Vardagsrum - så här inreder och färgsätter du ditt rum

Vardagsrummet är den plats i vårt hem där vi vill skapa en inspirerande men samtidigt rofylld miljö. Vi har samlat en massa härlig inspiration och nyttiga tips - på hur du lyckas med både inredningen och färgsättningen!


Vardagsrummet är platsen i vårt hem där vi kopplar av efter en lång dag på arbetet, umgås med vänner och familj, blir underhållen av en bra film eller bara njuter av en god bok i favoritfåtöljen.   

När det kommer till vilken stil och typ av inredning som vi vill ha i vårt vardagsrum, så har vi alla olika tankar och drömmar. Några av oss kanske vill ha ett ljust och luftigt vardagsrum i sobra färgtoner och stilrena detaljer. Andra kanske vill skapa känslan av ett kryp-in med mörka, djupa kulörer, en dämpad belysning och mjuka textiler.

Oavsett smak och stil så är vardagsrummet den plats i vårt hem där vi vill skapa en inspirerande miljö, en känsla av rofylldhet och ett rum där vi kan hitta ett lugn och samla ny energi.
Vi har samlat några nyttiga små tips på vad man ska tänka på när man ska inreda sitt vardagsrum. Och självklart en massa härlig inspiration - som vi hoppas kan sporra er och hjälpa till när ni ska färgsätta vardagsrummet.

Vi på Nordsjö verkligen älskar att inspirera er och kom ihåg - att det är ok att inspireras och kopiera någon annans stil, för när du väl har lagt till dina egna personliga detaljer och pinaler så kommer det ändå bli din allra egna variant.

Undvik att rummet känns som ett showroom

En annan sak som man kan tänka på när man ska inreda sitt vardagsrum är att blanda olika stilar och även mixa gammalt och nytt – för att undvika att rummet ser ut som ett showroom.
Om man inreder sitt rum med möbler och detaljer från en och samma butik eller kollektion, så finns det en risk att rummet kan se ut som ett opersonligt kataloghem.

Så våga blanda! Ta fram mormors gamla sekretär, den gamla gungstolen som står på vinden och dammar – kanske de bara behöver ett nytt lager färg för att sen bli som ny igen.
Jobba med kontraster - skapa vackra stilleben genom att använda olika former och höjder - blanda olika material som vi nämnde tidigare och jobba med olika färger och tidsepoker.Håll koll på måtten

Att hålla koll på rummets mått när man ska inreda och måla sitt vardagsrum är verkligen A och O. Att beställa en för stor soffa, sy upp ett par för korta gardiner eller köpa för mycket eller för lite färg - är inget som man vill upptäcka när man ska börja styla sitt vardagsrum.
Så mät noga och ha en klar bild över rummets möjligheter och begränsningar innan ni gör era färg- och inredningsval.

Hur mycket färg behöver jag?

Man sparar både pengar och gör miljön en stor tjänst genom att endast köpa den mängd färg som man behöver till målningen. Lär dig hur du enkelt beräknar rätt färgmängd med vårt smarta räkneverktyg. KLICKA HÄR!
Väggen nedan är målad i vår gråblå Denim Drift - Årets kulör 2017. 

Drömmer du också om en blått och harmoniskt sovrum? Läs vår blåa sovrumsinspiration
här. 

Investera i en bra soffa

Soffan kan man nog lätt säga är vardagsrummets viktigaste möbel. Det är här vi vill krypa upp efter en lång dag på jobbet, efter det tuffa gympasset och på den stilla söndagsmorgonen med en kopp kaffe i handen. 

När ni ska välja en soffa så kom ihåg att alltid utgå från ert vardagsrums begränsningar och möjligheter. Fundera noga innan var soffan ska placeras och som vi nämnde innan - mät noga så det inte blir fel.
Bilderna nedan kommer från @sanna.emelie och @interiorbyadrienne som har målat sina vardagsrum med Lenas Dusty Green och Denim Drift. 

-

En för liten soffa kan få rummet att kännas opersonligt och en för stor soffa får lätt rummet att kännas trångt. Glöm inte att placera soffan så den välkomnar dig när du kommer in i rummet, alltså placera den inte så ryggen är mot ingången.

En ny soffa är även en stor ekonomisk investering för många av oss. Så lägg gärna ner lite extra tid och energi vid val av soffa och välj om möjligt en med hög kvalité som är skonsam mot både miljön och hälsan. Ibland kan det vara bra att påminna oss själva om att det i vissa fall kan bli dyrare att välja det billigare alternativet, då man då oftast måste köpa nytt mer frekvent.

Här nedan ser vi bland annat de vackra kulörerna Clear Paris, Tranquil Dawn - årets kulör 2020 och Denim Drift. 

Kommer soffan att passa till väggfärgen?

En fråga som vi på Nordsjö ofta får är; Kommer soffan att passa till kulören på väggen? 
Ett enkelt sätt att ta reda på det är att testa vår färgsättningsapp, Nordsjö Visualizer. Med hjälp av detta enkla verktyg så kan ni färgsätta väggarna direkt i rummet – utan att ens måla en droppe färg. 
Klicka här för att läsa mer.

Färg och val av kulör

Vilken typ av väggfärg och kulör som du väljer på dina väggar kan göra stor skillnad för hur vardagsrummet upplevs. Dessvärre så finns det ingen kulör som är rätt eller fel - utan här får man fundera ut vilken känsla och stil som man vill uppnå med sin inredning och sen utifrån det titta på en passande palett. 

Det som man ska tänka på är att kulören på väggen i många fall utgör basen i rummet och kan ha stor inverkan på totalkänslan. Så fundera igenom ditt val av kulör noggrant och provmåla gärna innan du målar hela rummet.
Testa gärna vår nyhet - Colour tester. 
Läs mer här. 

Vid val av väggfärg = produkt, så skulle vi tipsa om att välja en matt färg till väggarna. En sammetslen yta ger en skön och lugn känsla till vardagsrummet och ett underbart djup åt kulören. Läs mer om Ambiance Xtramatt
här. 

Trendigt blått

Att färgsätta och inreda sitt vardagsrum med den vackra och trendiga blå paletten kan aldrig bli fel. Från lyxigt gråblått till en dov och rofylld grönblå - den blå paletten bjuder på många underbara kulörer som man lätt förälskar sig i.

Hemma hos bloggaren och fotografen Kristin Lagerqvist 
@krickelin så har det sköna bohemiska vardagsrummet målats med Kristins egna signaturkulör, Krickelin Dimblå. Det är en otroligt vacker, ljus gråblå kulör som är perfekt till ett vardagsrum. 
Som en härlig kontrast så målade Kristin sina snickerier i den mustiga Dark Dijon med färgen Ambiance Superfinish. Läs mer och inspireras av Kristins hem 
här. 

krickelin tavelvägg
krickelin tavelvägg
@krickelin blå dörrar
@krickelin blå dörrar
Bilder @krickelin

-

Clear Paris är en annan stilfull och harmonisk blå kulör som passar utmärkt i vardagsrummet. Genom att måla fönsterdetaljerna i en mörkare - nästan svart - nyans så skapar man ett otroligt djup i rummet. Ljusa textilier och övriga detaljer i naturmaterial - blir pricken över i:et för totalkänslan. 

-

Här hemma hos bloggaren @interiorbyadrienne så finner vi den vackra, gråblå Denim Drift – som blev Årets kulör 2017. Det är en otroligt mångsidig kulör som är lätt att kombinera med andra blå toner och naturfärger för att främja rofylldheten som behövs i ett vardagsrum.

Bild @interiorbyadrienne

Våga rosa

Den rosa paletten är trendigare än någonsin och vi som dagligen arbetar med färg och kulörer - kan helt enkelt inte få nog av de ljuvligt rosa nyanserna!
Det sägs att den rosa paletten inger ett lugn och rofylldhet, så självklart är det en utmärkt kulör för ditt vardagsrum.

Vill du balansera de rosa väggarna en aning så kan du med fördel välja lite stramare och stilrena möbler- och inredningsdetaljer. Här är material som trä och läder perfekta material att använda sig av!
Läs mer hur du kan använda den rosa paletten i ditt hem
här. 

Här har vi målat med den undernara kulören B9.15.55 och Nordsjö irish rose på bilden längst ner.
 Här ser vi Årets kulör 2020 - Tranquil Dawn tillsammans med den smakfulla rosa Nordsjö raspberry shake och den grafitgrå Nordsjö darkened storm.Sätt färg på elementet

Att måla elementen är kanske inte det roligaste arbetet när man ska måla om sitt vardagsrum. Men oftast så är de i behov av lite renovering - och här kan ett nytt lager färg kan göra underverk. 

Tänk på att elementen inte alltid behöver vara vita. Här kan det både bli effektfullt att måla det i en helt annan kulör för ett härligt blickfång, eller så kan man välja att måla det i samma kulör som väggen för att få det att smälta in och skapa en harmonisk stämning i rummet. 
Här nedan har vi målat väggar och element i den vackert grå kulören Illuminated Le Havre.Måla hyllor och väggar i samma kulör

Att måla in möblerna i samma kulör som väggen - är verkligen trendigare än någonsin. Oavsett om det handlar om att måla in en stor bokhylla, en enkel fristående hylla eller ett stort skåp - så går det inte att komma ifrån att det är något speciellt med inmålade möbler
Ett enkelt sätt att skapa en vilsam och harmonisk känsla i ett rum!

Hemma hos bloggaren @tildabjarsmyr så har väggarna och Billy bokhyllorna från IKEA målats med den mjuka, vackra kulören Restful Sarcelles. 
Läs mer här hur du målar dina snickerier på bästa hållbara sätt.
Klicka här. 


Här hemma hos bloggaren @josefingunhamre så har även hyllorna målats i samma kulör som väggen. Men här har Josefin valt att måla med en mörkare, varm och fyllig mullvadsbrun kulör. Kulören heter E4.10.40.


Våga mörka kulörer

Det talas ibland om att mörkt är det nya ljusa och att grått är det nya vita. Fler och fler vågar lämna sin ljusa trygga kulörvärld och drar sig nu mot en mörkare och lite mer vågad palett.

När man väljer att måla en med mörk nyans så skapar man inte bara en varm och ombonad känsla – utan även en härlig kontrast i rummet. Detaljer som tavlor, konst, växter och mattor blir betydligt tydligare i rummet.

Det kan kännas lite nervöst när man öppnar en burk färg och möts av en väldigt mörk kulör. Rädslan att det ska bli alldeles för mörkt och tråkigt finns där - men du har så mycket att vinna om du bara vågar. Allt handlar om hitta en balans mellan dina mörka väggar och dina möbler- och inredningsdetaljer. Det gäller bara att hitta en skön balans mellan det mörka och det ljusa.

En djup, mörk väggfärg kan få vardagsrummet att kännas varmt och ombonat. Så våga lite mer - våga färg!
Här nedan är rummet målat i de mustiga kulörerna M9.18.13 och S0.16.22

Coty16_daklight_kulorer
Coty16_daklight_kulorer

-

Spiced Honey - Årets kulör 2019 är en fantastiskt mångsidig kulör som kan skapa en lång rad olika stämningar, beroende på vilken palett du kombinerar kulören med. Det är en kulör som kan vara rogivande, lugnande, mysig men också livfull, beroende på ljuset och kulörerna den kombineras med.
Läs mer om Spiced Honey
här. 


Blanda för att skapa mer liv

Kontraster är en annan viktig och rolig sak att jobba med och som verkligen gör inredningen i vardagsrummet intressant för ögat.
Blanda och kombinera olika material - matt mot glansigt, hårt mot mjukt, mörkt mot ljust, kallt mot varmt – ett enkelt knep att få saker att komma fram och få liv.

TIPS! 
När man färgsätter med en mörk kulör på väggarna, så kan man med fördel möblera med ljusare möbler och textilier. Vill man däremot skapa en större kontrast och dramatik till rummet – addera då exempelvis en färgglad pläd, mustiga sammetskuddar eller varför inte en maffig kristallkrona.

Rummet ovan är målat med kulören Intense Marseille.

Varmt & jordnära

Under 2019 så kommer vi fortsätta att se en växande trend med de lite mer jordnära och dämpade nyanserna. Kulören Deep Le Havre är en vacker, varm kulör som skapar ett extra djup och karaktär när den målas med vår matta väggfärg Ambiance Xtramatt.
Hemma hos bloggaren Josefine Svensson @
josefineshem så samspelar Deep Le Havre vackert tillsammans med den mörka keramiken, de krispigt vita möblerna och den ensamma – men dock vackra – gröna blomkvisten.

PRODUKTTIPS! När du ska måla om ditt vardagsrum - välj då gärna en matt färg till väggarna. En sammetslen yta ger en skön och lugn känsla till rummet och ett djup åt kulören.

Bildcred: @josefineshem

Här hemma hos bloggaren @boho.wife så ser vi ett mjukt och rofyllt vardagsrum där väggarna är målade med vår vackra Nordsjö dapper tan - som är inspirerad av kanelens vackra nyans. 

Bildcred @boho.wifeDusky Sarcelles är en varm kulör som drar lite åt det brun/gulröda/ grå hållet och är helt ljuvlig att färgsätta sitt vardagsrum med. Plocka in detaljer som kuddar i jordnära toner, diskreta och stilrena blommor och tavlor med ett neutralt färgschema för att förstärka den varma känslan i rummet. 

Bloggaren och interiörentusiasten @marenbaxter har målat vardagsrummet med vår ljuvligt helmatta väggfärg Ambiance Xtramatt i kulören Dusky Sarcelles.
Läs mer om Maren Baxters hem 
här. 

Vill du se om kulören Dusky Sarcelles passar hemma hos dig? Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren 
här!

Bildcred: @marenbaxter

Vackra gröna nyanser

Naturen och det gröna inspirerar oss mer än någonsin och nu vill vi omge oss av den sköna gröna paletten både på inredningsdetaljer och på våra väggar.

I den gröna paletten så finner vi allt från skogens varma nyanser som kulören back to the roots byMalin, den lite mer smutsiga kulören Lenas Dusty Green - som ger en dämpad och ombonad känsla. Vi ser även den dämpade grågröna Misty le Havre, den harmoniska Dusky le Havre och den härligt mörka Dark Le havre som är underbara, sköna gröna kulörer att färgsätta sitt rum med.

Kulören Lenas Dusty Green, som är framtagen tillsammans med bloggaren Lena Lidman @lenalidman85, är en mild, jordnära grågrön kulör som kan upplevas olika beroende på hur ljuset faller in. Här ser vi den hemma i bloggaren @
sanna.emelie´s vardagsrum.

Bildcred: @sanna.emelie


 

Kulören Back to the roots byMalin som bloggaren @themalinpersson har målat sitt vardagsrum med, ger en skön grön karaktär till rummet. Kulören som Malin tog fram tillsammans med oss till Nordic Colours paletten 2018 beskriver den så här på hennes blogg:

”För mig föll valet på en mörk och harmonisk grön kulör som är både lugnande och inger trygghet. Jag har valt den då jag känner behov av att komma närmare naturen. All den tid vi använder framför datorer och med våra telefoner så finns det en längtan att hitta tillbaka till naturen och finna meningen med livet.”

Bildcred: @themalinpersson


 

Hemma hos bloggaren Emily Slotte @emsloo så har de sammetsmatta väggarna målats med den mjukt grågröna kulören Misty Le Havre. Här skapar de matta väggarna tillsammans med gröna växter, jordnära textilier och vackra stilleben till en sober elegans.
Vill du se mer av @emsloos hem? Se hur den glassigt pistagegröna kulören Misty Fontaine blev hemma i Emilys barnrum. 
Klicka här för att läsa!

Bildcred: @emsloo 
  

Den vackra vindsvåningen här nedan är målad i den harmoniskt grågröna Dusky Le Havre. Här man platsbyggt en bokhylla där vackra bokryggar och tidningar ger en skön färgklick till rummet. 

Hemma hos bloggaren @annacate - på den andre bilden - så har den mörka grågröna Dark le Havre skapat ett karaktärsfullt rum med en dos av elegans. Läs mer om Annas vardagsrum 
här. 

Beställ hem din gröna favorit och provmåla

Nu kan du enkelt provmåla med den gröna Misty Fontaine eller vår populära Deep Paris. Klicka här för att beställa hem dina Colour Tester och provmåla med. KLICKA HÄR!

Så för att välja rätt nyans behöver du uppleva kulören i rätt sammanhang i ditt rum och med dina möbler. Provmåla och se hur de olika nyanserna samspelar med dagsljus, kvällsbelysning och rummets övriga inredning för att kunna avgöra vilken kulör det är som är bäst för just dig.
Vi rekommenderar att antingen köpa hem en Colour Tester eller en provburk. Klicka hem ditt favoritfärgprov redan idag och 
direkt till dörren här.

Ljust & sobert med en nordisk elegans

En stil som alltid är populär är den sobra, ljusa looken med en touch av nordisk elegans. Här är det en palett med avskalade neutrala toner, mjuka vita, jordnära beige och varma grå nyanser som dominerar.

Vi vet alla att ljusa kulörer kan få ett rum att upplevas större och rymligare. Men när man ska välja kulör är det även viktigt att ta hänsyn till hur mycket naturligt ljus som finns i rummet. Ligger rummet i söder/västerläge med mycket ljus fungerar en kulör som HoP Light Grey perfekt, en sofistikerad och mjuk kulör som passar till det mesta. Medan det i ett rum i norr/österläge med svalare naturligt ljus kan bli bra med en mjukare varmgrå kulör som t.ex. HoP Grey Sand eller den svagt rödare HoP Greige.

Här ser vi kulören HoP Light Grey hemma hos bloggaren @myhomestockholm. 

Bildcred: @myhomestockholm

-

När du väljer att måla med lite mer ljusa kulörer på väggarna så kan det skapa en rymlig och luftig känsla i ditt rum. Så denna stil kan vara bra för dig som har ett mindre vardagsrum med begränsat ljusinsläpp.
Hemma hos Fredrik och Amanda som driver instagramkontot @_kulbo så har väggarna målats med kulören HoP Greige. 

-

Hemma hos bloggaren Kristinna Andreasen @kristinnaandreasen så har väggarna målats med den varmgrå Carla Sofie Molge Warm Grey. 

Bildcred: @kristinnaandreasen

-

Tillsammans med oss på Nordsjö tog Emma Sundström @lapptussan fram den vackra Greige kulören Lapptussans Dusk. Så här beskriver Emma själv den vackra kulören. 
"Lapptusssans Dusk är den ljusa beigegrå tonen som jag har på nästan alla väggar hemma hos mig. Den känns nästan som ett varmt lappländskt täcke fast den är grå och passar både i söder- och norrläge. En helt underbar Greige färg!"

Här ser vi kulören uppmålad hemma hos bloggarna @mz.interior (bild 1) och @cb_vendelbo (bild 2).

-

Väggarna hemma hos bloggaren @saraalfredason är målade med kulören Silver Cloud och ger tillsammans med soffbordets ljusa trä en chic, skandinavisk prägel. 

Bildcred: @saraalfredason

Belysning och ljusinsläpp

När vi pratar belysning så är det alltid ”more is better” som gäller. Belysning är inte bara en vacker inredningsdetalj utan även en viktig del för att skapa en trivsam stämning. Här är det olika och flera ljuspunkter som ger ett mjukt och ombonat intryck och eftersom vardagsrummet är ett rum där man gör många olika saker – så är det ännu viktigare att fundera över sin ljussättning.

-


Här behövs nämligen både en allmänbelysning när dammsugaren ska fram och jobba, en arbetsbelysning till lässtunderna eller när du ska betala räkningarna i soffan. Sen det allra viktigaste - en stämningsbelysning som mjukar upp den övriga belysningen i rummet.
I ett normalstort rum så brukar man rekommendera cirka 7-10st ljuspunkter, men tänk på att ju större rum – desto fler ljuspunkter behövs.

Så fundera över era behov, vad ni använder vardagsrummet till och hur rummets förutsättningar ser ut. Hur stort är rummet, hur mycket ljusinsläpp finns det - och bestäm sedan ut efter det vilken slags belysning som kan tänka sig behövas.En sak som man lätt kan glömma bort är att både det naturliga dagsljuset och hemmets egna ljuskällor påverkar intrycket av väggkulören.
Reflektioner som speglas genom fönstret samt från material och möbler i rummet, påverkar också upplevelsen av kulören. T.ex så kan en knallröd matta eller en grön soffa ”smitta av sig” på ljusa och dova väggkulörer.

Kombinationen av olika kulörer är också viktig att tänka på – den nyans du väljer till dina väggar kan uppfattas ljusare eller mörkare, starkare eller svagare beroende på vilka andra nyanser den samspelar med.


Hitta din kulör med hjälp av en moodboard

När du börjar att planera ett inredningsprojekt kan det vara svårt att visualisera sina idéer och få en känsla av hur resultatet kommer bli, men det finns hjälp att få!

En moodboard kan man säga är en inspirationskarta där man samlar allt man tycker om: kulörer, tapetprover, golvprover, bilder på olika inredningsstilar, detaljer, möbler med mera. När man har gjort sin moodboard (eller flera olika om man vill det) som man är nöjd med, får man en mer överblick vad man egentligen är ute efter och vilken stil man vill uppnå. 

Bloggaren Carla Sofie Molge använde sig av ett moodboard när hon skulle välja färg till sitt vardagsrum. 
Läs mer om det här.

Skivan på vår höstinspirerade moodboard nedan är målad med kulören Heart Wood. 

Tavelvägg

Något så simpelt som en vacker tavla eller en personlig väggmålning, är en enkel detalj som ändå gör så mycket för helhetsintrycket i ditt vardagsrum. Konst är en av de saker som verkligen berättar vem du är - så glöm inte bort att smycka dina nymålade väggar.

En stilfull tavelvägg är en inredningsfavorit bland många och här är varianterna och möjligheterna många. 
Se vår enkla guide och inspirerande bilder på hur du får till den där lyckade och snygga tavelväggen
här. 

Bildcred: @mz.inerior
Bildcred: @anna.grundberg

-

TIPS! Om man har en mörkare nyans på sina väggar så förstärks och framhävs tavlorna på ett helt annat sätt än om väggarna är ljusa. Så våga gärna skapa en spänning i ditt vardagsrum med en mörkare väggfärg.

Andra blickfång

När man stiger in i vardagsrummet är det alltid trevligt att ha något att fästa blicken på. Här kan en gammal kakelugn, en dekorativ bokhylla eller en hänförande väggmålning eller tavla bli en vacker detalj i rummet.

TV.n har länge haft en central roll i våra hem och vardagsrum, men allt eftersom våra vanor och behov har ändrats – så kanske vi nu kan tänka om och inte låta Tv:n styra vår inredning och vara rummets blickfång längre. Kanske vi istället ska fundera på att ta tid till att socialisera oss med familj och vänner eller läsa en bok och förtrolla oss in i en fantasivärld.

En dekorativ bokhylla kan både väcka läslust och även skapa en värme i rummet. Samla dina favoritpinaler, vackra askar, foton, en vacker blombukett och låt de samspela tillsammans med dina favoritböcker i hyllan.

Inspireras av bloggarna @lenalidman85 och @viktoriaholmgren´s vackra vardagsrum här nedan. Väggarna är målade med den rofyllda och varmgrå HoP Greige. Läs mer om våra populära Greige kulörer
här.

Sköna textilier

Ett kallt och kalt golv är inget som någon av oss önskar att sätta ner fötterna på - oavsett årstid. Så glöm inte att investera i en mysig och varm matta att placera under soffbordet. Den kommer även hjälpa till att knyta ihop ditt möblemang och förhöja trivseln och värmen i ditt rum.

TIPS! En bra grundregel att tänka på när man ska inreda med en matta är att den ska vara så pass stor så att frambenen på soffan, fåtöljerna och soffbordet får plats på den.

Rummet nedan är målad med kulörerna: vägg till vänster W9.10.13, pelarna på vänster sida U6.05.62 och vägg till höger VN.01.81

-

När det kommer till övriga textilier i rummet så skulle vi råda att satsa på ett par tunga, dämpade gardiner under hösten och vintern. Sen under vår- och sommartid så kan ett par ljusa och skira gardiner vara mer passande för att släppa in det ljuvliga dagsljuset.
Sen är det bara att addera några mjuka kuddar i sammet eller linne i valfri färgskala. Lägg gärna till några plädar att både krypa under och styla soffan med.

En som verkligen älskar att inreda med just sammet är bloggaren Carla Sofie som diver instagramkontot @
carlasofiemolge Här har rummet målats med Carlas egna kulör, Carla Sofie Molge Warm Grey. 

Välj en matt färg till väggarna

Supermatta väggar är både elegant och tidlöst. Och dessutom oerhört trendigt just nu. I vardagsrummet ger sammetsmatta ytor en behaglig känsla utan reflexer och ett vackert lyft åt kulören. I de flesta hem är vardagsrummet inte utsatt för särskilt mycket slitage vilket gör dig fri att välja vilken färg som helst till väggarna, så passa på!

Det kan vara skönt att veta att trots att du väljer en matt färg så är väggarna avtorkningsbara. Med Nordsjö Ambiance Xtramatt eller Silkesmatt blir ditt vardagsrum en skön och självklar plats att umgås på. Läs mer om Ambiance produkterna här.