Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Kulörkarta med NCS 100 nya kulörer

Kulörkarta Selected In-Betweens

I vår nya kulörkarta som vi valt att kalla Selected In-Betweens hittar ni 24 handplockade kulörer från Nordsjös kulörexperter. 


 

Nordiska kulörer


På Nordsjö arbetar vi dagligen med att hjälpa konsumenter att hitta den perfekta kulören.  Fastän det finns så många kulörer att välja bland redan så är det ofta kunderna letar efter en kulör som är mitt emellan standardkulören, antingen aningen mörkare eller med lite mindre kulörstyrka. Nu lanserar vi 100 nya kulörer inom NCS standard och specifikt 24 stycken som vårt kulörteam handplockat efter att ha lyssnat på er konsumenter under många, många år. 

24 handplockade nordiska kulörer

Mjuka, naturliga och sofistikerade kulörer


Rummet själv, dess möbler, materialval i inredningen och ljusinsläpp är alla saker som påverkar hur vi upplever kulör. T ex kan ett kyligare nordiskt ljus göra att en kulör upplevs kallare medan ett varmt och mysigt sydligt ljus kan förstärka en redan varm kulör. Tänk därför på att alltid provmåla kulören hemma. Den kan skilja sig mycket från en bild på din smartphone eller ett uppstrykningsprov i butiken. Vilken typ av färg du väljer påverkar också, då olika produkter har olika glansgrad. Låt dig lokala butik rådge dig för bästa resultat!

NCS-färger i vardagsrum

Kulörkartan Selected In-Betweens


Kulörkartan är en mix av vackra kulörer med låg kulörstyrka i både varma och kalla nyanser. De är perfekta på stora ytor då de ger en subtil karaktär till alla rum. Börja med att bestämma vilken sinnesstämning och attityd du vill att kulören ska ge till rummet. Paletten har kulörer för både lugn och drama. Använd de nya kulörerna i hela rummet eller på en fondvägg för att skapa fokuspunkter i ditt hem och interiör.

kulörkarta NCS

NCS-systemet


The Natural Colour System - NCS är ett kulörsystem som används runt om i hela världen för kulörkommunikation mellan designers och tillverkare, återförsäljare och kunder. NCS-systemet är baserat på hur vi upplever kulörer visuellt och är en global standard för definition, kvalitetssäkring och kommunikation kring kulör.

Fetching the data, please wait...