Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Har du inte plats för ett barnrum? Skapa en ombonad hörna i ett annat rum

Vi visar hur du skapar ett utrymme för bebisen utan att behöva skaffa ett större boende.

”Vi ska få barn om några månader men vi bor inte tillräckligt stort för att ha ett separat barnrum. Hur gör vi för att skapa ett eget utrymme till bebisen utan att flytta till ett större hus?”

Längtan efter att "boa" kan vara stark när du väntar barn. Men du behöver inte flytta till ett större boende eller ens inreda ett helt rum för att skapa en egen liten plats åt bebisen.

Enligt Nordsjös undersökningar gör 17 % av alla nyblivna föräldrar om en del av sitt sovrum till barnutrymme om de har ont om plats. En av tio föräldrar som redan har barn låter syskonen dela rum.

Behöver du hjälp? Våra smarta inredningstips hjälper dig att skapa en ombonad plats åt ditt barn:

Breda, vågräta ränder i olika gröna nyanser är ett tidlöst alternativ som fungerar för barn i alla åldrar.
Delat sovrum med randiga väggar

Dela med syskon

Om bebisen ska dela rum med ett äldre syskon har du möjlighet att testa olika kulörer och mönster och skapa en tidlös look som passar båda barnen.

Breda, vågräta ränder i olika gröna nyanser är ett tidlöst alternativ som fungerar för både pojkar och flickor i alla åldrar, medan effektfulla flerfärgade ränder är ett bra val för lite äldre syskon.

Du kan också skapa tydligt definierade sovutrymmen genom att använda olika mönster eller kulörer i varje del av rummet. Några pastellfärgade prickar utgör ett intressant blickfång utan att överstimulera i bebisutrymmet, medan starkare kulörer passar bra för småbarn och äldre barn.

Vilka kulörer? Misty Valence, Restful Le Havre och Bright Valence

När du har gjort plats för spjälsängen kan du välja kompletterande kulörer som avskiljer bebisens hörna från resten av sovrummet.
Sovrum i neutrala kulörer

Måla en mysig barnhörna i sovrummet

Om du bara har ett sovrum är en barnhörna ett utmärkt sätt att utnyttja oanvända skrymslen och vrår och skapa en mysig sovplats åt bebisen.

Rensa först bort onödiga saker i rummet så att du kan bedöma vad som behöver göras. Går det att skjuta sängen mot väggen? Kan du byta ut skåp mot väggmonterade hyllor?

När du har gjort plats för spjälsängen kan du välja kompletterande kulörer som avskiljer bebisens hörna från resten av sovrummet.

Ett bra tips är att använda en varm neutral nyans som havre för vuxendelen och en stark matchande kulör på väggen där spjälsängen står. Lavendel är en mångsidig nyans som både lugnar och ger färgschemat en sofistikerad ton.

Skapa en enhetlig look genom att måla vägghyllor i samma nyans som väggen i bebishörnan.

Vilka kulörer? Shiny Miramas

Skapa en enhetlig stil genom att måla hyllor och skåp för att matcha kulören i bebisens myshörna. Välj en slitstark, tvättbar färg så att du enkelt kan få bort spill och stänk.
Förvaringsidéer för barnrummet

Smart förvaring

När det är ont om utrymme behöver du utnyttja alla skrymslen och vrår i hemmet, så köp minimalt med nya möbler.

I stället för ett skötbord kan du göra om en del av en garderob eller ett skåp till en plats för blöjbyte. Eller sätt fast en skötbädd ovanpå en byrå så har du både skötbord och förvaringsenhet.

Skapa en enhetlig stil genom att måla hyllor och skåp i en kulör som matchar bebishörnans. Välj en slitstark, tvättbar färg så att du enkelt kan få bort spill och stänk.

Vilka kulörer? Dazzling Miramas och Illuminated Lyon

Bästa tipset

Om du inte är säker på vilka kulörer du ska välja kan du hämta appen Nordsjö Visualizer till din smartphone eller iPhone och direkt se hur rummet ser ut när det är inrett.

Håll upp appen mot den vägg du vill måla, välj en kulör på Nordsjö-paletten, tryck på skärmen och voilà!

Hämtar data, vänta...