Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Mio möbler och Nordsjö färg och 60 nya kulörer

Nordsjö & Mio = Ett färgstarkt samarbete

Nordsjö har tillsammans med möbel- och inredningskedjan Mio tagit fram en stilsäker kulörkollektion med 30 härliga kulörer som kommer göra ditt inredningsprojekt både enklare och roligare. 

Två varumärken. En passion.

Tillsammans kan Nordsjö och Mio erbjuda dig en ännu bättre och färgrik helhetslösning till ditt hem. I över 100 år har vi hos Nordsjö visat hur färg och kulör på ett fantastiskt sätt kan förändra känslan i ett hem. Lägg sedan till Mios långa erfarenhet att i närmare 60 år hjälpt människor att skapa hem som de trivs i och är stolta över. Tillsammans skapar vi inredningsmagi. 

Nordsjö och Mio skapar inredningsmagi och förändrar känslan i ditt hem

Mio Solstråle

Är en väldigt mjuk och naturlig kulör som känns behaglig i ett sovrum. 

De naturfärgade väggarna i två nyanser förstärker det rogivande färgspelet i rummet som bjuder in till skön avkoppling. 

Nordsjö-Solstråle -- en mjuk och naturlig kulör som känns behaglig i ett sovrum.

Mio Naturell och Mio Lavendelgrå  

En spännande kontrast uppstår genom att bryta av en baskulör med en pigg och lekfull kulör. Väggarna är här målade med Mio Naturell, medan tak och golvlister är målade med Mio Lavendelgrå. Den lila kulören tillsammans med det rå betonggolvet och svärtan i möblerna skapar en modern miljö där den det lila även tas upp på utvalda detaljer i rummet. Våga färg utan att måla hela väggarna. 

Tips! Tänk på att kulörer påverkar hur du uppfattar ett rum. För att skapa en känsla av att rummet är stort och formlöst, måla väggar och tak i samma kulör. För att istället framhäva detaljer i arkitekturen, måla olika kulörer på väggar och detaljer. 

Nordsjö-Lavendelgrå - väggar målade i Mio Naturell, tak och lister målade i färg Mio Lavendelgrå

Låt din personlighet avspeglas i ditt hem.

Ditt hem är just ditt och se därför till att skapa din omgivning som passar just dig. Oavsett om du föredrar ljusare toner som ljusgrått eller pastell, eller mer mörka och starka kulörer, så se till att våga ta ut svängarna och sätta just din prägel på inredningen. På samma sätt som dina unika egenskaper gör att du är du, så gör dina unika kulör- och inredningsval ditt hem till ditt.

Ljusgrå, pastell, mörka och starka färger och kulörer - sätt prägel på inredningen.

”Färg ger oändliga möjligheter!”

Det säger Joanna Vukota Carlsson, stylist på Mio. Hon tycker att lite färg gör stor skillnad och är ett enkelt sätt att förnya och förändra hemma.

”Det ska vara enkelt och kännas inspirerande att göra om ett rum eller hem. Är det kanske äntligen dags att våga välja den där kulören som man har suktat efter så länge?

Ett hem betyder mycket och känslan av att komma hem till rum som man älskar att vara i är viktig. Det får oss att må bra. Hemmet ska spegla oss själva och vara en trygg punkt – och då spelar färgen på våra väggar en viktig roll. Jag tror att det kommer bli allt vanligare framöver att våga olika kulörer i rummen. Färger väcker olika känslor och skapar olika intryck. Ljusa väggar kommer att finnas kvar, men jag tror att de kommer mötas av piggare kulörer. Vi kommer lägga att mer vikt vid vad kulören ska ha för ton, värme i sig och så vidare. Och framför allt våga mer vilket jag tycker känns väldigt roligt. 

Färg är här för att stanna!"

Att tänka på vid val av kulör  

Ann-Charlotte Linde är Nordsjös kulörchef och har lång erfarenhet av att jobba med färg och kulör. Här delar hon med sig av användbara tips kring vad du ska tänka på när du väljer kulörer till ditt hem.   

"Jag tycker att kraften i färg och kulörer är helt fantastisk. En helt ny känsla och energi i ditt hem kan skapas genom att måla om. Ett och samma rum kan ena stunden uppfattas som ljust och rymligt för att i nästa kännas ombonat och mysigt. Med kulörernas hjälp kan du dessutom uttrycka dig själv och din unika personlighet.”   

Mio kulörer i alla färger

3 TIPS NÄR DU SKA MÅLA OM HEMMA

  1. Hitta känslan. Börja med att bestämma dig för vilken känsla du vill skapa eller förstärka i rummet. Valet av kulör ska dels kännas bra på väggen, men också passa tillsammans med möbler och övrig inredning.

  2. Provmåla. En kulör som du gillar i butik kan upplevas helt annorlunda hemma på väggen. Se därför till att alltid provmåla innan du bestämmer dig.   

  3. Gå din egen väg. I slutändan är det du som ska leva med kulörerna på väggarna där hemma. Det är du och de som du eventuellt bor med som ska trivas och må bra, ingen annan. Låt dig gärna inspireras av trender, men låt dig inte styras.   
30 nya Nordsjökulörer att måla om ditt hem med
Kulörer laddas…