Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Inred med grått - så här väljer du rätt grå

Grey is the new white! Den grå färgskalan är trendigare än någonsin och nu vill vi både inreda och måla vårt hem med den ljuvliga grå paletten.

Trenden med de grå kulörerna har verkligen kommit för att stanna. Till skillnad från de lite mer kalla kulörerna som vi tidigare har haft en tendens att välja, så flyttar vi oss nu mer mot de varmare grå nyanserna. 

Grey is the new white - helt enkelt! Den grå färgskalan är trendigare än någonsin och nu vill vi både inreda våra hem och måla våra väggar med den ljuvliga grå paletten. 

måla grått. grå inredning, trendigt grått, grå färg

Även om vitt alltid kommer vara en klassisk och tidlös kulör så är det ändå väldigt roligt att fler och fler numera har börjat upptäcka och vågar ta in lite mörkare nyanser i sina hem.
Vi har länge sett att den grå paletten ökat i intresse – och det ser inte ut som om att trenden kommer minska!

 

Grått passar alla!

I den grå kulörskalan så kan man enkelt skapa en lugn och behaglig atmosfär i sitt rum, men även en skön attityd – allt beroende på vilken ljus- och mörkhetsskala man väljer.
Den är vacker att använda som enskild kulör, men även ljuvlig att kombinera exempelvis med en dusty pink, en djup blå eller varför inte en mjuk och harmonisk grön.
Bilder nedan från vänster, @
carlasofiemolge, @kit_borne, @nordsjosverige, @lenalidman85

måla grått. grå inredning, grått vardagsrum, grått sovrum, grå färg

Varmt och välkomnande eller svalt och elegant?

Den grå paletten är utmärkt att färgsätta sitt rum med, oavsett vilken inredningsstil man har eller vill utforma och kreera. I vårt kulörsortiment finns allt från ljusa, milda grå nyanser till mörkare färgtoner.

Kulören Nordsjö grey flow och Nordsjö sky grey är exempel på två neutrala kulörer som låter inredningsdetaljerna sätta tonen i rummet. Vill du skapa en varm och välkomnande känsla kan Nordsjö utopia eller Nordsjö grey sparrow vara ett bra val, och söker du det svala och eleganta ska du kika lite extra på Nordsjö spring harmony.

måla grått. grå inredning, grått vardagsrum, grått sovrum, grå färg

Mörkare grå kulörer, som Nordsjö evening shadow och Nordsjö inky darkness, tar för sig och skapar en härlig dramatik. Vill du ha mustigare kulörer som tillför ännu mer attityd kan Nordsjö blue temptation eller Nordsjö caramel dust passa perfekt.

När det gäller dova grå kulörer, som Nordsjö foggy promenade och Nordsjö silver shores, ger små nyansskillnader stor effekt på slutresultatet.

Väggen är målad i kulören Nordsjö grey sparrow. De tre provmålningarna (från ovan) Nordsjö city lifeNordsjö utopia och Nordsjö grey cliff.

måla grått, grå inredning, grå inspiration

Stort urval av grå kulörer

Det finns ett stort urval av grå kulörer och för att hitta den grå kulör som passar just dig - är det viktigt att du utgår från förutsättningarna i rummet, funderar över helheten och vilken stämning du vill skapa. 

Svalt norrljus från stora, generösa glaspartier kan få en neutral kulör att kännas kall. Ett rum i söderläge bjuder på motsatta förutsättningar: här förstärks redan varma toner, medan neutrala och svagt kalla kulörer kan värmas av ljuset.

På bilden till vänster här nedan så ser vi @
palettenoir ´s drömmiga sovrum som är målat med Illuminated Calais. På bilden längst till höger så ser vi hennes vardagsrum som är målad med kulören S4502-Y.

måla grått. grå inredning, grått vardagsrum, grått sovrum, grå färg

Ljust & fräscht eller mörkt & mysigt

Vi vet alla att ljusa kulörer kan få ett rum att upplevas större och rymligare. Men när man ska välja kulör till sitt rum är det viktigt att ta hänsyn till hur mycket naturligt ljus som finns i rummet.

Ligger rummet i söder/västerläge med mycket ljus fungerar en kulör som HoP Light Grey väldigt bra som är en sofistikerad och mjuk kulör som passar i de flesta rum.
Ett rum i norr/österläge med svalare naturligt ljus kan bli bra med en mjukare varmgrå kulör som Lapptussans Dusk. Inspireras av @
c_b_vendelbo ´s vackra vardagsrum här nedan. 

Lapptussans Dusk, Greige, trendkulörer, grått, beige

Bild @c_b_vendelbo - kulör Lapptussans Dusk

Var inte rädd för mörka kulörer

Känslan i rummet måste inte alltid vara luftig och ljus, utan ibland kan en mörk kulör skapa den där ombonade och kryp-in känslan i oss. Välj en kulör som du får energi av eller en kulör som är mer stämningsskapande – allt beroende på vilken känsla du vill skapa.

Hemma hos bloggaren @
_rosemille så har foajen målats med den neutrala och avskalade kulören ON.00.53. Den kan ibland upplevas lite blåtonad i ett norrljus, men värms av söderljus och varmt reflekterat ljus. 

måla grått. grå inredning, grått vardagsrum, grått sovrum, grå färg

Bild @_rosemille

GRÅ SKÖN INSPIRATION 

Vi har samlat lite sköna inspirerande bilder som vi vet kommer få dig att älska grått. Inspireras bland annat av ett svalt ljusgrått sovrum, ett rofyllt och varmgrått vardagsrum eller varför inte ett inbjudande mörkgrått kök.
Så nu kan vi väl alla enas om att - grått är flott! 

Grått i sovrummet

Den ljusa och varmgrå kulören CarlaSofieMolge Warm Grey är en kulör som kan användas i praktiskt taget alla rum. Antingen som en vacker fondvägg eller i hela rummet då den är relativt ljus. Här ser vi den hemma i bloggaren Carla Sofie @carlasofiemolge sovrum. 
Läs mer om kulören och Carlas hem
här
Läs mer på Carlas blogg som du
hittar här

måla grått. grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration

Hemma hos bloggaren Ann Elin Sørøy @idylloghim så är det sofistikerade grå väggar som gäller. I gästrummet så har väggarna målats med den ljusa och svala Nordsjö grey pearl och den lite mörkare och varmare Nordsjö grey sparrow.

måla grått, grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration, säng

Bild @idylloghim

Den mörka looken i sovrummet är trendigare än någonsin och med hjälp av lite mer dämpade och mörkare grå kulörer, så kan man skapa ett lugn och en djup karaktär.
Vår vackra och inspirerande färgkarta, Greyish delights bjuder på sobra vackra grå kulörer som binder samman hemmet utan att ta över.

Ett vackert exempel på detta är hur influencern Janniche Kristoffersen som driver bloggen @
bloggaibagis har använt kulören Nordsjö evening shadow i sitt sovrum. Den gröna tonen ger en extra dimension och skapar tydligare kontraster i rummet.

måla grått, grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration, säng

Bild @bloggaibagis

Rummet här nedan är målad med vår rödbrun-grå Deep Melun. En vacker kulör som ibland kan uppfattas som lite lila. 

MÅLAR GUIDE - Så här målar du dina sovrumsväggar. Läs mer
här. 

måla grått, grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration, säng

Hemma hos Emma Sundström @lapptussan så har väggarna målats med Emmas egna signaturkulör, Lapptussans Dusk
Vill du ha mer sovsrumsinspiration? Läs mer hur du inreder och färgsätter ditt sovrum
här

måla grått, grå inspiration, grått sovrum. lapptussan dusk

Bild @lapptussan

Grått i vardagsrummet

När det kommer till vilken stil och typ av inredning som vi vill ha i vårt vardagsrum, så har vi alla olika tankar och drömmar. Några av oss kanske vill ha ett ljust och luftigt vardagsrum i sobra grå toner och stilrena detaljer. Andra kanske vill skapa känslan av ett kryp-in med mörka, djupa grå kulörer, en dämpad belysning och mjuka textiler. 

Det vackra vardagsrummet hemma hos @
lenalidman85 är målade med den rofyllda och varmgrå HoP Greige. Läs mer om våra populära Greige kulörer här.

måla grått, grå inredning, grått vardagsrum, grå färg

Bild @lenalidman85

Är du ute efter mer vardagsrumsinspiration? Läs mer hur du inreder och färgsätter ditt vardagsrum här. 

måla grått, grå inredning, grått vardagsrum, grå färg

En stilfull tavelvägg är en inredningsfavorit bland många och här är varianterna och möjligheterna många. Denna vackra tavelvägg hittar vi hemma hos @mz.interior. Kulören på väggen heter Lapptussans Dusk

Se vår enkla guide och inspirerande bilder på hur du får till den där lyckade och snygga tavelväggen 
här. Denna ljuvliga bild nedan kommer från @mz.interior

tavelvägg, grå vägg, grå inredning, grå färg, måla grått, tavlor

Grått i köket

Köket är verkligen familjens samlingspunkt där man både kan förbereda en god söndagsfrukost, en mysig picknick, duka upp för roligt pyssel och kanske även lite hemarbete och läxläsningar. 

När man tänker på kök, så tänker man oftast på vitvaror och köksskåp. Men matplatsen spelar faktiskt en lika stor roll för att skapa rätt känsla i köket. Och ofta är det både enklare och billigare att förändra här. Lite ny färg på väggarna och köksluckorna tar inte lång tid - men skillnaden bli enorm. Prova så får ni se!

Detta lekfulla kök är målad i kulörerna Nordsjö haze morning och UN.00.53.

grått kök

Köket hemma hos Emily Slotte - @emsloo fick sig en uppfräschning med vår produkt Ambiance Superfinish i kulören S 4500-N. Så skriver Emily på sin blogg om sin köksmakeover:  

"Sen vi flyttade har jag verkligen blivit ett fan av billig och snabb uppfräschning. Färg kan verkligen göra susen och liva upp gamla möbler och rum som ingenting annat. Här i köket har jag målat med Nordsjös snickerifärg och färgkoden heter S 4500-N. De är en mörkgrå kulör som verkligen fick det här köket att komma till sin rätt!"

Att måla köksluckorna är enklare än vad man tror. Läs vår enkla guide 
här. 

grått kök, emsloo kök

Bild @emsloo

Grått i barnrummet

Att inreda och måla ett barnrum är bland det roligaste som finns. I barnrummet kan du göra plats för lekfulla äventyr och busiga mästerverk, men även skapa ett rum med inspirerande och härliga kulörer som möjliggör både ett lugn och kreativitet.

Oavsett om det är ett pojk- eller flickrum som ska inredas så är den grå paletten perfekt att använda sig av. Här kan man med fördel använda en neutral och lite mer dämpad grå palett på väggarna och istället satsa på detaljer i färg.

Emily Slotte - @
emsloo valde att måla sonen Blakes rum med kulören Luftslott och beskriver den så här:
"En lite ljusare Greige som är en sådär perfekt kombination mellan gult och grått. I vissa ljus kan den upplevas varm och nästintill lite rosa och i andra ljus blir den lite kall och mer grå, säger Emily."

Emily valde även att måla in möblerna i Luftslott, men använde sig då av vår snickerifärg, Ambiance Superfinish. En matt snickerifärg som passar perfekt till just möbler och snickerier.
"Jag älskar den enhetlighet som rummet får när man målar in möbler, det blir ett annat lugn och sakerna i rummet får tala för sig själva på ett helt annat sätt, säger Emliy."

Läs mer hur du målar dina snickerier och möbler
här

Greige färgen Luftslott hemma hos emsloo

Bilder @emlsoo

Gråblå harmoni hemma hos @stickstay.se där väggarna är målade med vår vackert gråblå Nordsjö blue harmony

måla grått, grå inredning, grått sovrum, grå färg, grå inspiration, säng

Bilder @stickstay.se

Barnrummet hemma hos Lena Lidman @lenalidman85 har målats med den varma, gråbruna - med en liten röd touch i sig - Dusky Sarcelles

barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, grått barnrum, måla grått

Grått i hallen

Hallen är nog det rum som de flesta av oss ägnar minst uppmärksamhet och omtanke - fastän det egentligen borde vara tvärtom. Hur den upplevs och på vilket sätt den inreds är faktiskt viktigare än man kan tro - här sätts nämligen tonen för resten av hemmet.

Om man bortser från allt det praktiska som ska finnas i en hall, så ta en liten funderare på hur du vill må och vilken känsla du vill känna när du kommer hem efter en lång arbetsdag eller kvällens träningspass. Något så enkelt som en vacker och varm väggkulör - är en enkel detalj som ändå gör så mycket för helhetsintrycket. 

HoP Grey Sand är en vacker varmgrå kulör som passar rum i alla väderstreck, säger Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I norrljus dämpas den gulröda mättnaden i kulören och den uppfattas mer som grå, men i söderljus förstärks den i stället och kulören drar tydligare mot beige.

De flesta hallar är långa, smala och ofta rätt så mörka. Ett tips kan då vara att färgsätta med en ljusare och varmare grå kulör. På bilden nedan så har bloggaren Jennie @js.interior målat sin hall med kulören CarlaSofiemolge Warm Grey som är en ljus, varmgrå kulör. 

Ljus hall, grå hall, hall inspiration, måla grått

TIPS! Ett vägghängt fack är perfekt som förvaring till veckans tidningar och post. Men i väntan på att fylla på med tråkiga räkningar – varför inte placera en vacker blomma där som piffar upp! Se vilket vackert vägg-stilleben som bloggaren @annakubel skapat i sin hall! Anna har målat väggarna med den vackra, grågröna kulören Dusky Paris.

Drömmer du också om en inbjudande hall? Se våra enkla tips på hur du skapar den perfekta hallen
här

Bild @annakubel

Bild @annakubel

Välj rätt grå kulör med hjälp av Colour Tester

Det är inte alltid lätt att välja kulör och veta hur den kommer att se ut på väggen i hemmet. Vi på Nordsjö föreslår att man alltid provmålar, för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om.
Nu blir det även lättare än någonsin att välja rätt kulör till ditt hem. Hitta rätt kulör med hjälp av vår nyhet - Colour Tester - vårt supersmarta verktyg för att testa olika kulörer direkt på väggen.

Klicka hem ditt favorit färgprov  - Colour Tester redan idag och direkt till dörren
här

Bild @annakubel

Så här målar du dina väggar

Se vår enkla steg-för-steg guide hur du målar dina väggar på bästa och enklaste sätt här

Hämtar data, vänta...