Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

En snygg och hållbar trall – så här lyckas du!

Vi vill gärna att vår trall och trädäck ska hålla sig fin i många år. Med tanke på allt den utsätts för under sommaren, starkt solljus, kraftigt regn, kaffespill m.m. så kommer här lite tips på hur man håller trädäcket rent längre.

EN SNYGG OCH HÅLLBAR TRALL

Att se över trädäcket och vår trall kan vara en bra start på årets målningssäsong.
Vi längtar efter vår och sommar och under denna tid får vi ofta frågan: När kan man börja tvätta sin fasad och trädäck?  Använd de mulna dagarna till att tvätta så får målningen lite skön skjuts på traven!

Se vår färgkarta för terrassen här. 
Ge din trall ett gott förarbete och några lager av skyddande olja och trädäcket hålla sig fint i många år, trots starka solstrålar, regndroppar och sommarens alla kaffefläckar. Med pigmenterade testvinnaren* Nordsjö Tinova UV Super Terrace får du ett slutresultat som ger upp till 4 år hållbarhet utan att du döljer träets fina ådring.
Läs mer om produkten Tinova UV Super Terrace här. 

SÅ HÄR GÖR DU

1. RENGÖRING

Tvätta eller rengör terrassen ordentligt med Tinova Wood Cleaner innan du oljar in den. Då fäster oljan bättre och du får ett perfekt slutresultat. Ingenting är mer retfullt än att lägga ner en massa tid på ett projekt och så blir inte slutresultatet som man önskar.

Börja med att sätta på skyddsglasögon och skyddshandskar och täck växter, rabatter, plast och husvägg innan du rengör med Tinova Wood Cleaner.

Fukta träkonstruktionen med vatten och lägg sedan på koncentrerad Tinova Wood Cleaner. Den kan antingen strykas på med en pensel eller borste.
Låt detta verka i 10-20 min och skura sen underlaget ordentligt. Avsluta med att skölja med rikligt med vatten. Högtrycksspruta är inte rekommenderat då vattentrycket kan göra så att träet flisar sig.

Låt sedan torka!

Terrassolja med vattenslang
Terrassolja med vattenslang

2. OLJA IN TERRASSEN

Slipa träet lätt när det är helt torrt, borsta till sist sen bort slipdammet. Se till att fukthalten är under 16% innan du påför oljan, mät gärna med en fuktmätare innan

Börja med ändträet, mätta detta noggrant med olja genom att stryka det minst 3–4 gånger.

Slutbehandla 1-2 gånger med Tinova UV Super Terrace.

Torka bort överskottsoljan efter ca 10-25 minuter. Ett oljat trädäck ska kännas som en bar träyta, inte som en lackad yta.

OLJA IN BEHANDLAT TRÄ

Nytt trä klarar sig med lätt slipning innan oljning. Se till att träet är torrt innan du påför Tinova UV Super Terrass 1-2 strykningar beroende på hur väl träet suger in oljan.

Tänk på att se till att det inte förväntas bli regn eller dagg under de närmaste 6 timmarna.

Nu är ditt trädäck redo för både regnskurar och grillfester i flera år!

LÄS MER: Inspiration för din terrass.

Hämtar data, vänta...