Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Carla Sofie Molge och kulören Warm Grey

CarlaSofieMolge Warm Grey

Av alla de otroligt läckra kulörerna hos Nordsjö bestämde jag mig till slut för en ljus, varmgrå kulör – ett val som jag verkligen inte ångrar. Med denna kulör vill jag skapa en varm mjuk känsla i vardagsrummet och är även ett bra komplement till de övriga kalla toner som jag har hemma

Presentation av bloggare:

Jag heter Carla Sofie Molge. Jag är 25 år och bor i en lägenhet i Aalborg med min sambo Jonas. Jag är utbildad som ekonom men har lämnat branchen och valt inredning som mitt levebröd. Därför driver jag idag bloggen och inredningsföretaget Molge Decor och arbetar med både privata och kommerciella fastigheter. Mitt arbete är även min hobby och gör det möjligt att utveckla min konstnärliga sida och arbeta med design som är en av mina stora passioner.

Carls Sofie Molhe målar vägg i vardagsrummet i Warm Grey

Presentation av kulör: CarlaSofieMolge Warm Grey

Av alla de otroligt läckra kulörerna hos Nordsjö bestämde jag mig till slut för en ljus, varmgrå kulör – ett val som jag verkligen inte ångrar. Med denna kulör vill jag skapa en varm mjuk känsla i vardagsrummet och är även ett bra komplement till de övriga kalla toner som jag har hemma. Genom att välja en ljus kulör få man rummet att verka större, vilket är viktigt för mig då vi har mycket svart i rummet och en stor mörkgrå soffa i velour som kräver en färgsättning som inte är för dyster.

Carla Sofie Molge och kulören Warm Grey

Användningsområde:

Trenden med de grå kulörerna har kommit för att stanna. Till skillnad från de kalla kulörerna som vi tidigare har haft en tendens att välja, flyttar vi oss mer mot de varmare under 2018. För att undvika att välja en kall grå ton bör man välja en med lite gult i.

Väggar i gråtoner har utan tvekan blivit tidlösa. Det kan dock vara en utmaning att hitta den perfekta grå nyansen då den kan ändra sig beroende på ljuset i rummet och vilket väderstreck rummet ligger i. Om rummet har ljusinfall från norr kan kulören se kallare ut. Vårt vardagsrum vetter mot norr så det har varit viktigt att hitta en nyans från den varmare färgskalan. Men om rummet vetter mot söder kan även neutrala toner uppfattas som relativt varma.

Kulören kan användas i praktiskt taget alla rum eftersom den är relativt ljus. Det är dock viktigt att välja en kulör som harmoniserar de övriga kulörerna i rummet. Den kan vara vacker i både kök, badrum och sovrum. Antingen som en fondvägg eller i hela rummet eftersom den är ganska neutral.

Vilken betydelse har kulörer i inredningen?

Det är inga tvivel om att färgsättning i ett rum har en kraftig inverkan på oss och är avgörande för hur vi uppfattar rummet. Är det varmt, kallt, tungt eller lätt? Både kulörer och ljus är utgångspunkten för hur stämningen i ett rum uppfattas och kan bidra till att skapa en personlighet och karaktär, särskilt färgsättning är ett av de mest effektiva sätten att ändra utseendet på ett rum och samtidigt ett bra sätt att fräscha till interiören och lyfta inredningen.

Jag älskar att experimentera med kulörer i inredningen och det är särskilt de dämpade nyanserna som tilltalar mig mest. Jag kan nämligen inte få ro om det är för mycket kulörer i inredningen och speciellt de kulörstarka som alltid slutar med att de byts ut igen. Därför har jag bara adderat kulörer i vår inredning i form av gröna växter, kuddar, affischer och några inredningsdetaljer. Detta gör också att det är lättare att slappna av när vi är hemma efter en stressig dag på jobbet.

Jag älskar också att kombinera och använda olika nyanser av grått för att skapa en ton i ton look och just den varma grå kulören kommer att vara utmärkt att använda även till annat än bara väggarna. Det har länge varit populärt att måla en eller två fondväggar för att skapa en kontrast i ett rum men jag tror att en av de hetaste trenderna under 2018 kommer vara att addera samma kulör som på väggarna till möblerna. Detta kan vara till exempel att måla fönster, hyllor, skåp, köksluckor eller på något helt annat om man snabbt vill skapa ett stämningsfullt uttryck som både är exklusivt och roligt på samma gång.

Beskrivning av projekt: Jag har målat en av väggarna i vårt vardagsrum och hyllorna som står upp mot väggen får också en behandling med samma kulör. Väggen har varit föremål för ommålning tidigare med och nu är det dags igen. Jag har en tendens att måla om efter årets kulörtrender.

Det har varit mitt mål att skapa en varmare och mjukare känsla i vardagsrummet. Vad det gäller val av kulör så har det varit viktigt att skapa en helhet mellan vår öppna planlösning med kök och vardagsrum i ett.

Vill du läsa mer om Carla Sofies spännande projekt så kan du följa henne här
Blog: http://nouw.com/molgedecor
Instagram: @CarlaSofieMolge

Hämtar data, vänta...