Levande betsad mørk panel

Levande panel: mörk

Att framhäva träets naturliga struktur genom att färgsätta både ny och gammal gulnad panel, ger interiören en ny dimension och det vackra mönstret i träet framhävs.

Kulör: Lindgren

Kulör: Beskow (top image)

Levande panel soverommet

Levande panel: grå

Om du vid första strykningen använder den vittonade kulören Trotzig 801 på en gulnad panel, så kan du vid sista strykningen använda en annan kulör. Då kommer du få ett ljusare slutresultat det blir lättare att nå de ljusa grå och bruna nyanserna utan att den gulnade panelen påverkar den färdigbehandlade panelen.

Kulör: Lagerlöf

Levande betsad panel kjøkken

Levande panel: brun

Paneler, timmerväggar, tak och dörrar får karaktär som passar till dagens interiörtrender och tar in naturens vackra nyanser i hemmet. Det skapar en mysig och intim atmosfär som ger hus och stugor en själ.

Kulör: Bellman

Levande betsad vitlaserad panel

Levande panel: vit

En vitlaserad slät panel på en vägg kan på ett finstämt sätt tillföra något levande till inredningen oavsett om stilen är modern eller lantlig.

Kulör: Trotzig

Levande betsad  panel i stue2

Kulören påverkas av underlaget

Nordsjö Panellack motverkar att paneler gulnar och ger dem ett bestående och naturligt utseende. Det är viktigt att komma ihåg att underlagets kulör kommer att påverka den slutgiltiga kulören, då applicering av Panellack är en transparent behandling av träet.

Är underlaget relativt nytt och ljust, blir kulören du lägger på också påverkat av det ljusa. Är underlaget mörkt och gulnat kommer kulören också bli mörkare.

Kulör: Boye

nordsjo panelbeis

Från gulnad panel till vitare väggar

Gulnad panel ljusas upp med vitpigmenterad Panellack. Ju fler strykningar desto ljusare och vitare.

Kulör: Trotzig

Fargekarta panellack 1

Kulörkarta

Kulörerna i denna kulörkarta är nutidens kulörer. Kulörer som gör träpanelerna vackrare och ger hemmet en enhetlig interiör.

Fargekarta panellack 2

Panellack är en transparent behandling och underlagets naturliga kulör kommer att lysa igenom och påverka resultatet. Kulörerna i denna kulörkarta är därför enbart vägledande.

Hitta din butik