Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

BLÅTT OCH HARMONISKT SOVRUM

Drömmer du också om ett blått och harmoniskt sovrum? Att inreda och färgsätta sitt sovrum i blått är alltid ett säkert kort. Den blå paletten upplevs ofta som rogivande och lugnande och är därför utmärkt att färgsätta sovrummet med. Se våra vackraste blå färger och rum att inspireras av.

Blått är kulören i vår vardag, som finns på himmeln ovan för oss, på kläderna vi bär och kulören vi vill måla på våra väggar. Oavsett vilken blå kulör du väljer så kan den vackert bryta av mot exempelvis ljusa snickerier eller lite mer färgglada och pigga detaljer. Men den är även en tacksam kulör att arbeta med ton-i-ton för att skapa ett lugnt och stillsamt intryck till sovrummet.


 

BLÅ HARMONI HEMMA HOS BLOGGAREN @KRICKELIN

Hemma hos bloggaren Kristin Lagerqvist - @krickelin så har sovrummets väggar och tak målats med den harmoniska Clear Paris. Så här skriver Kristin på hennes blogg om slutresultatet:
-Jag är så himla glad över det vackra och vilsamma resultatet. Hela mitt hem är i blå nyanser och det sägs att den blå kulören ger en känsla av lugn, frid och stillhet. För mig symboliserar färgen havet och frihet.

Läs mer om Krickelins sovrums make-over här

blått sovrum, drömskt sovrum, måla sovrum, clear paris, colour tester, krickelin sovrum
Bilder @krickelinDENIM DRIFT

Ungefär en tredjedel av vårt liv spenderar vi i vårt sovrum - så då förstår man ännu mer att sömn och vila är en viktig del av vår tillvaro och välmående. Här kan kulörer spela en viktig roll när det gäller att ta itu med balansen mellan utsidan och vårt inre lugn.

Den vackra, gråblå Denim Drift – som blev Årets kulör 2017 – är en otroligt mångsidig kulör som är lätt att kombinera med andra blå toner och naturfärger för att främja lugnet som behövs i ett sovrum.

blått sovrum, sovrumsinspiration, denim drift
blått sovrum, sovrumsinspiration, denim drift

DOVT OCH ROFYLLT BLÅTT

Hemma i influensern Katrine Lindgjerdet - @hvitelinjer sovrum så är det målat med den dovt grönblå Aimforhappiness Blue.
Kulören tillhör en palett som stylisten och bloggaren Jannicke Valen - @aimforhappiness har tagit fram tillsammans med oss på Nordsjö - och som hon själv valt att kalla ”The Happy-palette”. 
Läs mer om Jannickes hem och paletten här och läs mer om Katrines ljuvliga sovrum på hennes blogg här. 

Bilder @hvitelinjer

DREAM - EN LUGNANDE PLATS FÖR ATT DRÖMMA

Vem skulle inte vilja drömma sig bort i detta vackra och rofyllt blå sovrum? De dova färgerna på textilier och möbler och den sköna nordiska enkelheten som rummet andas - skapar en lugn helhet tillsammans med väggkulören. Väggarna är målade i den vackra och mjuka kulören Nordsjö Restful Slumber. 

TIPS! Om du känner dig osäker att använda blått på stora väggytor kan du självklart välja att endast måla en fondvägg eller utvalda detaljer som insidan av en hylla, vilket ger dig möjlighet att leka med den blå paletten på ett enkelt men ändå effektivt sätt.

Vill du läsa mer om den vackra Dream paletten som är framtagen tillsammans med Årets kulör 2019 - klicka här!

blått sovrum, drömskt sovrum
blått sovrum. drömskt sovrum


 

MAXA MYSFAKTORN MED EN PERFEKT BÄDDNING

Passa på att skämma bort dig lite extra genom att investera i lite lyxiga sängkläder och textilier till exempel i mjukt tvättat linne för att maxa mysfaktorn. 
Men hur lyckas man då med den där perfekta bäddningen? Se våra bästa tips hur du lyckas här.
Sovrummet nedan är målat med kulören Denim Drift.MÖRKT OCH MYSIGT MED BLÅTT

För de allra flesta av oss är det viktigt att sovrummet utstrålar ett lugn och en hög myskänsla. Det är trots allt här som vi efter en lång dag har möjlighet att stänga ute bullret och lugna våra sinnen.
Vackra och karaktärsfulla kulörer som Intense Dijon och Intense Le Havre skapar ett lugn och en djup karaktär till ditt rum.

Inspireras av bloggaren Ragnhild - @drommefunkis sovrum till vänster som är målat med kulören Intense Le Havre och sovrummet till höger som är målat med vår vackra Intense Dijon.

blått sovrum, intense dijon, måla sovrum, sovrumsinspiration
blått sovrum, intense dijon, måla sovrum, sovrumsinspiration
Bild t.v @drommefunkis 
Bild t.h @nordsjosverige

MÅLA DIN EGEN SÄNGGAVEL – DIREKT PÅ VÄGGEN

Att måla sin egen sänggavel direkt på väggen är ett super enkelt DIY-tips för ett mer personligt uttryck i ditt sovrum. Ibland räcker det med att måla en vägg, en del av en vägg eller kanske ett fält för att få en helt ny känsla i rummet. 
Se vår enkla guide här nedan hur du målar din egen sänggavel!

SÅ HÄR ENKELT MÅLAR DU KNIVSKARPA KANTER PÅ VÄGGEN:

1. Skissa med en blyertspenna hur du vill ha linjerna, ta hjälp av ett vatten- eller laserpass så linjerna blir helt raka.

2. Maskera dina linjer med maskeringstejp. Först och främst ska man se till att tejpen man använder är gjord för rätt underlag. Viss tejp sitter för hårt och medför att tapeten eller underlaget släpper när man drar loss den.

3. Tejpa längs med linjerna och måla sedan ett lager med underlagsfärgen. Med andra ord – är det en vit vägg bakom så måla först med en vit färg.
När denna färg torkat målar man igen fast med den färg som är tänkt. Detta gör att ingen färg rinner innanför tejpen och linjen kommer att bli knivskarp.

Skarpa kanter på väggen
Skarpa kanter på väggen

TESTA DIN FAVORIT BLÅ

 Vill du se om kulören Clear Paris passar hemma hos dig? Eller varför inte testa någon av våra andra vackra blå kulörer som finns att beställa i vår Colour Tester palett.

Colour Tester som är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören – det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!
Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här.


 

VÄLJ EN MATT FÄRG TILL VÄGGARNA

Supermatta väggar är både elegant och tidlöst. Och dessutom oerhört trendigt just nu. I sovsrummet ger sammetsmatta ytor en behaglig känsla utan reflexer och ett vackert lyft åt kulören. I de flesta hem är sovrummet inte utsatt för särskilt mycket slitage vilket gör dig fri att välja vilken färg som helst till väggarna, så passa på!

AMBIANCE XTRAMATT OCH SILKESMATT
Det kan vara skönt att veta att trots att du väljer en matt färg så är väggarna avtorkningsbara. Med Nordsjö Ambiance Xtramatt eller Silkematt blir ditt vardagsrum en skön och självklar plats att umgås på. 

Läs mer om Ambiance produkterna här. 

MER SOVRUMSINSPIRATION

Naturen och det gröna fortsätter att inspirera oss i vår inredning och även i vårt sovrum är det viktigt att omge oss med det sköna gröna. Inspireras av våra vackra gröna sovrumsfärger! 
Läs mer och inspireras här.

tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt
tant johannas gröna, grönt sovrum, måla grönt
Hämtar data, vänta...