Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Nordsjö och Mio möbler

Nordsjö och Mio möbler

Nordsjö & Mio = Ett färgstarkt samarbete

Nordsjö och Mio möbler har tagit fram en vacker kulörkollektion med 30 kulörer som kommer göra ditt inredningsprojekt både enklare och roligare. Låt dig inspireras!

Kulören på bilden ovan (vardagsrummet) är Mio Sirapskaka. 

Två varumärken. En passion.

I nära 60 år har möbel- och inredningskedjan Mio hjälpt människor att skapa hem de trivs i och är stolta över. Samtidigt har vi på Nordsjö i närmare 120 år visat hur färg och kulörer på ett nästan magiskt sätt kan förändra känslan i ett hem.

Nu har vi inlett ett samarbete för att lära av varandra och för att kunna erbjuda er en ännu bättre helhetslösning till ert hem.


Tillsammans har vi tagit fram en vacker kulörkollektion med 30 kulörer som kommer göra ditt inredningsprojekt både enklare och roligare. Låt dig inspireras!

Nordsjö och Mio skapar inredningsmagi och förändrar känslan i ditt hem

Nordsjö och Mio möbler

Matplatsen ovan är målad i kulören Mio Tjärn.

DITT HEM, DIN STIL

Vad ska man egentligen tänka på när man inreder där hemma? Mios butikskommunikatör Viktoria Stridh och stylist Pellon Karlsson ger sina bästa tips.

”Att göra om hemma är i vår värld det bästa som finns. Samtidigt kan det uppstå frågor och utmaningar längs vägen. Vi har därför listat våra bästa tips för ett lyckat resultat. Rent generellt vill vi uppmuntra dig till att vara dig själv och hitta din egen stil. När det gäller ditt hem och känslan du vill skapa, så är det du som är den största experten.”

Sovrummet nedan är målad i kulören Mio Sandhav. 

Nordsjö-Solstråle -- en mjuk och naturlig kulör som känns behaglig i ett sovrum.

Nordsjö och Mio möbler

3 TIPS NÄR DU SKA GÖRA OM HEMMA


1. PLANERA.
Vilket behov ska det aktuella rummet uppfylla och vilken stil vill du ha i rummet och i hemmet i stort? Har du koll på detta redan från början så blir arbetet enklare och resultatet bättre.

2. TÄNK HELHET.
Allra bäst blir det om det finns en röd tråd i stil och uttryck – hela vägen från kulören på väggen till storleken på soffkuddarna.

3. VÅGA MÅLA!
Att måla om är ett enkelt och effektivt sätt att skapa en ny stil och/eller känsla i ett rum. Och blir det fel är det ju bara att måla över!

Det blå inbjudande sovrummet nedan är målad i kulören Mio Djuphav. 

Nordsjö-Lavendelgrå - väggar målade i Mio Naturell, tak och lister målade i färg Mio Lavendelgrå

Nordsjö och Mio möbler

Matsalen nedan är målad i den smaskigt goda Mio Sirapskaka.

Nordsjö-Lavendelgrå - väggar målade i Mio Naturell, tak och lister målade i färg Mio Lavendelgrå

Nordsjö och Mio möbler

FÄRGENS MAGI

Ann-Charlotte Linde jobbar som kulörchef på Nordsjö. Här delar hon med sig av användbara tips kring vad du ska tänka på när du väljer kulörer till ditt hem.

”Jag tycker att kraften i färg och kulörer är helt fantastisk. Genom att måla om kan du skapa en helt ny känsla och energi i ditt hem. Ett och samma rum kan ena stunden uppfattas som ljust och rymligt för att i nästa kännas ombonat och mysigt.
Med kulörernas hjälp kan du dessutom uttrycka dig själv och din unika personlighet.”

Ljusgrå, pastell, mörka och starka färger och kulörer - sätt prägel på inredningen.

Nordsjö och Mio möbler

3 TIPS NÄR DU SKA MÅLA OM HEMMA


1. HITTA KÄNSLAN.
Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill skapa eller förstärka i rummet. Valet av kulör ska dels kännas bra på väggen, men också passa tillsammans med möbler och övrig inredning.

2. PROVMÅLA.
En kulör som du gillar i butik kan upplevas helt annorlunda hemma på väggen. Se därför till att alltid provmåla innan du bestämmer dig.

3. GÅ DIN EGEN VÄG.
I slutändan är det du som ska leva med kulörerna på väggarna där hemma. Det är du och de som du eventuellt bor med som ska trivas och må bra, ingen annan. Låt dig gärna inspireras av trender, men låt dig inte styras.

Det bohemiskt sköna sovrummet här nedan är målad i kulören Mio Friluftsliv. 

Mio kulörer i alla färger

Nordsjö och Mio möbler

MIO KULÖRKOLLEKTION 2020

Upplev kulörerna i verklig miljö i din närmaste Mio-butik.
Färgen handlar du hos din närmaste Nordsjö Idé & Design butik. 

Mio kulörer i alla färger

Nordsjö och Mio möbler

VISA VEM DU ÄR!

Vi svenskar är ganska försiktiga av oss. Att ta ut svängarna är inte vår starka sida – oavsett om det gäller klädstil, frukostvanor eller känslan i våra hem. Vi vill gärna passa in och rättar ofta in oss i leden, även när vi egentligen vill något annat. Det här vill vi på Mio och Nordsjö ändra på.

Oavsett om du älskar ljusgrått ton i ton, är svag för pastellfärger eller drömmer om ett svartmålat hem med lila möbler så hoppas vi att du låter din personlighet få ta plats i ditt hem. För det är just ditt. På samma sätt som dina unika egenskaper gör att du är du, så gör dina unika kulör- och inredningsval ditt hem till ditt. Det kan ingen trendsättare i världen ta ifrån dig.

Kulörer på interiörbilderna nedan från vänster: Mio Tjärn, Mio Friluftsliv, Mio Sirapskaka, Mio Sandhav och Mio Sirapskaka. 

30 nya Nordsjökulörer att måla om ditt hem med

Nordsjö och Mio möbler

Kulörer laddas…