Måla köksluckor

Med den sköna gröna kulören, Kubel Green Forest och rätt färg blev köksluckorna som nya hemma hos bloggaren Anna Kubel.

KÖKET - HEMMETS HJÄRTA

 Köket är verkligen familjens samlingspunkt där man både kan förbereda en god söndagsfrukost, en mysig picknick, duka upp för roligt pyssel och kanske även lite hemarbete och läxläsningar. 

När man tänker på kök, så tänker man oftast på vitvaror och köksskåp. Men matplatsen spelar faktiskt en lika stor roll för att skapa rätt känsla i köket. Och ofta är det både enklare och billigare att förändra här. Lite ny färg på väggarna och köksluckorna tar inte lång tid - men skillnaden bli enorm. Prova så får ni se!

När man ska välja kulör till sitt kök så kan man med fördel välja en mörkare bakgrundskuliss och därmed låta inredningsdetaljerna bli en spännande rekvisita. Detaljer i naturligt trä, varma mässing och koppartoner och en massa levande grönt - skapar en skön harmoni i köket.


VÅGA FÄRG I KÖKET

Att våga ta in mer färg i hemmet kan tänkas skrämmande för många. Men för den kreativa stylisten och fotografen Anna Kubel är det en viktig del för att det ska kännas hemtrevligt och personligt.
- Jag tycker att gröna kulörer skapar en lugn och ombonad känsla. Efter en lång tids letande efter den perfekta gröna så är jag stolt över att äntligen ha hittat den. Det var viktigt att den gröna kulören kändes just skogsgrön utan att bli för ljus eller mörk, säger Anna. 


 

GE KÖKET DEN UPPMÄRKSAMHET DEN FÖRTJÄNAR 

Färg spelar en stor roll för att ett hem ska kännas personligt och mysigt enligt Anna. Hon menar att allt går i princip att måla. Det kan vara trappan, golvet, köksluckorna, dörrar och element.

- Gå loss bland färgkartorna i din färgbutik. Gör en moodboard där du klipper och klistrar in dina favoritkulörer. Det är både roligt och ett väldigt bra sätt för att få ihop helheten hemma. Den gröna kulören på köksluckorna har nu gjort att köket blivit en central punkt i huset. Tillsammans med de andra kulörerna sticker köksluckorna ut och får den uppmärksamheten de förtjänar, berättar Anna.
 

Så varför inte ge ditt kök lite nytt liv och få samma look som hemma hos bloggaren Anna Kubel. Allt du behöver är lite färg, en pensel och Annas enkla gör-det-själv-guide!

Anna Kubel målar köksluckor


DETTA BEHÖVER DU:
 

 • Ambiance SuperFinish 5 i kulör Kubel Green Forest

 • Täckpapp

 • Svamp

 • Hink

 • Slippapper

 • Slipkloss

 • Pensel och rulle
   
SÅ HÄR GÖR DU:

 • Täck golv och möbler med täckpapp och skruva bort knoppar och beslag. Plocka ner luckorna och lägg dem på en pall eller liknande.
   

 • Tvätta ytorna med Nordsjö Original Målartvätt för att få bort smuts och fettfläckar. Skölj med vatten och låt torka.
   

 • Slipa och rugga upp ytan med sandpapper. Det är speciellt viktigt på snickerier som redan är målade eller lackade.
   

 • Grunda ytorna med Nordsjö Original Häftgrund Snickeri. Om du behöver spackla över hål och ojämnheter gör du det efter att grundfärgen har torkat. Använd Nordsjö Professional Snickerispackel. När spacklet har torkat slipar du igen. Glöm inte att borsta bort slipdammet ordentligt.
   

 • Måla minst två lager med Nordsjö Ambiance Superfinish i vald kulör. Färgen har extremt bra utflytning och reptålighet och passar därför perfekt för målning i och på köksskåp eftersom den ger en väldigt hård yta och ett perfekt jämnt slutresultat.
   

 • Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.
   

Anna Kubel målar köksluckor
AnnaKubel målar köksinredning