Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Trendspecial - 9 trender och kulörer att hålla koll på och inspireras av

Varma brända toner, naturmaterial som linne, trä och läder, mjuka pudriga textilier och en touch av grönt. Vi vill skapa en känsla av trivsel och välbefinnande, men även hitta en inre och ett yttre lugn i våra hem. Inspireras och kika på trenderna - och vilka kulörer vill vi färgsätta våra hem med?


Varma brända toner


NÄR LIVET GÅR SNABBARE, ÄR DET DAGS ATT TRYCKA PÅ PAUS IBLAND

Varje år så samlas Nordsjös globala kulörexperter och ett antal ledande designers från hela världen, för att fånga upp och diskutera stämningen som råder i världen. Detta översätts sedan till den årliga trendkulörpaletten och en avgörande kulör som utses till Årets kulör.   

När researchen för att få fram Årets kulör 2018 - Heart Wood genomfördes, så fann man en stark och övergripande trend bland konsumenterna, att man vill omvandla sina hem till en retreat från omvärlden.

När livet går snabbare, är det dags att trycka på paus, säger Ann-Charlotte Linde, Colour Manager på Nordsjö. Vårt hem behöver vara en plats där vi kan skruva ner ljudet, där vi kan vårda våra värden och ladda om. Här kan kulörer spela en viktig roll när det gäller att ta itu med balansen mellan utsidan och vårt inre lugn. 

DEN UNDERBARA PALETTEN

Vi vill skapa ett hem som är varmt och välkomnande, njuta av en palett som ger oss möjlighet att stänga ute bullret, lugna våra sinnen och ladda om batterierna, och där vi hittar inspiration från det naturliga träets taktila egenskaper och mjukheten hos linne och läder.

Paletten bjuder på varma bärnstenstoner kombinerat med dämpade grårosa kulörer, mustiga mullvadsnyanser tillsammans med jordiga pasteller och mjuka persikatoner i sällskap med en pudrig sammetsrosa
Även statement-paletten med Dusty Pink och Dusty Green är underbara, lite mer dämpade kulörer att jobba med för att skapa ett personligt och varmt hem.


#1 - VARMA, ROSTIGA OCH JORDIGA TONER

Material som linne, läder och trä kombinerat med varma, jordiga nyanser skapar ett sobert intryck i rummet. Hemma hos bloggaren Viktoria Holmgren @viktoriaholmgren så är dämpade nyanser och naturliga material den vinnande kombinationen. Den trärena knopplisten smälter fint samman med rummets övriga detaljer och väggkulören, Deep Le Havre. Här valde Viktoria att måla med vår matta väggfärg, Ambiance Xtramatt, för att skapa ett extra djup och karaktär till kulören. 
Dazzling Roubaix är en elegant och mjuk chokladbrun kulör som vi ser här i en av Pella Hedebys stylingar för Elle Interiör. Kombinationen med brunt och svart skapar en vacker dramatik i rummet. 

En annan stark trend i höst är den avskalade och stilrena Japonism-looken. Hemma hos bloggaren Elisabeth Halbjørhus @pureinterior_ så kombineras stilen med den varma, rostigt röda kulören Nordisk brunorange


Bild 1: @viktoriaholmgren Bild 2: @pureinterior_ Bild 3 @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

#2 - SAMMETSLENA YTOR

Drömmer du också om ett fridfullt vardagsrum? Hemma i bloggaren Anna Kubels vardagsrum så är väggarna målade med den rogivande, grågröna kulören Restful Le Havre. Självklart så är vardagsrummet smyckat med en av 2018 års trendigaste detalj -  den pudrigt rosa sammetspuffen. Puffen som inte bara är en snygg detalj utan även en perfekt minimöbel att plocka fram när en sittplats saknas.

Tips! När du ska måla om i ditt vardagsrum, välj då gärna en matt färg till väggarna. En sammetslen yta ger en skön och lugn känsla till rummet och ett djup åt kulören.

   

Bilder från Anna Kubel @annakubelBonus-tips! Att måla väggarna i en liknande kulör som dina möbler och andra inredningsdetaljer, är en trend som vi älskar – för bara se vilket blickfång det skapar i rummet! Kulören som vi inspirerades av att måla med här är den grönblå Nordsjö pebble drift från vår Simply Colourful färgkarta.


Vägg och del av golv är målat med Nordsjö pebble drift#3 - MUSTIGA MULLVADSNYANSER MED EN TOUCH AV GYLLENROSA

Genom att kombinera de mustiga mullvadsnyanserna med mjuka jordnära pasteller blir ditt hem både välkomnande och ombonat. Dusky Sarcelles som är en varm, gråbrun kulör med en liten gulröd touch i sig – är en underbar mullvadsnyans att färgsätta med.

Hemma hos Emily Slotte som bloggar på blogg.mama.nu/emilyslotte/ och driver instagramkontot @emsloo - har en tidigare bortglömd yta i hallen fått lite extra kärlek och ny uppmärksamhet med hjälp av lite färg. Den dämpade gyllenrosa kulören på dörren heter Rosengång och väggarna och trappen är målad i kulören Dusky Sarcelles.

Bilder från Emily Slotte 


 

Hemma hos bloggaren Lena Lidman @lenalidman85 och Viktoria Holmgren @viktoriaholmgren - så samspelar Dusky Sarcelles vackert tillsammans med de dovrosa, lekfulla detaljerna i rummet.
Läs mer om Viktorias barnrum här

Bilder @viktoriaholmgren och
@lenalidman85 


 

#4 - SKÖN GRÖN HARMONI OCH LYXIGA DETALJER

Ett riktigt mysigt sovrum står nog även högt upp på våra önskelistor. Så varför inte investera i lite extra lyxiga sängkläder och textilier i till exempel mjukt, tvättat linne för att maxa mysfaktorn. Den grågröna skalan skapar en skön, grön harmoni och skapar ett stillsamt uttryck till ett rum som är till för återhämtning. På bilden till vänster är väggen målad i vår kulör Dark Paris.

Nordsjö evening shadow är en sober, vacker kulör som binder samman hemmet utan att ta över. Ett vackert exempel på detta är hur @bloggaibagis har använt kulören i sitt sovrum. Den gröna tonen ger en extra dimension och skapar en skön kontrast mot den trärena knopplisten och korglampans varmare toner. Även här ser vi en känsla av japonism-looken.

  

Bild 1 @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson, Bild 2 @bloggaibagis

#5 - GREYISH DELIGHTS TILLSAMMANS MED TAKTILA NATURFÄRGER OCH MATERIAL

Lapptussans Dusk är en ljus, gråbeige kulör och som ni hör på namnet är den framtagen i samarbete med bloggaren, Emma Sundström @lapptussan. Kulören som både fångar det norrländska vemodet och värmen, är även en underbar kombination med andra jordnära nyanser och material. En underbar vacker Greige kulör! 

Lys upp i mörkret
Ingen kan ta bort känslan och det välbehag som bara några levande ljus på bordet kan skapa. Lena Lidmans matrum, som är målat med den vackra kulören HoP Greige - får oss att längta hem med en kopp te hand i handen och mystofflorna på.

Nordsjö Heart Wood, vår Greyish delight med lite skön attityd, är en gråbrun kulör med varma rosa toner i sig. Den pryder här vackert väggarna hemma hos Ida Gustafsson som driver instagramkontot @sullkullan
 

Bild 1: @lapptussan  Bild 2: @sullkullan  Bild 3: @lenalidman85
Det som är viktigt att tänka på

#6 - NATUREN OCH DET GRÖNA

Naturen och det gröna fortsätter att inspirera oss. Visste du att grönt både kan vara stresslindrande och även inspirera till kreativitet? Så ni förstår att det inte går att överdosera med denna trend!

Hemma hos bloggaren Malin Persson @themalinpersson - så står gröna fingrar på dagens agenda - och se hur den underbara murgrönan fungerar som en vacker gardin i köksfönstret! Köksbordet är målat med Malins egen signaturkulör, Back to the roots byMalin från vår Nordic Colours 2018 palett. Läs mer om Malin Perssons hem och hennes köksbord make-over här.


Bilder från Malin Persson @themalinpersson

   
 

Så det är mycket grönt som gäller och ju mer och större desto bättre. En annan trendig höjdare att satsa på är det torkade pampasgräset – växten som vi alla plötsligt ville ha in i våra hem. Hemma hos Ann Elin Sørøy @idylloghim infinner sig en skön och naturnära balans, där pampasgräset vackert smälter samman med väggkulören Spiced Honey – Årets kulör 2019.

Den varmgrå kulören CarlaSofieMolge Warm Grey skapar här tillsammans med den gröna växten och det jordfärgade pampasgräset en mjuk och varm känsla.

Bild 1: @idylloghim Bild 2 och 3: @carlasofiemolge

  
 

#7 - TID FÖR ÅTERHÄMTNING

Vila, nedvarvning och kanske även en behövlig digital detox. Vårt hem behöver vara en plats där vi kan skruva ner ljudet, där vi kan vårda våra värden och helt enkelt ladda om. Kulörer kan här spela en viktig roll när det gäller att ta itu med balansen mellan utsidan och vårt inre lugn.
 

I dagens samhälle är det viktigare än någonsin att ta sig tid för både av- och urkoppling. Så varför inte ta dig tid till att läsa en spännande deckare, ta en långpromenad – antingen helt själv eller med en kär vän, eller varför inte ta dig an ett kreativt måleriprojekt. Här kan en palett med lite mörkare och intimare kulörer som Intense Paris, Krickelin Kustgrå eller den gröntonade Dark le Havre vara ljuvliga att färgsätta med.

Tips! Böcker är inte bara avkoppling utan också en underbar inredningsdetalj. Här hemma hos Catarina @annacate har de fått inramningen de förtjänar med stilrena väggmonterade hyllor och en vacker kulör (Dark le Havre) som bakgrund.

Bild 1: @annacate Bild 2: @babes_in_boyland Bild 3: @emsloo


#8 - SENAPSGULT OCH SKÖNA KAMELTONER

Dessa underbara senapsgula toner av alla dess slag som syns på alltifrån designmässor till arkitektur, inredning, mode och självklart hemma på våra väggar.

De gula tonerna lyser starkare än någonsin i våra hem – antingen på egen hand, men är också vackra i kombination med antingen naturens palett eller en dämpad rosa. Så nu får vi nog en gång för alla enas om att gult är inte fult.

 

Kulör på vägg - Spiced Honey - Årets kulör 2019

SPICED HONEY

Årets kulör 2019 – Spiced Honey har en vacker bärnstenston med inspiration från honungens skönhet. En kulör som kan skapa en rogivande och mysig men också livfull stämning beroende på vad den kombineras med.
Inspireras av barnrummet hemma hos @aimforhappiness och vardagsrummet hemma hos @camillaathena - där Spiced Honey står i en skön fokus.


Bild 1: @aimforhappiness Bild 2: 

#9 - DUSTY PINK ELLER DUSTY GREEN?

Dusty - dessa underbara smutsiga kulörer som ger en dimmig, dämpad och ombonad känsla. Kulören Lenas Dusty Green, som är framtagen tillsammans med bloggaren Lena Lidman @lenalidman85, är en mild, jordnära grågrön kulör som kan upplevas olika beroende på hur ljuset faller in.

Lena har bland annat målat sitt sovrum med kulören och den blev helt sagolik tillsammans med Lenas mörka möbler och detaljer. Läs mer om Lenas vackra sovrum här.
 

Bilder från @lenalidman85

Den där lilla rosa touchen - DUSTY PINK när det är som bäst helt enkelt!

Här hemma hos bloggaren @_rosemille har matsalsväggarna målats med vår smutsrosa Restful Melun, som tillsammans med mässing och svarta detaljer skapar en skön och rogivande helhet. 
I Viktoria Holmgrens barnrum så har en harmoni skapats med väggkulören Dusky Sarcelles och det vackra skåpet som är målat i Restful Melun. En underbar Dusty Pink kulör.

Tips! När man väljer att färgsätta med kulörer som samspelar med varandra så skapar man ett lugnt och harmoniskt intryck i sitt rum. Man skapar helt enkelt en helhet istället för att skapa kontraster. 
 

Bild 1 och 2: @_rosemille Bild 3: @viktoriaholmgren
Hämtar data, vänta...