Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Vill du ha en tidlös känsla? Välj monokromt

Skapa en dramatisk stil med nyanser av en färg.

Vad är monokroma rum?

En monokrom färgsättning är både ledig, sofistikerad och tidlös. Många tror att det bara betyder svartvitt men ”monokrom” betyder faktiskt enfärgad och beskriver vilken färgsättning som helst som har en färg eller många nyanser av samma färg.

En av de många fördelarna med en monokrom färgsättning är att de är väldigt lätta att förändra och bygga vidare på vid ett senare tillfälle.

Välj dina nyanser

Om du vill måla om ett rum från grunden men behålla befintliga möbler eller accessoarer rekommenderar vi att du använder en av de sakerna som utgångspunkt. När du väl har valt en färgnyans kan du välja några olika skiftningar i olika styrka av samma färg. Varje färgkarta från [Nordsjö] innehåller sex toner av en färg vilket gör uppgiften rätt enkel!

Skapa kontrast

Om du vill skapa en väldigt dramatisk känsla bör du välja den klassiska monokroma färgskalan: olika nyanser av svart blandat med fräscha vita toner.

Hemligheten till att ge denna klassiska kombination en modern touch är att skapa en stor kontrast mellan de två dominanta nyanserna. I detta vardagsrum skapas den mellan ljus elfenben och blank ebenholts. Vi använder svart färg på väggarna och snickerierna i hallen och gör på så sätt korridoren till ett konstverk och framhäver samtidigt de mörka möblerna och accessoarerna i vardagsrummet vilket skapar en fantastisk kontrast mellan svart och vitt.

För att ge denna dramatiska stil mer värme kan du tillföra lugnande lager av textil – till exempel stickade filtar, mysiga kuddar och fluffiga mattor.

Hämtar data, vänta...