1. Är du mitt i målningsprojektet och vill hålla penslarna fräscha över natten? I så fall så behöver du inte rengöra dem ordentligt. Svep in dina målarpenslar och roller i plastfolie eller lägg dem i en lufttät plastpåse. Förslut kring skaften med maskeringstejp och förvara i ett torrt rum i upp till två dagar.

  2. När du har målat klart är det dags att ge dina penslar och roller en ordentlig rengöring. Skrapa först av så mycket färg som du kan.

  3. Om du har använt en vattenbaserad färg så kan du kan du helt enkelt blötlägga dina penslar eller din roller i varmt vatten i ungefär två timmar. Torka dem med en ren trasa och förvara dem på ett torrt ställe för framtida användning.

  4. Har du använt lösningsburna färger? Häll en liten mängd lösningsmedel (finns i ditt lokala byggvaruhus) i en liten burk och rengör penseln mot burkens sidor för att komma åt ordentligt. Blötlägg den ungefär i två timmar och torka den med en ren trasa och förvara den på ett torrt ställe för framtida användning.

  5. Häll aldrig lösningsmedel i vasken. När du har rengjort dina penslar sätter du ett lock på burken och låter dem stå i 24 timmar. När färgen har sjunkit till botten kan du hälla tillbaka resten av lösningsmedlet i flaskan för framtida användning. Låt färgen torka i burken innan du slänger den som farligt avfall på en miljöstation Försök att använda en så liten burk som möjligt för att inte använda mer lösningsmedel än nödvändigt – vår planet kommer att tacka dig!

Planet Possible är den ljusa framtid som vi alla kan hjälpa till att skapa genom att göra smartare val. Upptäck hur vi alla kan göra skillnad idag.