Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hur du målar rummet på en dag

Följ vår steg för steg-guide för att måla ett problematiskt rum på nolltid.

”Hur målar jag klart ett rum på en dag?”

Vi har redan utforskat hur inredningsprocessen kan kickstartas efter en stressig flytt, nu är det dags att kavla upp ärmarna och plocka fram penseln!

Nyckeln till lyckad inredning är noggrann planering och förberedelse. Vill du veta hur du går tillväga? Vår steg för steg-guide är enkel att följa:

Om du inte redan har laddat ner Nordsjö  Visualizer app så rekommenderar vi att du gör det nu och väljer dina kulörer och produkter från Nordsjös  färgpalett.
Valj en fargsattning

Innan du börjar

1. Rensa upp

Gör dig av med eventuella flyttkartonger som skräpar, och rensa undan gamla möbler som du inte längre har plats för. Flytta resterande saker till mitten av rummet och täck med ett överdrag.

2. Välj kulör och köp din färg

Om du inte redan har laddat ner appen Nordsjö Visualizer, så rekommenderar vi att du gör det nu, och väljer dina kulörer och produkter från Nordsjös färgpalett. Här hittar du även en översikt på olika typer av färg.

Appen kan även hjälpa dig att hitta din närmaste återförsäljare.

Vill du räkna ut hur mycket färg du behöver? Använd Nordsjö färgkalkylator
Rakna ut hur mycket farg du behover

3. Räkna ut hur mycket färg du behöver

När du har valt önskad produkt, letar du upp den på Nordsjös webbsida och skriver bara in rummets mått i Nordsjö färgkalkylator. Vi gör en uppskattning av hur mycket färg du behöver köpa.

4. Skaffa rätt verktyg för jobbet

Kontrollera att de penslar, roller och tråg som du har är ordentligt rena. Om de inte är det, lägg till det på din inköpslista, tillsammans med maskeringstejp av god kvalitet och målarfärgen du har valt från Nordsjö.

Fyll små sprickor och hål med en spackel och låt det torka innan du försiktigt sandpapprar och torkar rent med en fuktig trasa. Sätt sedan upp maskeringstejp runt ytan som ska målas.
Borja mala

Målningsdag

1. Rengör och förbered väggarna

Fyll små sprickor och hål med spackel och låt det torka innan du försiktigt sandpapprar och torkar rent med en fuktig trasa. Sätt sedan upp maskeringstejp runt ytan som ska målas.

2. Börja måla

Använd först en liten pensel för att måla kanterna, ungefär två centimeter in från hörnen, måla därefter resten av väggen med rollern.

3. Njut!

Koppla av med en välförtjänt kopp kaffe medan färgen torkar.

Bästa tipset

Se till att rollern har gott om färg på sig.

Hämtar data, vänta...