Så målar du garderobsdörrar

Behöver dina garderobsdörrar fräschas upp? Lär dig hur du målar om möbler som ett proffs med hjälp dessa experttips och få ett professionellt resultat.

Så gör du

En randig fondvägg med gult som djärv accentfärg mot diskretare toner.
Randig fondvägg

Börja med att tvätta med Nordsjö Original Målartvätt. Låt torka och slipa därefter ytan med ett fint sandpapper. Detta är speciellt viktigt på möbler som redan är behandlade. Ta även bort knoppar, beslag, ben och andra detaljer som du inte vill ha målade. Torka av slipdammet ordentligt.

Mörka färger anses ofta vara ogästvänliga, men de kan faktiskt vara otroligt mysiga.
Använd mörk färg för att skapa ett mysigt kök

Om du har en möbel eller dörr med ytskador, kan du behöva göra ett grundligare förarbete. Om det finns skador som behöver repareras börjar du med att grundmåla med Nordsjö Professional Häftgrund Supertäck och därefter spacklar du med Nordsjö Professional Snickerispackel.

Slipa och borsta sedan de spacklade ytorna innan du börjar måla. Vid nymålning av obehandlade snickerier inomhus skall först eventuella kvistar isoleras med Nordsjö Kvistlack.

Stora möbler som hyllor och skåp är lättast att måla med roller.

Måla två lager med Nordsjö SuperFinish. Om du sedan vill ha en mer ”handmålad” finish, kan du stryka i den våta färgen med en tunn pensel. Ta-daa, klart!