Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg, spiced honey, aimforhappinesspeony, rosa barnrum
Barnrumsinspiration

Barnrum – Så här enkelt skapar du ett färgglatt rum

Läs mer om våra busenkla tips på hur du kan skapa ett lekfullt barnrum, samt massa härlig inspiration på färgglada väggmålningar, mysiga kryp-in och hur man skapar ett tropiskt djungelrum.


Finns det något som är roligare än att inreda och måla ett barnrum?
Att barn älskar färg – det vet vi - och plötsligt så befinner även du dig i barnens magiska värld där du kan fantisera fritt och passa på att ta ut svängarna. I barnrummet kan du göra plats för lekfulla äventyr och busiga mästerverk, men även skapa ett rum med inspirerande och härliga kulörer som möjliggör både ett lugn och kreativitet.

barnrumsinspiration, barnrums make-over, barnrum, färg

VÄLJ STIL & TEMA

Att inreda och planera ett barnrum kan ibland kännas som en liten utmaning - och ju mindre rummet är - desto bättre och enklare blir det med en bra planering.
Här är det viktigt att tänka igenom vilka funktioner som barnrummet ska ha, vad rummet ska användas till och hur mycket saker som ska rymmas.

Men kom ihåg att ett barnrum ska vara anpassat för många olika saker; bus och lekfulla äventyr, skön vila, ostörd läxläsning och pysselstunder och sen självklart en bra förvaring.

barnrumsinspiration, barnrums make-over, colour tester, barnrum, färg, spiced honey, aimforhappinesspeony, rosa barnrum

Bild 1, kulör: Q9.30.60 Bild 2, kulör: Royal stone. Bild 3, kulör: Heart Wood


 

FÖR DE MINDRE

I bebisrummet har man lite mer valfrihet att inreda med de möbler och kulörer som man själv tycker om. Här kan man antingen använda en neutral och lite mer dämpad palett på väggarna och istället satsa på detaljer i färg. Eller så mixar ni olika kulörer och former hej vilt på väggar, möbler och andra detaljer i rummet. Här är det är bara en fråga om tycke och smak.

barnrumsinspiration, barnrums make-over, colour tester, barnrum, färg, rosa barnrum
Bild 1, @csirinyi - kulör: Misty Le Havre. Bild 2, @emilysliv.se - kulör: Nordsjö tippy taupe.
bebisrum

Bild 1, @annalandstedt - kulör skåp: E5.37.44 Bild 2, @stickstay.se - kulör: Spiced Honey.



LÅT DE ÄLDRE BARNEN VARA MED I PLANERINGEN

När barnen är lite äldre så har de ofta egna idéer gällande inredning och kulörval i sitt rum. Med Nordsjö Colour Tester är det enkelt att tillsammans prova er fram till rätt kulör. Colour Tester är ett praktiskt färgprov med inbyggd miniroller som gör att ni kan provmåla direkt på väggen utan pensel och provburkar.

Beställ Colour Tester redan idag och få dem levererade direkt till din dörr. Klicka här för att beställa! 

blogga i bagis, barnrum, colour tester, barnrumsinspiration, måla om barnrum, shiny melun, modest white
blogga i bagis, barnrum, colour tester, barnrumsinspiration, måla om barnrum, shiny melun, modest white




TIPS! Om barnets idéer skulle vara alltför långt ifrån era, kan ett förslag vara att man låter barnet bestämma över en viss del av rummet - t.ex. en fondvägg med sin favoritkulör. Eller varför inte ta en utflykt ihop till en second-hand butik och köpa några billiga hyllor och stolar som barnen själva får vara med och måla om.

Läs mer om vår Svanenmärkta och tvättbara väggfärg - Easy2Clean
här.

barnrumsinspiration, barnrums make-over, colour tester, barnrum, färg



TÄNK VAD LITE FÄRG KAN GÖRA

Ett barnrum behöver inte alltid innebära färgglada och pigga kulörer på väggarna, utan här kan man istället välja att måla utvalda detaljer i rummet för att skapa en lekfull känsla. Exempelvis byrålådorna i olika kulörer, doppmåla sängbenen eller kanske måla något häftigt mönster på väggarna.

Finns det något som är roligare än att inreda och måla ett barnrum? Här kan vi verkligen låta fantasin flöda och passa på att ta ut svängarna ordentligt. Läs mer om våra enkla tips på hur du kan skapa ett lekfullt barnrum, samt massa härlig inspiration på färgglada väggmålningar, mysiga kryp-in och hur man skapar ett tropiskt djungelrum. 

Så här enkelt målat du dina möbler i barnrummet. Klicka
här. 

Bild t.h @susantornqvist - kulör: Intense Paris.



SKOJIGA OCH LEKFULLA TEMAN

I barnrummet kan verkligen vad som helst hända! Här kan golvet bli ett stormande hav med hajar, sängen en mäktig borg för prinsar och prinsessor och taket som en upptäcksresa i rymden eller en känsla av en cirkusarena.

Med barnens hjälp och fantasi kan ni välja ett kreativt och fantasifullt tema som förmodligen alla gillar - men som kanske bara de små är tuffa nog att våga sig på.
Här är varianterna oändliga så ett råd är att kolla vad ditt barn gillar och sen fundera ut ett fungerande tema. Eller varför inte plocka en idé här och en annan där och sen blanda allt till en barnsligt härlig mix. Som sagt – det är bara fantasin som sätter stopp.

barnrum, väggmålning, blått barnrum, måla blått barnrumsinspiration,


DJUNGELRUMSKÄNSLA

Lekfullt och vackert grönt, det här blir barnens egen oas bokstavligt talat. Följ vår enkla steg-för-steg guide hur du skapar ett djungelrum värdigt små djungelkungar och regnskogsdrottningar. Läs mer här!
Vi lovar att naturälskare och små upptäckare kommer kunna hitta på mängder av äventyr i det här djungelinspirerade sovrummet!

Så här enkelt skapar du ett djungelrum.
Klicka här för vår enkla guide. 

barnrum, gröna barnrum, djungelrum, apor, djungel, djungeltema, grönt barnrum, väggmålning barnrum


SUPERHERO BATMAN IS IN THE HOUSE

Ett rum som är inspirerat av lejon och superhjältar hittar vi hemma hos influencern Katrine Lindgjerdet @hvitelinjer. Se vilken energi och värme Katrines egna signaturkulör Lion Heart - som är en varm gul kulör - skapat i barnrummet!
Läs mer hur Katrine skapade den spännande Batman-känslan
här och även tips på hur man målar perfekt skarpa kanter här.

Barnrum, barnrumsinspiration, orange barnrum, gult barnrum, måla orange, lejon, lejoninspirerat
Bilder @hvitelinjer - kulör: Lion Heart



LEKA INDIAN?

Ett coolt tipi-tält gör verkligen barnrummet till en extra lekfull plats. En perfekt möbel för de små busiga indianerna där hemma att krypa in i.

Bild 1, @made.by.mee - kulör: Nordsjö white. Bild 2, @_rosemille - Väggarna är målade i vår produkt Ambiance Xtramatt i en vacker grå kulör. 



 

SÖTA PRINSESSDRÖMMAR

Ett rum som är helt perfekt för små prinsessor med rosa drömmar skapas enkelt med vackra rosa väggar, en prinsesslik himmelssäng, en glittrande lampa och en massa tyll. Soft Cannes heter den underbara väggkulören som valdes hemma hos @bohemdeluxe. 

barrnum, rosa barnrum, prinsessrum, barnrumsinspiration

Bilder @bohemdeluxe
 

FÖRVARING OCH MÖBLER

Förvaring i ett barnrum är A och O och det kan man helt enkelt inte ha för mycket av. Det viktigaste att tänka på gällande möbler är att ha en skön och mysig säng, ett funktionellt skrivbord för läxläsning och pyssel samt en bra förvaring för kläder och leksaker.

Beroende på rummets storlek så kan man antingen välja en platsbygd garderob, lådor under sängen, kubhyllor och färgglada krokar på väggen eller hyllor att ställa böcker och andra småsaker på.

TIPS! Tänk på att barnrummet ska inredas och anpassas efter barnets längd så att de kan nå allt. Både leken och städningen går enklare om barnen själv kan ta fram och städa undan leksakerna utan de vuxnas hjälp.

Så här enkelt målar du dina möbler i barnrummet.
Klicka här. 

Bild 1, kulör: S2005-G20Y. Bild 3, @verothesan - kulör: Lenas Dusty Green



MÅLARTIPS!
Måla om din garderob i samma kulör som väggen! Stylisten Janniche Kristoffersen @bloggaibagis har målat med vår varmrosa kulör Nordsjö tippy taupe på både väggar och garderobsfronter.
Varför köpa nya fronter till garderober när man så enkelt kan måla om de befintliga? Läs mer om Janniches snygga och stilrena garderobs make-over
 

MER INSPIRATION FRÅN @bloggaibagis
Janniches son Otis fick nyligen en make-over av sitt rum. Läs reportaget och se alla fina och inspirerande bilder
rosa barnrum, tippy taupe, barnrum, garderober barnrum, måla garderober
Bilder @bloggaibagis



RENSA OFTA

Om ni har ett barnrum som innehåller alldeles för mycket saker så är ni inte ensam. Ett tips är att kontinuerligt ha utrensningar så att inte rummet blir överbelamrat av gamla leksaker och kläder som barnen vuxit ur.

Hemma hos bloggaren @harpan1903 så står återbruk och finurlighet på agendan.
Vill ni också veta hur man skapar den söta lilla klädställningen? Det enda som behövs enligt Emma är ett kvastskaft, några träkulor, ett svart lädersnöre och krokar att hänga upp den i. Busenkelt, och så fint! Olles rum har målats i kulören Glowing Paris som är en perfekt gråtonad blå - och är vacker i alla typer av rum. 

barnrum, blått barnrum, förvaring barnrum

Bilder @harpan1903 - kulör Glowing Paris. 

 

SKRIVBORDSTIPS

Gör det lite extra kreativt och fint på skrivbordet med hjälp av några snygga pennburkar och färglada pennor, roliga suddgummin, vattenfärger och penslar, linjaler och annat skoj för att uppmuntra till läxläsning och pyssel.
Trots kreativiteten som sprudlar vid skrivbordet så kan ni ändå måla väggarna i barnrummet med en riktigt snygg och matt färg. Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en svanenmärkt matt färg som enkelt går att tvätta av. 

Läs mer om vår Svanenmärkta och tvättbara väggfärg Easy2Clean
här.


BLANDA GAMMALT OCH NYTT

För att skapa en personlig touch i rummet så kanske ett gammalt, ärvt skåp eller sommarens loppisfynd få flytta in och fungera som förvaring. Med hjälp av lite färg så kan den få en helt ny look och bli en riktig favorit i barnrummet.

Fyll skåpet med vackra askar och spännande trälådor att gömma leksaker i, dekorativa tygpåsar att samla dockkläderna i och favorit pusslet. Korgar i antingen tyg eller rotting är superfina att låta stå framme och fylla med filtar, kuddar och gosedjur.
TIPS! Låt skåpet stå öppet under dagarna så det lockar till lek och kreativitet men stäng det mot kvällningen för att skapa en harmoni och ett lugn i rummet.

INSPIRATION  
Hemma hos bloggaren @viktoriaholmgren så är väggarna målade med vår helmatta väggfärg Ambiance Deep Matt i kulören Dusky Sarcelles.
Dusky Sarcelles är en varm och mysig mullvadskulör som drar lite åt det brun/gulröda/ grå hållet. Vi älskar hur kulören samspelar med inredningsdetaljerna som Viktoria valt att smycka rummet med. De två loppisfyndade skåpen är målade i kulörerna Deep Sarcelles och Restful Melun.
Läs mer om Viktorias barnrum
här

Väggarna hemma hos bloggaren @sanna.emelie (bild i mitten) är målade i Nordsjö sky grey och skåpet i den dämpade gyllenrosa kulören Rosengång. 

Bild #1 och 3 @viktoriaholmgren och bild #2 @sanna.emelie. 


BYGG EN EGEN HUSSÄNG

Bloggaren Sofia Sjöberg @sofiasinredning har byggt en fiffig hussäng till sin dotter Klara. Valet föll på den stilrena, grå kulören Deep Calais. Läs mer här och inspireras av Sofias DIY-guide hur du steg-för-steg enkelt bygger din egen hussäng.
Klicka här för att se Sofias steg-för-steg guide. 

Bilder @sofiasinredning 



LEK- OCH ROFULLA DETALJER

Dekorera gärna barnrummet med barnens egna leksaker! Här kan gröna dinosaurier, rosa dockor och vackra teckningar vara superfina att göra roliga och personliga stilleben av. På bilden till vänster så är väggarna målade med den vackra Fine berry. 

Häng upp barnens teckningar i dekorativa klämmor som @huset1919 gjort på bilden nedan. Det ser både härligt kreativt ut samtidigt som det är enkelt att byta ut - allt eftersom nya teckningar produceras. Väggen är målad i kulören Glowing Paris.

Testa kulören Glowing Paris i en Colour Tester! Beställ hem den direkt till dörren
här!

Bild 2 @huset1919

SOVDAGS

När det är dags att varva ner efter kvällens lekar och krypa till sängs, kan det vara skönt att ha något tryggt eller fantasifullt att fästa blicken på. Passa på att nyttja både väggar och tak och dekorera med exempelvis mysiga ljusslingor, färgglada pompoms och girlanger, en vacker tavla eller varför inte en takmålning att drömma sig bort i. På bilden till vänster är väggarna målade i den vackra och rofyllda Royal Grey. 

Hemma hos bloggaren Lena Lidman @lenalidman85 (bild t.h) och Viktoria Holmgren @viktoriaholmgren (bild i mitten) - så samspelar Dusky Sarcelles vackert tillsammans med de dovrosa, lekfulla detaljerna i rummet.

Läs mer om Viktorias harmoniska barnrum
här. 

Bilder @viktoriaholmgren och @lenalidman85 



VÅGA LEKA MED FÄRG

Många föredrar att måla barnrummet i lite ljusare nyanser, men våga då här istället leka med färg och kulör i olika motiv – som en dekorativ väggmålning för exempel. Här kan både en klok uggla, ett färgglatt träd eller några flygande ballonger dra blickarna till sig och göra mycket för hur rummet upplevs.

Varför inte måla en uggla i korsstygnsmönster med hjälp av en kryssteknik?



 

LEKFULLA PRICKAR

Att göra en egen väggmålning behöver inte vara svårt! Genom att måla några enkla prickar i antingen samma eller olika storlekar och former, kan du snabbt och enkelt skapa en lekfull miljö i barnrummet.
Se vår enkla guide hur du skapar en cirkel och dekorativa prickar
här. 

PIMPA VÄGGEN MED SMÅ DETALJER

Med hjälp av roliga schabloner, kulörstarka ränder eller en frimålning direkt på väggen – så skapar du en personlig och unik vägg i barnrummet.

Så här målar du perfekta linjer och skarpa kanter.
Läs mer här. 



IBLAND RÄCKER DET ATT BARA MÅLA HALVA VÄGGEN

Genom att måla endast halva väggen i en annan kulör kan du få ett helt nytt uttryck i rummet. Här behöver inte alltid övergången mellan kulörerna vara spikraka, utan en taggig linje kan vara precis lika häftig.
Inspireras av bloggarna @malinsroom som har målat med den underbara gröna kulören Glowing Lyon och @interiorjunkieee som har målat med Denim Drift och Pure Grey.

Bloggaren @minapapra har både använt en taggig linje, men även en mjuk fluffig - som för tankarna till svävande moln. 

Bild 1 @malinsroom, kulör: Glowing Lyon. Bild 2 @interiorjunkieee , kulör nederst Denim Drift och Pure Grey överst.
swekids

Bilder @minapapra



ETT MYSIGT KRYP-IN

Finns det något mysigare än ett alldeles eget litet krypin, som kan användas både för lek och vila. Det bästa är att det inte behöver vara så krångligt att få till ett eget litet gömställe i barnrummet.  Detta behöver du:
1. En (stadig) garderob som du målar med vår snickerifärg, Ambiance Superfinish, i barnets favoritkulör med dynor på botten.
2. Fäst sedan ett band med dekorativa vimplar i garderobstaket, en batteridriven lykta eller kanske en vacker ljusslinga.
3. Avsluta med lite mjuka kuddar och gosiga filtar.

VOILA!  

Bild t.h @verothesan, kulör: Lenas Dusty Green. 



MER KRYP-IN INSPIRATION

En mysig sänghimmel är ett måste när man vill skapa ett drömmigt barnrum. Influencerna @etthusbliretthem och @bloggaibagis har valt att inreda sina barnrum med en drömsk sänghimmel och en dekorativ ljusslinga som verkligen blir pricken över i:et i mysfaktorn!

Hemma hos @bloggaibagis så samspelar det mustiga, guldgula tyget vackert med den mjukt varmrosa väggkulören Nordsjö tippy taupe. Hos bloggaren @etthusbliretthem så har väggarna målats med kulören S 2005-Y70R.

Bild 1 @bloggaibagis, kulör vägg: Nordsjö tippy taupe. Bild 2 @etthusbliretthem, kulör vägg: S 2005-Y70R.



DET ENKLA OCH ROLIGA SÄTTET ATT VÄLJA KULÖR TILL BARNRUMMET

Nu kan ni enkelt välja kulör tillsammans! Köp Colour Tester som är ett smidigt litet verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller så kan ni testa kulören direkt på väggen - tillsammans!

PROVA ER FRAM OCH HITTA ERA FAVORITKULÖRER TILLSAMMANS!
Beställ hem dina favoriter redan idag!
Klicka här för att komma till beställningssidan.


EN FÄRG FÖR LIVET

I barnrummet kan som sagt verkligen vad som helst hända! Här kan golvet bli ett stormande hav med hajar och sängen en mäktig borg för prinsar och prinsessor. Och så kan mellanmålet råka spillas ut och vattenfärgen hamna lite utanför pappret.

Men trots detta så kan du ändå måla väggarna i barnrummet med en riktigt snygg färg. Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en svanenmärkt matt färg som enkelt går att tvätta av.
Läs mer om vår svanenmärkta och tvättbara väggfärg Easy2Clean 
HÄR. 

DJUNGELFEBER? Se vår enkla guide hur du skapar ett lekfullt djungelrum
här. 


 

Hämtar data, vänta...