Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Barnerom

Drömrummet

I vår undersökning ser vi att 9 av 10 barn inte själva får välga färg på sitt eget rum. Här hittar du inspiration där både kulörval och renovering är gjord tillsammans med barnen.


 

DIY Danmark
 

Dan och Line, som driver kontot @DIYDanmark, är tillsammans med sina tre barn en riktigt do-it-yourself familj. De snickrar, pysslar och fixar. Målar gör de naturligtvis också. Line säger ”Vi elsker Nordsjö og har alltid børnene med på att skabe sine egne rum. Det er så hyggeligt og vi viser meget mere den næste tid – vi er snart færdige med rummet”.  

Läs mer på blog, eller följ familjen på Instagram Dan & Line (@diydanmark)

Nymålat barnrum hos @diydanmark med gröna väggar och tak

Familjen renoverar tillsammans
 

Familjen åker alltid tillsammans till butiken för att välja färg. Samtliga tycker om att prova nya kulörer och är inte rädda för de lite mer färgstarka paletterna. De tar alltid med sig färgprover hem för att se hur de passar samman och vilken stämning färget ger rummet. Kulörerna i huset ska gärna följa en röd tråd men också passa barnens smak. Line säger också att familjen gärna vill prova färgen Brave Ground som är årets kulör 2021.

Färgerrna i barnrummet passar med resten av husets färger

Vägg och tak målas i barnrummet
 

Nu senast var det deras son Mads 5 år som var med och gjorde om sitt rum. Kulörerna han valde var en lite mörkare grön till väggarna och ljusare grön till taket. Såå häftigt tycker vi! och Tranquil Dawn i färgen Ambiance Silkematt.

Vegg og tak males på barnerommet

Olivia och barnrumsdrömmar

Olivia som driver IG-konto @stylebyoliviaangeline och som 2017 blev utvald til Norges mest inspirerande "instagrammare" @stylebyoliviaangeline, renoverade nyligen sin dotters rum - tillsammans med henne såklart! Kulören de målade med var från hennes egen kulörkollektion som heter Olivias LysBeige. För er som inte redan följer henne och vill se hennes fantastiske inspiration, se @stylebyoliviaangeline.

Stylebyoliviaangeline gutterom

Pojkrum med extra klädsel

 

Pojkrummet är som gjort för lek och kompishäng. Väggarna har målats i en dämpad blågrå kulör och de mörka fälten är kork som också fungerar som ljuddämpare. Finurligt, inte sant?

Stylebyoliviaangeline pojkrum

Claudia Behnan


Claudia Behnan som driver IG-kontot @claudia.behnan, äälskar inredning, är lite vågad och går ”all in” med mörkare kulörer vilket gör att hennes hem står ute lite i det svenska sociala medier landskapet. Hennes son Charlie hade vuxit ur sitt barnrum och det var dags för en make-over.

Pojkrum i mörka kulörer hos @claudia.behnan

Tonårsrum med mysig hotellkänsla

 

Kulören Charlies rum är målad med är Clear Calais ON.00.58 och är en mellangrå, lite kallare kulör. De målade in lister och fönsternischerna i samma kulör vilket gav effekten av en total inramning av rummet. Den ljusare kulören heter Light Calais GN.01.88 och är en bruten, mjuk vit kulör. Claudia säger "jag är supernöjd och det är @mxchalle193 då han själv valt kulörerna"

Grå väggar i tonårsrum @claudia.behnan

Kulörval

 

Charlie har varit med i hela processen - från val av kulör på väggarna, välja inredning samt måla och spackla. För er som redan följer Claudia på sociala medier blir säkert inte överraskade att grått är favoritfärgen där hemma. 

Så gick det till

 

Så här gick det till: 

Claudia och Charlie åkte till PeGe:s för att välja färg. De valde tillsammans ut åtta kulörer som skulle kunna fungera hemma hos dem men hade också i åtanke vilket väderstreck Charlies rum låg i, hur ljusinsläppet var från hans fönster och också vilka färger tygerna på resten av möblerna skulle ha. Det är också viktigt att alla kulörer i huset passar tillsammans. Till slut föll valet som sagt på Clear Calais och för att kontrasten inte skulle bli för stor så valde de den brutna färgen Light Calais

Charlie har varit med i hela processen - från att välja kulör på väggar, välja inredning samt måla och spackla. För er som redan följer Claudia på sociala medier blir nog inte förvånade då favoritfärgen är grått. 

Clear Calais finns också som Colourtester

Materialet Claudia delar på sina sociala medier är underbart och får dig att le, se följande länkar för mer lekfullt innehåll 

Instagram - Claudia Behnan 

TikTok – @familjennilsson1

Hämtar data, vänta...