Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Trädgårdsinspiration

Nu är det dags att snygga upp uteplatsen, styla balkongen och terrassen med några fräscha utemöbler, sköna solbäddar, en skyddande parasoll och självklart en massa härliga färger. 


INGET GÅR UPP EMOT ATT VARA UTOMHUS

Efter en lång och mörk vinter är det inte särskilt konstigt att vi svenskar lägger mycket tid på att skapa en fantastisk utemiljö oavsett om vi har en villaträdgård, en sommarstuga eller en balkong mitt i stan.
För det är väl ändå så att inget går upp mot att vara utomhus – sol och grönska, lekar, umgänge med goda vänner och ljusa sommarnätter.  

FÖRVANDLA MED FÄRG

Färg är ett enkelt och otroligt effektivt hjälpmedel att ta sig till när man ska styla och förvandla sin uteplats eller balkong. Men att vara kreativ behöver dock varken vara dyrt eller besvärligt. Vi har samlat massor av inspiration som vi hoppas kan hjälpa dig att skapa en perfekt utomhusmiljö. BLÅ HARMONI

Här har vi skapat en inbjudande uteplats där vackra kulörer möter material som trä och rotting. En skön medelhavskänsla med en touch av Nordisk stilren elegans. Doftande kryddor som rosmarin och lavendel samt krukodlade träd är perfekt att dekorera både golv och bord med för en skön medelhavskänsla. 

Tips! Om du har ett par gamla bänkar eller stolar som står och dammar i källaren - så är en smart lösning att ge dem ett nytt liv i trädgården och uteplatsen.
Här har vi målat pallen FROSTA från IKEA som tidigare stod gömd inne i förrådet och några gamla bänkar som vi hittade på en loppis. Hur fina blev inte dessa med hjälp av lite färg och kulör?  

Dessa somriga kulörer har vi målat med nedan: 

Väggen = S1.16.68
Bordsskivan = S0.09.71
Bänken längst mot väggen = Z3.12.39
Sittbänkarna vid bordet = Nordsjö Heart Wood 
FROSTA pallen från IKEA = S0.09.71EN VACKER SOMMARDUKNING

På sommaren så finns det alltid lite extra tid att bjuda hem goda vänner och familj på en god middag. Och självklart om vädret tillåter - så vill vi allra helst sitta ute och njuta av solen och det sköna gröna.
En inbjudande sommardukning på balkongen eller verandan är inte alls särskilt svår att få till. Se våra tips här nedan.

 

5 TIPS TILL SOMMARDUKNINGEN 

 • Lägg på en vacker linneduk eller några tallriksunderlägg - som vi gjort nedan - i exempelvis naturmaterialet rotting.
   
 • Duka med bomull- eller linneservetter. Rulla ihop servetten och fäst en vacker lblomma eller en grön kvist med hjälp av ett snöre. Ska ni ha många middagsgäster så kan det vara trevligt att skriva ut gästernas namn på en liten etikett som ni lägger tillsammans med blomman på servetten.
   
 • Ta fram finservisen eller varför inte blanda den med de udda tallrikarna och glasen som fyndats på sommarens loppis? 
   För precis som när man inreder inomhus - så skapar man en harmoni genom att blanda gammalt och nytt. 
   
 • Dekorera med massor av blommor! På sommaren hittar ni de allra vackraste och färggladaste blommorna på närmsta äng, så ta tillvara på denna tiden och njut och dekorera med det som naturen har att erbjuda. 

  Använd gärna flera små vaser istället för en stor. Viktigast är att man kan se över och prata med den mittemot. 
   
 • Sen kom ihåg att sommarkvällarna oftsat tillslut blir mörkare och småkyliga. Så glöm inte att inreda med vackra lyktor och mysiga jusslingor som man kan tända upp.
  Sen lägg gärna några gosiga filtar i en korg som de frusna gästerna kan lägga över axlarna.   


 

LEKFULLA BLÅ DETALJER

När man ska välja kulör till trädgårdens små pinaler, lekfulla utrymmen och utemöbler - så är den blå paletten utmärkt att färgsätta med och här kan man välja lite starkare kulörer. För precis som väggarna och möblerna inne i vårt hus är blått trendigare än någonsin att måla sina små trädgårdsdetaljer med.

Tips! Snickra ihop en egen trälåda som du sedan kan hänga dina favorit blommor i. Eller varför inte plantera lite färska kryddor till sommarens matlagning i lådan? 
Vi har målat lådorna med vår Svanenmärktaprodukt - One Door & Window i kulören S0.09.71. Väggen är målad i kulören S1.16.68. En inbjudande och vackert blå bänk att slå sig ner på är aldrig fel. 


NJUT AV EN PLATS I SKUGGAN

Inred en plats där skuggan finns på eftermiddagen när solen är som starkast - eller investera i en bra och skyddande parasoll som ni kan krypa under. Inget går upp emot en rogivande och sval plats i skuggan där man kan koppla av med en god bok eller kanske ta en eftermiddagstupplur.

Tips! En segelduk i taket gör mycket för den ombonade känslan och är perfekt att inreda med om man vill skapa känslan av ett rum på sin uteplats. Här har vi även målat golvet för att förstärka känslan av ett andra vardagsrum.

Dessa kulörer har vi målat med nedan: 
Stolsryggarna = S0.09.71
Golvet = S0.05.55
Krukorna = Q1.31.49

SLÄPP LOSS KREATIVITETEN

Vi inreder utomhus mer än någonsin och uteplatsen har verkligen blivit ett extra vardagsrum för många av oss. Det bästa är att du inte behöver vara ett proffs för att skapa en personlig och inspirerande utemiljö. Lite färg och olja kan göra underverk med slitna trämöbler och ett solkigt trädäck.

Tänk på att det inte bara är trädgårdens egna grönska och vackra blommor som sätter färg på vår tomt – utan här kan även våra utemöbler fungera som en perfekt och upplyftande färgklick. 

HÅLL UTKIK PÅ LOPPIS EFTER FYND

Känner du att dina gamla favoritmöbler har tappat glansen och sett sina bästa dagar? Istället för att köpa nya möbler - varför inte måla om dina gamla favoriter, eller ta en utflykt till någon av landets alla loppisar och auktioner och hitta några fynd som du sedan målar om och sätter din egen prägel på.

Ett nytt lager färg kan göra så mycket för känslan och gör man bara ett bra förarbete och följer våra enkla så här gör du instruktioner - som du hittar lite längre ner - så har ni hållbara möbler som står emot både väder och vind i många år framöver. 

Måla ett soffbord för uteplatsen

Våga välja en kulör som sticker ut! Det rosa bordet är målat med One Door & Window Tech i kulören Z3.13.63.

Rosa och gult är en helt underbar färgkombination att jobba med och här kan väl ingen undgå den lekfulla, glada sommarkänslan!

FLYTTA UT MATLAGNINGEN

Varför är vi egentligen så förtjusta i att äta utomhus? Det är knappt att snöhögarna hinner smälta undan så åker grillen fram och vi samlar vänner och familj till middagar i vårsolens första strålar.
Lägg lite extra tid på att inreda ett trevligt matrum utomhus och blanda gärna olika typer av möbler för att ge din utemiljö personlighet.

BYGG ETT UTEKÖK

Mat smakar alltid lite bättre utomhus och under sommaren ligger grillröken tät över villaområden överallt i landet. Allt som oftast finns det dock en person som måste stå kvar inne i köket för att förbereda tillbehören, medan alla andra njuter i solen. Du löser problemet genom att snickra ihop ett stabilt utekök, som blir riktigt praktiskt när det är dags att göra sallad, skrubba potatis och blanda såser.

Här har vi laserat bordet och väggen med produkten Tinova Transparant Exterior i kulören Scandinavian Silver Birch. Glöm inte att addera en massa färgglada detaljer som skålar, köksredskap och krukor.
En annan viktig mysfaktor som man inte får glömma är belysningen som tänds mot kvälllningen. Här är både ljusslingor, fina lyktor och levande ljus perfekt att använda.

FÄRSKA KRYDDOR TILL HANDS

Att odla sina egna kryddor är en underbar vardagslyx. Ett tips är att som nedan fästa en blomsterlåda eller snickra ihop en egen trälåda och fäst på bordskanten. På så vis är kryddorna lättillgängliga när man ska till och njuta av lunchen eller middagen. 
Vi har målat vår praktiska kryddlåda med produkten One Door & Window Tech i kulören C3.56.30. 
Golvet är målat i kulören S0.05.55.

STYLA EN LASTPALL
En av våra stora favoriter när det kommer till återbruk är den mångsidiga lastpallen. Du har säkert sett flera olika sorters pallkonstruktioner på torg, ute-serveringar och på bild i sociala kanaler som Instagram och Pinterest. Det är inte så konstigt eftersom det är ett otroligt billigt och robust grundmaterial som är lätt att få tag på och som erbjuder massor av möjligheter. Med några fina kulörer och styling blir de dessutom riktigt snygga!
Här har vi valt att måla två pallar som vi ställt på varandra och sen satt en glasskiva ovanpå för lite lyxkänsla! 

Dessa kulörer har vi målat med nedan: 
Väggen = Nordsjö grey sparrow
Rottingstolen till höger och lastpallen = W0.05.55
Rottingstolen till vänster = Misty Paris

MÅLA MED ONE DOOR & WINDOW TECH - FÖR ETT HÅLLBART RESULTAT 

Ta för vana att fräscha upp dina trädgårdsmöbler varje år. Då håller de sig fina längre och står bättre emot den stekande sommarsolen. Här hittar du en enkel och smidig guide på hur du målar dina utemöbler på bästa sätt.

Vi rekommenderar att du målar utemöblerna med vår snabbtorkande och självklart Svanenmärkta produkt, One Door & Window Tech, för ett hållbart resultat. 
Läs mer om produkten här.

FUNDERAR DU ÖVER VILKEN KULÖR DU SKA VÄLJA?

Om du älskar kulör så passa på när du ska måla om dina utemöbler och små utomhuspinaler. Färgstarka kulörer gör sig nämligen väldigt fint i en grön miljö och piggar verkligen upp! 
Se och inspireras av våra vackra paletter här. 

Hämtar data, vänta...