Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Ny färg på dina köksluckor

Måla köksluckor? Vi hjälper dig att välja rätt färg och rätt kulör. Här får du bra tips samt instruktioner om hur du kan måla och förnya köksluckorna i ditt kök.

Våga färg i köket

  Att våga ta in mer färg i hemmet kan tänkas skrämmande för många. Men för den kreativa stylisten och fotografen Anna Kubel är det en viktig del för att det ska kännas hemtrevligt och personligt.

  “Jag tycker att gröna kulörer skapar en lugn och ombonad känsla. Efter en lång tids letande efter den perfekta gröna så är jag stolt över att äntligen ha hittat den. Det var viktigt att den gröna kulören kändes just skogsgrön utan att bli för ljus eller mörk”, säger Anna.

  Färg spelar en stor roll för att ett hem ska kännas personligt och mysigt enligt Anna. Hon menar att allt går i princip att måla. Det kan vara trappan, golvet, köksluckorna, dörrar och element.

  “Gå loss bland färgkartorna i din färgbutik. Gör en moodboard där du klipper och klistrar in dina favoritkulörer. Det är både roligt och ett väldigt bra sätt för att få ihop helheten hemma. Den gröna kulören på köksluckorna har nu gjort att köket blivit en central punkt i huset. Tillsammans med de andra kulörerna sticker köksluckorna ut och får den uppmärksamheten de förtjänar”, berättar Anna.

  Så varför inte ge ditt kök lite nytt liv och få samma look som hemma hos bloggaren Anna Kubel?

  Läs Annas enkla gör-det-själv-guide

  4 sätt att förenkla med färg

   Är ditt kök redo för lite ny färg? Vi visar dig fyra enkla sätt att uppdatera det med kulören Tranquil Dawn. Det är här man samlas efter en dag på jobbet för att prata om dagens händelser, det är här gästerna oftas samlas när man har en middag.
   Så varför inte lägga ner lite extra tid och energi på att visa upp din personlighet i köket? Och en av de enklaste sättet att förändra ett rum - är såklart med färg.

   Läs hur du förenklar ditt kök på 4 sätt

   Köket hemma hos Emily Slotte

    Influenceren @emsloo fick sig en uppfräschning med vår produkt Ambiance Superfinish i kulören S 4500-N. Så skriver Emily på sin blogg om sin köksmakeover:  

    "Sen vi flyttade har jag verkligen blivit ett fan av billig och snabb uppfräschning. Färg kan verkligen göra susen och liva upp gamla möbler och rum som ingenting annat. Här i köket har jag målat med Nordsjös snickerifärg och färgkoden heter S 4500-N. De är en mörkgrå kulör som verkligen fick det här köket att komma till sin rätt!"

    Att måla köksluckorna är enklare än vad man tror.

    Läs mer om Emmeli Slotte og hennes hem

    Måla köksluckor: Så gör du

    Mörka chokladbruna nyanser och varmrosa utgör en behaglig kombination som är full av värme och djup när de används tillsammans med guld.

    • Täck golv och möbler med täckpapp och skruva bort knoppar och beslag. Plocka ner luckorna och lägg dem på en pall eller liknande.

    • Tvätta ytorna med Nordsjö Original Målartvätt för att få bort smuts och fettfläckar. Skölj med vatten och låt torka.

    • Slipa och rugga upp ytan med sandpapper. Det är speciellt viktigt på snickerier som redan är målade eller lackade.

    • Grunda ytorna med Nordsjö Original Häftgrund Snickeri. Om du behöver spackla över hål och ojämnheter gör du det efter att grundfärgen har torkat. Använd Nordsjö Professional Snickerispackel. När spacklet har torkat slipar du igen. Glöm inte att borsta bort slipdammet ordentligt.

    • Måla minst två lager med Nordsjö Ambiance Superfinish i vald kulör. Färgen har extremt bra utflytning och reptålighet och passar därför perfekt för målning i och på köksskåp eftersom den ger en väldigt hård yta och ett perfekt jämnt slutresultat.

    • Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.

    Rätt färg på köksluckor: Ambiance SuperFinish

    Rätt färg på rätt plats Ambiance Superfinish

    Vattenburen helmatt snickerifärg med extremt bra utflytning och reptålighet. Avsedd för målning inomhus på panel, dörrar, karmar, socklar samt rostskyddsgrundade plåt-och ståldetaljer. Tack vare den hårda ytan som färgen ger, är den perfekt för målning utanpå och inuti t.ex. köksskåp.

    Hitta rätt kulör

    Varma och glänsande guldnyanser, som Cherished Gold, är perfekta för att skapa en inbjudande känsla i matsalen.

    För att hitta ”din” kulör bland alla, finns det många faktorer att ta hänsyn till. Till exempel ljusinsläpp, storleken på rummet, material och arkitekturstilen i ditt hem. Ljusinsläppet är det som har störst påverkan på hur kulören upplevs och där handlar det både om solljus, väderstreck och den belysning du har hemma.

    Ett ovärderligt tips för att bli helt nöjd är att köpa provburkar och måla upp i rummet. Undersök sedan hur kulörerna upplevs i dags- och kvällsljus och vad som händer när du tänder lamporna.

    Färgsätt ditt hem utan att måla

    Visualizer 3 kulörvälger

    • Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i Google Play eller App store för att testa olika kulörer på din vägg. Läs mer här

    • Besök din Nordsjöbutik för att hämta inspirationsbroschyr och kulörprover.

    • Köp provbrukar av dina favoritkulörer för att testa hur de ser ut hos just dig.

    Hämtar data, vänta...