Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Nobel yellow på väggar och Lavish yellow på lister och dörrar

Urbant och överdådigt

Hemma hos Sofie Izard Höyer

Sofie Izard Höyer @izardhoyer och Sara Guldbrandsson @sginred arbetar tillsammans som inredare och stylister. Duon jobbar med att inreda till privatpersoner, företag, offentliga miljöer och set design.  I våras tog de kontakt med oss på Nordsjö, via en av våra Nordsjö Idé & Design-butiker, Striddes färghandel i Växjö. De hade en idé om att ta fram tre nya kulörer från AkzoNobels centrala ACC-kulörsystem.

Vackra och tidlösa kulörer

Det fanns en tanke om att ta fram klassiska, tidslösa kulörer, en senapsgul, en fin brun och något som passar till dessa. Så här skriver de om valet av namn:

”Vi vill höja statusen på den gula kulören som länge har fått stå i skymundan. I Sverige är det vanligt att den förknippas med ”Retro” och den kallas oftas ”Senapsgul”. Vi har valt namn som varken kan förknippas med senap eller stil”.

Lavish Yellow – riklig, påkostad & generös

Nobel Yellow – ädel, ståtlig & förnäm

Urbane Light – Artig, belevad & världsvan, tillsammans blir orden ”belysning i städerna”.Dessa tre kulörer är fina att kombinera med varandra, vi tipsar gärna om hur man kan kombinera dessa genom att färgsätta väggar, tak och snickerier.

Nobel yellow, Lavish yellow hos Sofie Izard Höyer

Miljöbilder på samtliga tre kulörer: Nobel Yellow, Lavish Yellow samt Urbane Light

Sekelskifteslägenhet med wow-faktor

Tankar när vi färgsatte Sofies hem:

Sofies lägenhet är en så kallad typisk sekelskiftets lägenhet, högt i tak och stuckaturer. 

Hallens väggar och tak är målade i kulören Urbane Light. När man kommer in i ett hem vill man känna värme och då hallen är väldigt långsmal passar det bra med just denna ljusare kulör. Golvlist och dörrar med foder har målats i kulören Lavish Yellow. Kulören ger den där wow-upplevelsen och man framhäver de vackra detaljerna. 

Vardagsrummet har färgsatts med Nobel Yellow på väggar och tak, list, dörr och foder i Lavish Yellow. Ett rum där många kan umgås i är alltid trevligt när det har extra mycket karaktär och energi. Kulörerna får extra kraft när solen smyger in genom fönstret på middagen, det är nästan magiskt. När det skymmer på känns kulören nästan sober.

Urbane light i hall

Mildare kulörer till tonårsrummen

Tonåringarna Siri och Mira valde kulören Urbane Light till väggar och tak, golvlist och dörr är som i övriga rum även de färgsatta med Lavish Yellow. En kulör som är väldigt lätt att ta till sig för den som är lite känsligare mot starka kulörer. Den får vilken tonåring som helst att vilja gå upp på morgonen.

tonårsrum i mjukt beige

Urbane light i tonårsrummen

Hämtar data, vänta...