Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Om oss

Här kan du läsa mer om oss, vår historia och vårt hållbarhetsarbete samt några av våra senaste innovationer och vårt arbete mot yrkesmålare.

Vill du följa oss, så hittar du oss på Facebook, Instagram och YouTube, och vill du kontakta oss är du välkommen att göra detta här.

Om Nordsjö


Vi på Nordsjö har sedan starten 1903 samlat på oss en stor kunskap och erfarenhet. Inte bara av att utveckla och tillverka färg, men också av att erbjuda skräddarsydda lösningar och system för våra kunders skiftande behov. Hållbarhet är en central del i vår kontinuerliga utveckling av vårt breda produktsortiment och i allt vi gör, och det senaste resultatet av detta arbete är banbrytande Nordsjö Evolve Recycled, en vägg- och takfärg som innehåller hela 35 % återvunnen färg.

Under dessa mer än 100 år har dessutom generationer av duktiga yrkesmålare valt att arbeta med våra färger. För varje år, varje målat hus, varje penseldrag har vi lärt oss allt mer om färg och kulörer.

Runt om i Sverige har vi även de bästa återförsäljarna, som kan det här med färg och kulörer, och är redo att hjälpa dig med ditt kommande målningsprojekt från start till mål.

I dag är Nordsjö en del av AkzoNobel-koncernen, som är ett av väldens största färgföretag med verksamt i mer än 150 länder. Företaget förser kunder över hela världen med färg för allt från dina väggar och möbler till mobiltelefoner, bilar, flygplan och fartyg.

HistorikPå Nordsjö är vi stolta över vår långa och innovativa historia…

1903 Företaget startas av Axel Nordström och Albin Sjögren. Den första butiken öppnar i Valhalla Palatset vid Gustav Adolfs Torg i Malmö

1948 Flytt av tillverkningen till dagens anläggning i Sege utanför Malmö

1950 Bindolat – den första latexfärgen från Nordsjö

1955 Nordsjö först med färdigblandat sandspackel

1960 Bindoplast – Nordsjö’s första “moderna” latexfärg

1963 Tintorama introduceras. Första moderna brytsystemet i Europa

1984 Nordsjö blir en del av Nobel Industrier

1993 Nordsjö certifieras enligt ISO 9001

1994 Nordsjö blir en del av AkzoNobel som är världens största färgtillverkare

1996 Nordsjö får som första färgtillverkare i Europa rätt att använda EU:s miljömärkning EU-blomman

1996 Nordsjö certifieras enligt ISO 14001

1997 Nordsjö får som första svenska färgleverantör godkänt att använda Astma- och Allergiförbundets symbol på hela Bindoplast-sortimentet.

1997 Ett helt nytt lösningsmedelsfritt brytsystem introduceras och hela Bindoplast-sortimentet kan märkas med EU-blomman

2003 Tinova VX lanseras – en unik produkt och teknologi som inte behöver grundmålning

2006 Nordsjö lanserar Sveriges första vattenburna fönsterfärg

2008 Nordsjö lanserar Murtex V Nanotec – en ny unik fasadfärg utvecklad genom nanoteknologi

2010 Nordsjö lanserar Nordens första miljömärkta spackel – Eco Spackel

2011 - Nordsjö lanserar Light & Space (numera Nordic Light) som med helt ny teknologi reflekterar upp till 40 procent mer ljus än vanlig väggfärg.

2014 - Nordsjö lanserar den banbrytande appen Visualizer som för första gången gör det möjligt för användare att se kulören på sina väggar i realtid, innan det målats en enda droppe färg.

2014 – Nordsjö samarbetar med Artscape som skapar ett färggladare Malmö med några imponerande mural-målningar på ett flertal fasader. Detta samarbete fortgår än idag och fram till 2024 har man tillsammans målat närmare 200 offentliga konstverk runt om i Sverige

2015 – Nordsjö går med i projektet Sätt färg på Göteborg som syftar till att skapa sysselsättning för unga långt från arbetsmarknaden och främja integration samt sätta färg på Göteborg inför stadens 400-årsjubileum 202.

2018 – Nordsjö lanserar Colour Tester, en ny innovativ lösning för provmålning med färg och mini-roller i ett.

2020 - Nordsjö x Mio = ett färgstarkt samarbete.

2021 – Nordsjö tar i ett uppseendeväckande samarbete med Yoggi fram en kulörkollektion som bygger på Yoggis mest populära smaker.

2023 – Nordsjö lanserar Nordsjö Evolve Recycled, den nordiska marknadens första färg med delvis återvunnen - 35 % av färgen kommer från återvunnen färg.

2023 - Vi firar 20 år med Colour of the Year och Årets färg tilsammans med AkzoNobel.

Om AkzoNobel
 

Sedan 1792 har vi levererat innovativa färger och ytbehandlingar som hjälper till att ge färg åt människors liv och skydda det som betyder mest. Vår varumärkesportfölj i världsklass – Nordsjö, International, Sikkens, Interpon med flera – väljs med förtroende av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och använder vår expertis för att bevara och försköna det vi använder i vardagen. Detta är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag med lång erfarenhet, dedikerade att leverera hållbara lösningar för att bevara det bästa av det vi har idag – samtidigt som vi skapar en ännu bättre morgondag. Låt oss måla framtiden tillsammans.

Hämtar data, vänta...