Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Simply colourful

Ökat intresse för mörkare och starkare kulörer

Vi ser ett ökat intresse för mörkare och starkare kulörer vid sidan av det vita, grå och dämpade. Därför lanserar vi nu en kulörkarta, Simply Colourful, för de som vågar satsa på att ge de målade ytorna ett starkare uttryck och låta dem ta plats - inte bara vara en neutral bakgrund. Men det kräver ett mer medvetet val än det enkla obrutna vita.

Simply Colourful är en palett med en blandning av 84 mjuka, starka, mörka, ljusa kulörer att använda när man vill välja en tydlig men avvägd kulör. I nedre delen av kartan hittar man kulörer med mindre mättnad som ger en mjukare framtoning och i övre delen är kulörerna starkare och har mindre svärta - identiteten blir tydligare.

Kulörer på bilden nedan: Nordsjö gentle tide, Nordsjö forest ground och Nordsjö cascating water. 

Vi på Nordsjö råder konsumenter som går i tankarna att ta in lite mer kulörer i sitt hem och på väggarna att utgå från vad man tycker om och den känsla man vill skapa i rummet.

Med styrka och svärta ökar kulörens genomslagskraft i rummet och med det rummets karaktär. Former blir också tydligare med ökad kontrast mot omgivningen och det innebär att det gäller att först välja vad man vill visa fram och vad man vill ska få smälta in, säger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager på Nordsjö.

Här ser man den ljusa och varma kulören Nordsjö tippy taupe som bloggaren Janniche Kristoffersen, @bloggaibagis valde när hon skulle måla om i barnrummet.
Hämta gärna ett exemplar av Simply Colourful-färgkartan hos din närmaste Nordsjö butik! 
 

Hämtar data, vänta...