Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Fem kulöridéer som stimulerar bebisens utveckling

Skapa ett barnrum som stimulerar bebisens sinnen med dessa effektfulla mönsteridéer.

”Vi har hört att små bebisar svarar bra på högkontrasterande mönster. Hur gör vi för att skapa ett barnrum som stimulerar vårt barns sinnen utan att det blir för överväldigande?”

De första månaderna i bebisens liv är en spännande period med snabb utveckling, särskilt när det gäller synen. Bebisen ser suddigt först men kan snart kan se i svartvitt och så småningom olika kulörer.

Allt eftersom synen förbättras brukar bebisen svara på livfulla kulörer, mönster och former, så använd dem i barnrummets färgschema för att hjälpa bebisen att fokusera sin uppmärksamhet. Det blir garanterat snyggt också!

Här visar vi fem idéer för högkontrasterande kulörer som stimulerar bebisens fantasi och som dessutom ger en mysig och ombonad atomsfär.

Cirkelmönster brukar kännas upplyftande och passar perfekt i barnrummet. Använd ett vattenglas och schablonera färgglada prickar på den övre delen av väggen så att bebisen ser dem från sängen.
Barnrum med målade prickar[EURO]

Prickar, prickar, prickar

Cirkelmönster brukar kännas upplyftande och passar perfekt i barnrummet. Använd ett vattenglas och schablonera färgglada prickar på den övre delen av väggen så att bebisen ser dem från sängen.

Ljust och syrligt gult, som citron och gulgrönt, passar perfekt för att liva upp ett neutralt färgschema. Om du vill ha en mer dramatisk look kan du måla gula prickar på en grå fondvägg så att det ser ut som månar på en kvällshimmel.

Vilka kulörer?

Misty Montpellier
Shiny Marseille
Restful Cannes

Skapa balans i barnrummet genom att kombinera mättade nyanser med färgglada kulörer.
Kontrasterande kulörer

Kompletterande kulörer

Kontrasterande kulörer, som även kallas kompletterande kulörer, ligger mittemot varandra på färghjulet. Tänk orange och grönblått, gult och blått eller grönt och magenta.

Skapa balans i barnrummet genom att kombinera mättade nyanser med färgglada kulörer. Måla på separata väggar eller rita vågräta linjer i mitten och använd en annan kulör över och under för en snygg look.

Om du inte är säker på vilka kulörer du ska kombinera kan du hämta appen Nordsjö Visualizer till din smartphone eller iPhone för att se hur rummet skulle kunna se ut. Håll upp appen mot den vägg som du vill måla, välj en kulör och tryck på skärmen.

Vilka kulörer?

Clear Miramas
Deep Valence
Dusky Cognac
Illuminated Grasse

Om du inte är säker på var du ska börja kan du välja två nyanser i samma kulörfamilj och en eller två kontrasterande nyanser. Exempelvis kan du kombinera orange och turkos.
Färgblockering

Färgblockering

Ett annat sätt att skapa ett fascinerande rum för bebisen är att måla stora fyrkanter i starka kulörer bredvid varandra, så kallad färgblockering.

Om du inte är säker på var du ska börja kan du välja två nyanser från samma kulörfamilj och en eller två kontrasterande nyanser. Du kanske vill kombinera varm kopparorange och stark korallorange med en frisk turkosblå eller rökig lila nyans, eller djuplila med skogsgrönt.

Vilka kulörer?

Dazzling Antibes
Dazzling Cannes

Rött brukar som regel undvikas i barnrumsinredning eftersom det kan upplevas som stressande. Men regler är till för att brytas – så länge du är försiktig.
Lite rött räcker långt

Lite mönster räcker långt

Du behöver inte täcka en hel vägg med mönster för att få effekt. Oväntade mönsterklickar, till exempel randiga bordsben i blått och grått eller romber inuti ett skåp, ger färgschemat en designerkänsla.

Vilka kulörer?

Dazzling Antibes
Mystical Cognac
Illuminated Lyon

Att balansera en stark nyans som neonrosa med en mer diskret kulör som grått är ett fantastiskt sätt att experimentera med kulörer utan att de blir för dominerande.
Rosa och grått barnrum

Skapa balans

Att balansera en stark nyans som neonrosa med en mer diskret kulör som grått, är ett fantastiskt sätt att experimentera med kulörer utan att de blir för dominerande. Tillför en smula orange för att komplettera den både vackra och stimulerande looken.

Vilka kulörer?

Illuminated Marseille
Shiny Le Havre

Bästa tipset

Stimulera också bebisens känsel genom att kontrastera olika strukturer. Kombinera mjuk flanell med en grovstickad filt och sammets- eller silkeskuddar.

Hämtar data, vänta...