Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Vilka kulörer finns i Nordsjös inspirerande Ambiance-paletter?

I Nordsjös nya inspirerande Ambiance-kulörpaletter finner man 40 kulörer, uppdelade i fyra olika teman, från modernt samtida till lyxigt klassiskt. Valen är många, så vilken kulör skall man då välja till sin interiör? Här ger vi dig tips och idéer. 

Med inspiration av fyra olika stilar


Hur viktigt är valet av kulör på väggar, tak och snickerier när du skall inreda ditt hem? Faktum är att det har en enorm inverkan på atmosfären i rummen. Om du har ett urval av olika nyanser och de kan kombineras med varandra på ett intressant och inspirerande sätt, kan du enkelt och smidigt få ett  önskat arrangemang och uttryck. Nordsjös nya paletter är speciellt framtagna för att sätta just kulören i centrum. Nordsjös förstklassiga inomhuskollektion Ambiance med HD-teknologi ger en mycket rik kulöråtergivning på väggar och snickerier. 

Ambiance-paletterna består av så många som 40 olika kulörer, uppdelade i fyra atmosfärer – från modernt samtida till lyxigt klassiskt.

Den tydliga uppdelningen använder fyra stilar som hjälper till att enkelt kombinera kulörer för att skapa ditt drömhem. Här får du veta mer om Nordsjös Ambiance-paletter. 

Timeless Neutrals


Neutrala tidlösa kulörer som matchar alla interiörer 


Paletten Timeless Neutrals består av tidlösa och stilrena kulörer. Väggar i dessa kulörer och inredning som harmoniserar med dem håller över tid och dessutom smälter neutrala kulörer in i alla interiörer. De gör sig väl i både ett rymligt hus såväl som i en mindre lägenhet. I den neutrala kulörpaletten är baskulören en ren vit som kompletteras med nyanser av vitt, grått och brunt. Light Montpellier, Sandy beach, Wild dove, Restful Sarcelles, Bakery Brown, Deep Roubaix, Barley beige, Deep Sarcelles och Industrial grey är 10 kulörer som skapar en vacker och mycket klassisk palett. 

Var ska man använda kulörer från paletten Timeless Neutrals?  


Kulörerna som finns i paletten Timeless Neutrals är perfekta för rum som används för avkoppling och vila, till exempel sovrummet. Tidlösa kulörer passar också bra in i vardagsrummet, eftersom de framkallar en trevlig estetisk upplevelse och avslappnande atmosfär. Faktum är att kulörerna är ett säkert val oavsett var du använder dem. 


 

Modern Heritage


Kulörer som ger interiören en lyxig karaktär


Den andra kulörpaletten är Modern Heritage. Den innehåller kulörer inspirerade av unika interiörer från det förflutna. Om du väljer dessa kulörer skapar du ett rum med en verkligt lyxig karaktär. Den neutrala kulören Nordsjö Vanilla Cream är en krämig nyans av vitt när den är som bäst. Den kompletteras med Cotta Love, Dandy Dust, First Violin, Misty Montrouge, Dazzling Narvik, Coastal beige, Camouflage green och Cinnamon Cake samt en  spännande mörk kulör - Cobalt Night.

I vilka rum ska de klassiska kulörerna Modern Heritage användas?


Kulörerna i paletten Modern Heritage smälter väl in i den klassiska stilen och art deco. Detta är ett mycket bra val för vardagsrummet, speciellt om resten av möblerna har grå eller marinblå klädsel. Klassiska kulörer ser också bra ut i både sovrummet och på kontoret. I det senare rummet hjälper de lyxiga kulörerna på väggarna dig att fokusera på arbetet och gör samtidigt rummet mer prestigefyllt. 


 

Contemporary Pop


Om du vill betona interiörens individuella karaktär


Contemporary Pop är paletten som kombinerar moderna och samtida kulörer. Tack vare dem kan du leka med olika nyanser och skapa en originell inredning. Om du vill att väggarna skall motsvara din individualitet är kulörer från Contemporary Pop-paletten ett bra val. Den neutrala kulören i denna palett är en behaglig nyans av grå, nämligen Bright Calais. De andra 9 kulörerna är Luxurious silk, Sunny meadow, Sunny day, Sweet Embrace, Blossom powder, Dusky Antibes, Lively viola, Clear Narvik och Magic Midnight. Även om denna uppsättningen vid första anblicken ser ut som en blandning, har valet av kulörer noggrant övervägts av Nordsjös kulörexperter och kulörerna kan enkelt kombineras och matchas med varandra.

För vilka interiörer ska jag välja Contemporary Pop-kulörer?


Contemporary Pop är kulörer som sticker ut, men passar ändå på många platser. Oavsett om det är en eklektisk, minimalistisk, modern eller boho-stil, så hjälper dessa kulörer att uttrycka dig. Kulörer från Contemporary Pop kommer att hitta sin tillämpning när du målar väggar i köket eller rum och utrymmen för dina fritidsintressen.  Det gör sig även bra i rum som används som hemmakontor.


 

Sustainable Future


Framtidens kulörer med naturen i åtanke


Den sista kulörpaletten av Nordsjös Ambiance-paletter är Sustainable Future. Den innehåller kulörer som kallas framtidens palett, eftersom varje kulör är inspirerad av naturen. Införandet av dessa kulörer i inredningen kommer att förbättra välbefinnandet hos de boende, särskilt om de kombineras med naturlig grönska. Den neutrala kulören i Sustainable Future-paletten är Simply bread – en energisk nyans av vit. De bärande kulörerna är främst nyanser av vitt, grått, grönt och marinblått. Dessa inkluderar Light Le Havre, Green tea, Deep Rochefort, Tranquil dawn, Glowing Abisko, Forest retreat, Glowing Paris, Mountain ridge och Dark Valence. 

I vilka rum kommer Sustainable Future-kulörerna att fungera?


Naturinspirerade kulörer hjälper dig att skapa en mysig atmosfär i rum som är utformade för vila och avkoppling. Interiör med nyanser av grönt är förknippade med en skog, en trevlig promenad i parken eller en frodig trädgård, vilket bidrar till avkoppling. Sustainable Future-paletten fungerar dock inte bara i vardagsrummet eller sovrummet utan även i andra rum. Grönt, grått och vitt skapar energiska kombinationer som ser bra ut på hemmakontoret och låter dig fokusera ännu bättre på genomförandet av uppgifter och projekt. 


 

Vilken av Nordsjös Ambiance-kulörpaletter väljer du?


Var och en av de fyra paletterna är fulla med vackra kulörer. Välj de som matchar interiörens karaktär och dina egna önskemål. Med Nordsjös inomhuskollektion Ambiance bestående av högkvalitativa färger för väggar, tak och snickerier blir målningsarbetet ett rent nöje och du kan se fram emot ett fantastiskt slutresultat. 

Skapa utrymmen med unik personlighet och stil

Förverkliga din inredningsdröm med inomhusfärg av högsta premiumkvalitet för väggar, tak och snickeri. Med Nordsjö Ambiance kan du låta din estetiska känsla flöda och utforska gränslösa möjligheter till uttryck. Sätt din personliga prägel med eget val av kulör eller utgå från någon av de redan framtagna Ambiance-paletterna med speciellt utvalda kulörer. 

Hämtar data, vänta...