Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Måla huset på halva tiden

4 tips för tidsbesparande målning av huset

Med rätt verktyg och planering så kan du spara mycket tid när det är dags att måla om huset. Många drar sig för att måla om huset eftersom det känns som ett stort och tidkrävande arbete. Men med våra fyra tips, så kan arbetet göras mycket snabbare än du tror och du sparar inte bara tid utan även kroppen. Det enda som krävs är en smart planering, rätt verktyg och den bästa appliceringsmetoden.

Och naturligtvis måste förarbetet göras ordentligt – tvätta, slipa bort lös färg och grundmåla trärena ytor – sedan är det bara att sätta igång.

Färre doppningar i färgburken

Penseln är det klassiska verktyget för att måla fasaden. Men med en rulle får du upp mycket mer färg, så att du kan måla en större yta innan du måste doppa den i färgburken igen. Stryk sedan med en pensel i vinklar och liknande för att få ett jämnt och täckande färgskikt.

Större räckvidd

Med ett förlängningsskaft ökar du räckvidden och minskar behovet av att flytta på stegen så ofta, och du kan använda både pensel och rulle till förlängningsskaftet. Detta ger också en bättre ergonomi och minskar risken för belastningsskada.

Högre kvalitet

Oavsett om du målar med pensel eller rulle är det värt att välja en kvalitetsprodukt. Bra produkter absorberar mer färg och täcker bättre så att du sparar tid genom att inte behöva doppa så ofta. Hög kvalitet gör det också lättare att få rätt färgtjocklek på fasaden.

Var uppmärksam på detaljerna

Planera ditt arbete i förväg och se till att du har alla målningsverktyg hemma som du behöver, så att du inte behöver åka till affären när du väl börjat måla. Du kan spara mycket tid på små detaljer, som en burkhållare som säkerställer att färgburken alltid är lätt att nå från stegen. Om ni är två som målare går det så klart ännu snabbare. Två penslar/rullar målar dubbelt så snabbt som en, och om en av er använder rulle och den andre stryker efter med pensel är det ännu mer tidseffektivt.

Lycka till med målningen!

Hämtar data, vänta...