Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Grundning av fasad ger bästa resultat

Bäst pris på fasadfärg

Så här hittar du den som är billigast i längden. Du hittar det bästa priset på fasadfärg när den slutliga summan ger dig det bästa slutresultatet och minsta arbetet.

Att hitta den billigaste färgen över tid är inte alldeles enkelt. Det är inte nödvändigtvis bara priset som spelar in när den totala prislappen på fasadfärg ska beräknas. Vi ger dig 4 bra tips på faktorer som är viktiga att tänka på när du beräknar den billigaste fasadfärgen i längden:

1. Kvalitetsfärg med högteknologiska egenskaper är lönsam över tid


Det finns otaliga varianter av fasadfärg för trähus på marknaden. Vissa väldigt billiga, ännu fler i mellanskiktet och några som kostar lite mer. Och det är med färg som med bilar - du får det du betalar för. De billigaste färgerna är vanligtvis traditionella oljefärger som håller i några år (3-5 år), sedan börjar de blekna, krita och i värsta fall spricka. I mellanskiktet hittar du de flesta hybrid-färgerna. De har en viss mängd alkyd (olja) och en viss mängd akrylat. De lovar ofta en hyfsat lång hållbarhet, men inte den längsta, ca 8-12 år.


Bakom de dyra kvalitetsfärgerna på marknaden ligger mycket forskning och testning av produkterna, både i laboratorier och utomhus på platser med ett extra tufft klimat. Det ställs höga krav på funktion, t.ex. att färgen ska skydda träet men även behålla kulör och glans under många år. Nordsjö lovar upp till 16 år för sina träfasadsfärger Nordsjö One Supreme samt Nordsjö One Super Tech om man följer rekommenderad systemmålning - det vill säga färg och förbehandling utförs med utvalda produkter som tillsammans ger det bästa resultatet över tid. Förutom att produkterna är smutsavvisande, är färgen självrengörande - vilket innebär att det är mycket lättare att hålla fasaden ren. Själva färgfilmen är av en sådan art att mögel och annan smuts och påväxt kan ha svårare att fästa på ytan. Därmed blir underhållskostnaderna lägre.

2. Produktutveckling och kvalitetssäkring alla viktiga parametrar


Under utvecklingsfasen utför Nordsjö tester i ”vädermaskiner” där man simulerar väderpåverkan i laboratoriemiljö, men för att säkerställa optimal kvalitet är de långsiktiga testerna som sker utomhus avgörande. Vi testar våra färger på ett antal olika platser med extra tufft klimat, beroende på vilka parametrar som står i fokus. Vid bedömningen av de långsiktiga testerna baserar vi oss på både teknisk hållbarhet, d.v.s. skydd av träet och estetisk hållbarhet. Men vi mäter, jämför, analyserar och utvärderar färgerna utifrån ett antal andra parametrar också. Vi bedömer bland annat appliceringsegenskaper, täckförmåga och torktid, såväl som ytans prestanda t.ex. färgfilmhårdhet, flexibilitet, vattenabsorption, fuktgenomsläpp och lägsta torktemperatur. Läs hur vi testade Nordsjö One Super Tech här.

Måla med bästa färg ergonomisk

3. Ergonomi


Vi har även dig som målar i åtanke när vi testar våra fasadfärger. Det betyder att vi lägger stor vikt vid färgens konsistens, för att appliceringen ska gå smidigt och belastning på kroppen minimeras. One Super Tech:s unika struktur gör att mer färg följer med penseln upp på fasaden och du kan då fördela mer färg på en större yta. Detta sparar dig ett stort antal dopp med penseln i färgburken och du slipper stänka ner andra ytor. Det betyder att du får ett snabbare resultat, med mindre arbete.

iljömärkt färg till huset

4. Miljö


Att färg är märkt med Svanen är naturligtvis en stor fördel för både människor och miljö. Vi arbetar systematiskt tillsammans med våra leverantörer och kunder för att utveckla produkter som har så liten påverkan som möjligt på människor och miljö. Läs mer om miljö och fasadmålning här.

Spara tid och pengar!


Om du tänker ekonomiskt på fasadfärgen och beräknar kostnaden för kvalitetsprodukten i förhållande till livslängden i upp till 16 år, så kommer det att vara lönsamt att investera i bara kvalitetsfärg. Om du väljer en billig färg eller en i mellanskiktet måste du antagligen måla 1-2 gånger extra med en färg i mellanskiktet och antagligen 3 gånger med en billig fasadfärg - på 16 år - då kommer det inte att vara så billigt längre och du behöver lägga betydligt mer tid på att måla!


Dessutom torkar kvalitetsfärg snabbare, vilket också sparar dig både pengar och tid. Om du hyr en lift eller ställning, kan du korta ner hyrtiden markant och därmed spara pengar och du sparar tid eftersom du i de flesta fall hinner med 2 strykningar på en dag och slipper blockera flera dagar i din kalender för ditt målningsprojekt. Läs mer om Så behåller du din fasad fin år efter år

Kvalitetsfärg är inte bara lönsam i kronor - den är också lönsam i tid. Tänk på de extra gånger du slipper förbereda och måla under en 16-årsperiod.

Hämtar data, vänta...