Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Traditionella barnrumsidéer med en modern twist

Testa våra moderna kulörkombinationer för en modern twist på klassiska rosa och blå nyanser.

”Vi gillar traditionella färgscheman men vill inte att barnrummet ska se omodernt ut. Hur gör vi för att skapa en klassisk stil som samtidigt känns modern?”

Blått och rosa är populära barnrumskulörer hos mer än 30% av blivande föräldrar enligt Nordsjös undersökningar.

Ett konventionellt färgschema behöver inte alls betyda att barnrummet får en omodern känsla.

Här visar vi hur du använder traditionella kulörkombinationer på ett fräscht och modernt sätt för att skapa ett barnrum som tilltalar hela familjen.

Barnkulörer

Glöm de vanliga kulörkombinationerna. Det här färgschemat handlar om att blanda olika blå nyanser för att skapa en harmonisk lagunkänsla.
Barnrum med nautiska ränder

1. Blå nyanser i olika lager skapar en skärgårdsstil

Omge din bebis med lugna färger i ett modernt barnrum med skärgårdstema.

Glöm de vanliga kulörkombinationerna. Det här färgschemat handlar om att blanda olika blå nyanser för att skapa en harmonisk lagunkänsla.

Tänk djupa blå nyanser som kobolt, ultramarin, havsblått och turkos.

Välj en nyans på väggarna och en nyans mörkare för taket och taklisterna för att skapa en omslutande känsla av att vara under havsytan. Eller börja med vita eller neutrala väggar och lägg till klickar av djupblått för att skapa ett enkelt men effektfullt utrymme.

Kombinera med mjuka tyger som böljande gardiner och ett mjukt lammskinn för att höja mysfaktorn.

Vilka kulörer?

Deep Cognac
Deep Dijon
Dazzling Dijon

Elektriskt blått passar perfekt på fondväggar, matchat med en pigg orange kulör eller med en kritvit kulör för en ren och enkel känsla.
Blå fondvägg

2. Var djärv med elektriskt blått

I andra änden av det blå färgspektrumet finns de starka, elektriska blå nyanserna. Tänk cyan, safirblått och blåbär. Bara en liten touch av någon av de här starkare blå nyanserna ökar känslan av energi och spänning i rummet och hjälper till att stimulera barnets sinnen och fantasi.

Elektriskt blått passar perfekt på fondväggar, matchat med en pigg orange kulör eller med en kritvit kulör för en ren och enkel känsla.

Du kan också introducera små glimtar av djupblått med inredningsdetaljer och textilier, till exempel en turkos lampa eller sammetsblå kuddar och ge färgschemat djup och struktur.

Vilka kulörer?

Dazzling Dijon
Illuminated Dijon

Om du vill använda rosa men vill ge rummet en modern touch kan du testa att kombinera med ockra
Rosa och ockrafärgat barnrum

1. Ge uttryck för din stil med ockra och rosa

Om du vill använda rosa men vill ge det en modern touch, varför inte kombinera med orange?

Ett mjukt men pulserande färgschema som väcker känslor av bekymmersfria sommardagar. Den här kombinationen fungerar bäst med varma, mättade sorbetnyanser av rosa och orange.

Om du vill skapa en look som kan följa den nyfödda bebisen upp i åldrarna väljer du en kulör på väggarna och bryter av med den andra kulören på listerna. Eller så kan du använda den starkare nyansen, sorbetorange till exempel, för att skapa en fondvägg eller effektfulla ränder.

För att förstärka sommarkänslan ytterligare kan du välja inredningsdetaljer i liknande nyanser, till exempel guld, bränd orange och dimrosa.

Vilka kulörer?

Glowing Cannes
Illuminated Antibes
Restful Antibes
Dusky Nice

Starka rosa och lila nyanser är varma och passionerade. De blir effektfulla när de kombineras med svala neutrala kulörer i ränder.
Barnrum med starkrosa ränder

2. Skapa effekt med starkrosa

Starka rosa och lila nyanser är varma och passionerade. De blir effektfulla när de kombineras med svala neutrala kulörer för att skapa en pulserande randeffekt.

Om du skulle inreda ett helt rum med den här livfulla nyansen skulle det ge ett oroligt intryck. Testa i stället att bara lägga till några stänk i ett vitt och grått färgschema eller måla en fondvägg mot en neutral bakgrund.

Ett annat smart sätt att använda starkrosa i barnrummet är på oväntade platser. Ett fantastiskt sätt att tillföra dramatik utan att måla väggarna är att måla inuti en sovalkov, en hylla eller ett skåp.

Du kan även använda färgglada inredningsdetaljer i utrymmen med neutrala kulörer. Tänk skimrande rosa gardiner mot en vit vägg eller en mjuk magentafärgad matta på ett trägolv.

Vilka kulörer?

Sparkling Marseille
Glowing Marseille
Clear Versailles

Bästa tipset

Glöm inte belysningen! De lampor du väljer till barnrummet har stor inverkan på hur kulörerna upplevs och på rummets generella atmosfär.

Undvik starka taklampor som riskerar att blända bebisen och välj i stället nattlampor med låg watt som ger ett mjukt sken.

Hämtar data, vänta...