Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SÅ SKAPAR DU EN TVÅFÄRGAD VÄGG

Vill du skapa en snygg tvåfärgad vägg som ger effekt i rummet? Se vår enkla 7 stegs guide!

Färg kan verkligen förändra ett rum och med den här enkla målningseffekten där vi målat väggarna i två eller tre olika kulörer - gör att du kan få in mer kulör i hemmet och skapa ett annorlunda uttryck i ditt rum. 

Innan du sätter igång och målar bör du fundera över vilken höjd du vill dela väggen på. Ett tips kan vara att fundera över rummets funktion och de möbler som kommer finnas i det. Eller så väljer du att fokusera på att skapa en linje som ramar in en säng eller en soffa. Varianterna är oändliga - så det är bara din egna fantasi som kan sätta stopp. 
Se vår enkla 7-stegs guide här nedan hur du enkelt skapar din väggeffekt, sen lite längre ner finner du massa härliga interiörbilder att inspireras av. 
 

SÅ HÄR SKAPAR DU DIN EGEN TVÅFÄRGADE VÄGG MED SJU ENKLA STEG:


Du behöver:

 • En färgburk med var och en av de kulörer du har valt
 • Penslar
 • En roller och ett tråg
 • Maskeringstejp
 • Blyertspenna eller krita
 • Ett snöre
 • Ett måttband


Gör så här:

 1.  Välj ut dina favoritkulörer som du vill måla med. Vi har använt Tranquil Dawn, årets kulör 2020 som bakgrundsfärg.

 2. Skissa med en blyertspenna hur du vill ha linjerna, ta hjälp av ett vatten- eller laserpass så linjerna blir helt raka.

 3. Maskera dina linjer med maskeringstejp. Först och främst ska man se till att tejpen man använder är gjord för rätt underlag. Viss tejp sitter för hårt och medför att tapeten eller underlaget släpper när man drar loss den

 4. Tejpa längs med linjerna och måla sedan ett lager med underlagsfärgen. Med andra ord – är det en vit vägg bakom så måla först med en vit färg.

 5. När denna färg torkat målar man igen fast med den färg som den andre delen ska ha. Detta gör att ingen färg rinner innanför tejpen och linjen kommer att bli knivskarp.

 6. Applicera den andra färgen och skapa ett perfekt resultat genom att måla precis över kanten på maskeringstejpen.

 7. Dra bort maskeringstejpen medan färgen ännu är fuktig.

  LYCKA TILL!


 

INSPIRATION

1. Skapa ett modernt vardagsrum med rosa och grönt

I det här svala vardagsrummet med en skön industrikänsla ger en palett med vackra pastellkulörer och Tranquil Dawn, årets kulör 2020, en luftig känsla och skapar en inspirerande effekt.

För att få ut mesta möjliga av det höga taket och den moderna låga soffan har vi valt att bryta med en ny kulör lite längre ner på väggen. Detta skapar en stilfull och avkopplande stämning i rummet. Inred med enkla former och bekväma sittplatser tillsammans med stilrena metalldetaljer och frodiga gröna växter - för den där moderna touchen. 
 

Dessa kulörer har vi har målat med nedan: 
Nordsjö dreamy pink/ BN.02.77
Tranquil Dawn/ J5.03.71

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-21.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-21.jpg


2. Kombinera mjuka nyanser för ett avslappnat rum

I det här ljusa och luftiga vardagsrummet skapar en palett med mjuka gröna nyanser, inklusive Tranquil Dawn, årets kulör 2020, en lugnande tvåfärgad kombination för en avkopplande och välkomnande stämning.

Här har vi valt att bryta av med en ny kulör lite längre upp på väggen för att lyfta fram rummets luftiga proportioner. Här blir fokus på den nedre delen av väggen och möblemanget framträder på ett annat sätt. Inred gärna med varmt trä, metalldetaljer och massor av sköna kuddar och plädar.
 

Dessa kulörer har vi har målat med nedan: 
Nordsjö calm retreat/ G4.05.81
Nordsjö beach day/ F8.12.71 
Tranquil Dawn/ J5.03.71

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-1.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-1.jpg


 

3. Färgsätt med ockra och grågrönt för en harmonisk hörna 

Tvåfärgade väggar kan hjälpa till att skapa ett avgränsat område i ditt rum, även i det minsta hörnet. Här har vi valt att kombinera Årets kulör 2020 Tranquil Dawn med Spiced Honey - som för övrigt var Årets kulör 2019. En dekorativ smal linje är placerad mitt emellan dessa vackra kulörer som ger en förfinad känsla och hjälper kulörerna att smälta samman på ett harmoniskt sätt. 

Moderna möbler och mysiga detaljer som en bekväm läsfåtölj skapar en hemtrevlig hörna för att sitta och läsa och vila. Plocka även in gröna växter och andra vackra blommor som lyfter humöret.
 

Dessa kulörer har vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö bluish haze/ T5.03.76 
Spiced Honey/ E4.22.49 

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-36.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-vardagsrum-inspiration-sverige-36.jpg4. Skapa ett avkopplande blickfång i sovrummet 

En tvåfärgad vägg gör det även möjligt att skapa ett blickfång och ett personligt uttryck i rummet. I det här rummet har de övre delarna av väggarna samt taket målats i årets kulör 2020, Tranquil Dawn. I mitten av rummet finns en iögonfallande bård i varm ockra som definierar övergången till lugnande gråblått. Den här delade effekten med två färgkombinationer för sovrumsväggarna gör att fokus hamnar på den nedre halvan av rummet och den vackert inbjudande träsängen, vilket gör det tydligt att det här är ett rum för återhämtning och avkoppling.
 

Dessa kulörer har vi målat med nedan:
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Spiced Honey/ E4.22.49 
Denim Drift/ S0.10.50

nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-sovrum-inspiration-sverige-31.jpg
nordsjo-colour-futures-arets-kulor-ett-hem-for-omtanke-sovrum-inspiration-sverige-31.jpg

Behöver du mer inspiration för sovrummet? Se hur Tranquil Dawn kan fungera med fyra olika paletter:

Hämtar data, vänta...