Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
img1

5 sinnen-serie

Överraskande färghistorier

Fem sociala experiment på offentliga platser

 

Den här videoserien visar vilken effekt färg och kulör har på dem fem sinnena. Internationella kreatörer medverkar och skapar verk med inspiration från väggarnas kulörer. Alla är experter på ett område som är kopplat till ett sinne (musiker för hörsel, parfymtillverkare för lukt, kock för smak, konstnär för syn och skulptör för känsel).

När väggarna runt kreatörerna roterar och kulörerna ändras får vi se hur deras känslor förvandlas. Varje ny färg stimulerar dem att skapa olika verk med inspiration från kulören på väggarna.

Avsnitt: Hörsel

I videon spelar en först skeptisk trio med inspiration från väggkulörer. Vi får se vilken kulör som väcker minnen om jazzkonserter och vilken kulör som är som lugnet efter stormen.

Avsnitt: Smak

I videon lagar en kock mat med inspiration från kulörer. Väggarna i rummet roterar medan han lagar fem rätter med influenser av fem kulörer. Samtidigt väcks gamla minnen till liv.

Avsnitt: Känsel

Vi har samarbetat med en spansk skulptör som skapar konstverk i vårt målade rum. I videon ser du hur väggarnas kulörer ger henne inspiration till fem olika skulpturer.

Avsnitt: Lukt

Videon visar hur färg och kulör påverkar luktsinnet när vi följer två parfymtillverkare. Väggarna i rummet roterar medan de skapar fem dofter med inspiration från våra fem kulörer.

Avsnitt: Syn

Videon visar hur kulör kan påverka synsinnet. Vi ser vi en amerikansk konstnär som skapar fem olika konstverk med inspiration från fem olika väggkulörer.

Upptäck fler överraskande färghistorier

img9

Sociala experiment-serie

Den här videoserien visar fem sociala experiment och färgens förvandlingskraft – hur målarfärg och kulör kan förvandla vår vardag på ibland överraskande sätt.

Let’s Colour-projekt världen över

Hämtar data, vänta...