Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Mintgrönt är både mjukt och fräscht och passar perfekt för barnrummets färgschema. Det har lugnande inverkan samtidigt som det är tillräckligt uppfriskande för att hålla dig vaken om bebisen har svårt att komma till ro.
Vackert grönt barnrum

Nio färgscheman som håller i längden

Skapa ett tidlöst färgschema som både du och bebisen gillar.

”Jag vill inte att min bebis ska växa ur sitt rum för snabbt. Kan ni rekommendera några kulörkombinationer som fungerar för bebisar även när de blir lite äldre?”

Bebisar växer upp snabbt. Ena dagen målar du barnrummet ljusblått och nästa dag har barnet egna inredningsidéer med kritorna i högsta hugg.

Enligt Nordsjös undersökningar anser mer än en tredjedel att de lagt för mycket pengar på att inreda barnrummet. Därför är det ekonomiskt hållbart att skapa ett färgschema som håller i längden.

Med dessa nio klassiska kulörkombinationer kan barnrummets färgschema växa och anpassas efter bebisen.

Grönblått är en pigg kulör för barnrummet. Den kommer verkligen till sin rätt om du kombinerar med varma accentkulörer – gult, orange och rosa fungerar särskilt bra.
Måla med grönblått

Grönblått

Grönblått är en pigg kulör för barnrummet. Den kommer verkligen till sin rätt om du kombinerar med varma accentkulörer – gult, orange och rosa fungerar särskilt bra.

Du kan byta inredningsdetaljer för att skapa en helt ny look utan att behöva måla om hela rummet.

Vilka kulörer?

Misty Valence
Dusky Valence

Grått och gult är den ultimata kulörkombinationen och fungerar lika bra i bebisens sovrum som i tonåringens.
Grått och gult barnrum

Grått och gult

Det här är den ultimate neutrala kulörkombinationen och fungerar lika bra i bebisens sovrum som i det lite större barnets.

Välj bleka nyanser för en mjuk, inbjudande look eller höj intensiteten och skapa en piggare känsla som tilltalar äldre syskon.

Vilka kulörer?

Clear Calais
Glowing Grasse

Den här klassiska kombinationen blir fantastisk som en del av ett färgschema med vintagetema, komplett med röda och blå vimplar.
Blått barnrum med röda accenter

Rött och blått

Den här klassiska kombinationen blir fantastisk som en del av ett färgschema med vintagetema, komplett med röda och blå vimplar.

Svala blå väggar balanserar varmröda accenter på lister, möbler och inredningsdetaljer. Välj en kritig blå nyans som enkelt kan matchas med andra kulörer när bebisen växer.

Vilka kulörer?

Glowing Dijon
Illuminated Antibes

Ett välavvägt neutralt färgschema blir aldrig omodernt. Nyckeln är att få det att kännas så ombonat som möjligt genom att använda olika strukturer, från yllekuddar och fluffiga mattor till omålade trämöbler.
Ett mysigt barnrum i neutrala kulörer

Ombonade neutrala toner

Ett välavvägt neutralt färgschema blir aldrig omodernt. Nyckeln är att få det att kännas så ombonat som möjligt för bebisen genom att använda olika strukturer, från yllekuddar och fluffiga mattor till omålade trämöbler.

För en extra ombonad känsla, måla en eller flera väggar i en djup, varm nyans av mullvadsgrått.

Vilka kulörer?

Misty Melun
Restful Roubaix

Stänk av pastellkulörer som blått, grönt, gult och rosa kan se uppfriskande modernt ut, beroende på hur mycket du använder.
Barnrum i neutrala kulörer med färgglada accenter

Pastellklickar

Pastellkulörer behöver inte vara sockersöta. Stänk av blå, gröna, gula och rosa pastellnyanser kan se uppfriskande modernt ut och fungerar lika bra för barn i olika åldrar, beroende på hur mycket du använder.

Testa att måla lådor, skåpdörrar och lister i olika pastellnyanser och bryt av mot ljusa, vita väggar.

Vilka kulörer?

Shiny Antibes
Soft Dijon

Här är den perfekta kombinationen som det nästan inte går att misslyckas med. Den ger en luftig skärgårdskänsla, men fungerar lika bra i lägenheten i stan som i stugan vid havet.
Blått och vitt barnrum

Blått och vitt

Här är en rogivande kulörkombination som det nästan inte går att misslyckas med. Den ger en luftig skärgårdskänsla, men fungerar lika bra i lägenheten i stan som i stugan vid havet.

Djupblått och vitt är effektfullt men det är lätt att du tröttnar på dem med tiden. Välj en lugnande blekblå nyans som passer för barn i olika åldrar.

Vilka kulörer?

Restful Dijon
Sparkling Calais

Svartvitt kanske inte är det självklara valet för ett barnrum, men det kan bli överraskande lekfullt.
Svart och vitt kan vara lekfullt

Svart och vitt

Svartvitt kanske inte är det självklara valet för ett barnrum, men det kan bli överraskande lekfullt. Om du håller dig till svart och vitt kan du experimentera med så många mönster du vill, från prickar till zebraränder.

Om du vill ha en extra rolig touch kan du måla en vägg eller skåpdörrar med svart tavelfärg. Senare, när barnet börjar få favoritfärger, kan du enkelt lägga till några starka accentfärger i mixen.

Vilka kulörer?

Dazzling Calais
Sparkling Calais

Grönt är drömkulören för ett mångsidigt barnrum. Den har lugnande inverkan på sömnen men är tillräckligt energisk för att underlätta koncentrationen.
Satsa på grönt

Grönt på grönt

Grönt är drömkulören för ett mångsidigt barnrum. Den har lugnande inverkan på sömnen men är tillräckligt energisk för att underlätta koncentrationen – perfekt när barnet börjar lära sig prata.

Använd olika gröna nyanser på väggar, lister och inredningsdetaljer. Om du har de mest intensiva nyanserna som accentkulörer blir inte färgschemat överstimulerande.

Vilka kulörer?

Illuminated Lyon
Illuminated Fontaine

Ett flerfärgat färgschema är ett felsäkert sätt att se till att barnet aldrig tröttnar på sitt sovrum.
Regnbågens alla färger

Regnbågsklart

Ett flerfärgat färgschema är ett felsäkert sätt att se till att barnet aldrig tröttnar på sitt sovrum.

Genom att använda en färgmatris kan du ändra inredningen utan ansträngning över tid. Du kan lägga till eller ta bort från färgschemat när barnet växer och dess smak förändras.

Vilka kulörer?

Glowing Antibes
Illuminated Cognac
Dazzling Toulouse

Bästa tipset

Välj en tålig, torkbar färg som står emot det slitage som ett barnrum brukar utsättas för, t.ex. Nordsjös Easy2Clean.

Hämtar data, vänta...