Så målar du köksluckor

Måla köksluckor? Vi hjälper dig att välja rätt färg och rätt kulör. Här får du bra tips samt instruktioner om hur du kan måla och förnya köksluckorna i ditt kök.

Måla köksluckor: Så gör du

Mörka chokladbruna nyanser och varmrosa utgör en behaglig kombination som är full av värme och djup när de används tillsammans med guld.

• Täck golv och möbler med täckpapp och skruva bort knoppar och beslag. Plocka ner luckorna och lägg dem på en pall eller liknande.

• Tvätta ytorna med Nordsjö Original Målartvätt för att få bort smuts och fettfläckar. Skölj med vatten och låt torka.

• Slipa och rugga upp ytan med sandpapper. Det är speciellt viktigt på snickerier som redan är målade eller lackade.

• Grunda ytorna med Nordsjö Original Häftgrund Snickeri. Om du behöver spackla över hål och ojämnheter gör du det efter att grundfärgen har torkat. Använd Nordsjö Professional Snickerispackel. När spacklet har torkat slipar du igen. Glöm inte att borsta bort slipdammet ordentligt.

• Måla minst två lager med Nordsjö Ambiance Superfinish i vald kulör. Färgen har extremt bra utflytning och reptålighet och passar därför perfekt för målning i och på köksskåp eftersom den ger en väldigt hård yta och ett perfekt jämnt slutresultat.

• Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.

Rätt färg på köksluckor: Ambiance SuperFinish

Rätt färg på rätt plats Ambiance Superfinish

Vattenburen helmatt snickerifärg med extremt bra utflytning och reptålighet. Avsedd för målning inomhus på panel, dörrar, karmar, socklar samt rostskyddsgrundade plåt-och ståldetaljer. Tack vare den hårda ytan som färgen ger, är den perfekt för målning utanpå och inuti t.ex. köksskåp.

Hitta rätt kulör

Varma och glänsande guldnyanser, som Cherished Gold, är perfekta för att skapa en inbjudande känsla i matsalen.

För att hitta ”din” kulör bland alla, finns det många faktorer att ta hänsyn till. Till exempel ljusinsläpp, storleken på rummet, material och arkitekturstilen i ditt hem. Ljusinsläppet är det som har störst påverkan på hur kulören upplevs och där handlar det både om solljus, väderstreck och den belysning du har hemma.

Ett ovärderligt tips för att bli helt nöjd är att köpa provburkar och måla upp i rummet. Undersök sedan hur kulörerna upplevs i dags- och kvällsljus och vad som händer när du tänder lamporna.

Färgsätt ditt hem utan att måla

Visualizer 3 kulörvälger

• Ladda ner gratisappen Nordsjö Visualizer i Google Play eller App store för att testa olika kulörer på din vägg. Läs mer här

• Besök din Nordsjöbutik för att hämta inspirationsbroschyr och kulörprover.

• Köp provbrukar av dina favoritkulörer för att testa hur de ser ut hos just dig.