Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Ljus grå takterrass och brun-svart färg på strandhuset @aimforhappiness

Ljus grå takterrass och brun-svart färg på strandhuset @aimforhappiness

Strålande vackert strandhus

När du bor nära havet, har en takterrass, utomhusdusch och växthus i toppen av huset med utsikt som kan ta andan från dig, ger sommar associering till den franska rivieran. Se film från huset.

Sommaren 2020 har Jannicke och hennes familj bott i huset, som de gillar att kalla för strandhuset, i fyra år.


Vi ångrar inte en sekund att vi byggde huset här, det är vår drömplats och nu under sommaren blir det extra tydligt. Jag gillar att det är så lugnt här men att vi ändå har närheten till det mesta och Oslo ligger bara en båttur bort. Det finns ingen genomfartstrafik och de få gångerna som vi hör en bil så är det gäster till oss eller grannen som kommer hem. Då vi bor nära sjön, är det båtliv, vind i träden och fågelkvitter vi hör. För att kunna njuta av livet, har det varit viktigt för oss att huset kommer till sin rätt och att vi kan njuta av utemiljön till fullo, berättar Jannicke.

Mannen i huset, Espen, har byggt uteplatsen. Den nya uteplatsen byggdes förra året vid utomhusduschen och i år har de lagt stensatt hela vägen runt ingången.

Brunsvart färg på fasaden @aimforhappiness


Fasaden är målad med Mountain River, en djup, varm svart kulör. Vi målade med färgen One Super Tech, som är en självrengörande, täckande akrylfärg till träfasader. Den tjocka konsistensen ger ett färgskikt som resulterar i en extremt bra täckning och hållbarhet. Familjen som har byggt sitt hus på Nesodden behövde en färg som tål naturens påfrestningar i form av väder och vind samt håller i många år. Jannicke skriver: Om ett hus kan skina, så skiner vårt hus - vi tycker i alla fall att det blev strålande vackert med några färgstryk.

I vår senaste kampanj har vi samlat tipsen, produkterna och inspirationen som krävs för att måla hållbart. Och med ”hållbart” menar vi inte bara miljövänligt, utan det handlar även om dig och ditt hus. Låt oss förklara...

Ljus grå terrassolia på takterrass


Välkommen till Terrassestien


Hemmet har flera terrasser och familjen önskar att hemmet ska vara en förlängning av den omgivande naturen. Intentionen är att man ska kunna komma upp från ett morgondopp, skölja fötterna i uteduschen vid den stenlagda uteplatsen, takterrassen ska klara stora sällskap och dans in på småtimmarna, lek och stensättningen utanför huset har blivit en racerbana för flickorna som kör med sparkcyklar och skateboards där.

De har valt att olja in terrasserna med Nordsjö UV Super Terrace i kulören Unnen. Oljan tränger in i träet och motverkar inträngning av fukt och att träet spricker. Produkten skyddar även mot UV-strålar vilket innebär att träet håller sig vackert länge. Detta var väldigt viktigt för oss då vi har sol på takterrassen från att den går upp och fram till åttatiden på kvällen. Jag tycker att kulören Unnen ger ett svalt intryck och är läcker mot kulören på fasaden och inte minst mot de blå detaljerna som finns på vår entrédörr och sjön som vi ser från alla rum i huset och från uteplatserna. Snickerier er svart i kulören Scandinavian Black i ONE Transparent lasyr.

Utedusch på terrassen

Flickorna sitter och njuter en stund på bänken av bambu efter en dusch i uteduschen.


Utedusch används ofta på varma sommardagar, och terrassen är väl behandlad med terrassolja för att förhindra fuktattacker. De olika terrasserna runt huset är indelade i zoner beroende på användning och solförhållanden och överallt hittar du olika blommor och gröna växter. Jannicke är en av Norges bästa interiörkonsulter och är intresserad av färgval och paletter både för innomhus och utomhus. Här hittar du icke många vita anonyma väggar.

Vill du se färgpaletten inne i huset? Läs också: Färgpassion hemma hos bloggaren @aimforhappiness

Tinova Terrassolia i kulör Unnen @aimforhappiness

- På sommaren känner vi av extra att vi bor på ett sommarställe. Det är inte så sällan som min man säger när han kommer upp på takterrassen; att vi bor ju på rivieran.
Så när vi avbeställde vår semesterresa i sista minuten, så var det inte så illa att behöva tillbringa semestern hemma. Vi ska ta några små turer hit och dit med övernattningar, men vi ska även njuta av vår uteplats som känns som helt ny efter lite färg.

Jannicke Valen med bloggen AimForHappiness är interiörkonsult och har ett brinnande hjärta för färger och interiörer. Du kan hitta henne på Instagram @aimforhappiness

Läs mer: Fasadfärg 2020

Musik og färg

Att tänka på miljön när man ska måla om är som sagt väldigt viktigt. Men det finns även andra saker som är betydelsefulla för att projektet ska bli hållbart. Inte minst du själv, det är ju trots allt du som ska göra jobbet. För att resultatet ska bli som bra som möjligt är det viktigt att du känner dig motiverad och peppad – hela vägen!

Detta vill vi på Nordsjö hjälpa dig med, och vi har därför tagit fram ett antal spellistor på Spotify, specialanpassade för just måleriprojektet. Det spelar ingen roll om du är funk-fantast, pop-professor eller trance-tokig – här finns spellistor för alla!

Nordsjö spotify
Hämtar data, vänta...