1. Utvärdera först storleken på området som du ska måla om. Ta hjälp av en vän för att mäta bredden och höjden av väggarna med en talmeter och multiplicera dessa värden för att beräkna den totala ytan i kvadratmeter.

  2. Dra ifrån utrymmen som fönster och dörrar genom att använda samma metod som ovan och dra sedan ifrån dessa från din totala yta i kvadratmeter.

  3. Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen.

  4. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online). Detta ger dig hur många liter målarfärg som du totalt behöver för ditt projekt.

  5. Glöm inte bort att färgtypen och tillverkaren spelar roll. När du använder högkvalitativ målarfärg kommer du att märka att det räcker med mindre färgmängd för ett perfekt resultat. En mindre färgmängd betyder en gladare miljö – och ett vackert slutresultat för dig.

Planet Possible är AkzoNobels strategi för den ljusa framtid som vi alla kan hjälpa till att skapa genom att göra smartare val. Upptäck hur vi alla kan göra skillnad idag.