Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Fyra enkla sätt att förandra ditt kök med Årets kulör 2020

Är ditt kök redo för lite ny färg? Vi visar dig fyra enkla sätt att uppdatera det med Årets kulör 2020 från Nordsjö - Tranquil Dawn.

Tranquil Dawn - Årets färg på köket

Köket - hemmets hjärta som det även kallas - är verkligen familjens samlingspunkt där man både kan duka upp en god middag, sköta läxläsningar, föra djupa samtal med vänner och respektive och njuta av dagens alla goda måltider. 
En tydlig trend som vi ser 2020 är att det finns en önskan att vi återigen vill samlas i meningsfulla möten och söker något meningsfullt med livet, människor, naturen och våra hem.

Många gånger när vi söker efter en mening vänder vi oss till varandra för att få svar och tröst, vi samlar nära och kära för att hålla fast vid värdefulla och meningsfulla relationer. Dessa möten kan ofta ske i köket, hemmets verkliga hjärta.

Visa din personlighet i köket

Det är här man samlas efter en dag på jobbet för att prata om dagens händelser, det är här gästerna oftas samlas när man har en middag.  

Så varför inte lägga ner lite extra tid och energi på att visa upp din personlighet i köket? Och en av de enklaste sättet att förändra ett rum - är  såklart med färg. Hämta inspiration från någon av våra fyra trendpaletter som alla utgår från Årets kulör 2020 - Tranquil Dawn.

1. Njut av ett nordiskt kök i varmgrått

En ljusgrå kulör blir en lugnande bakgrund för att laga mat och prata med de du älskar. Det är en mångsidig färg som ger diskret värme i ett rum när den kombineras med varmare nyanser. Använd exempelvis korallfärg i lamparmaturer och inredningsdetaljer.

Mjuka upp den industriella stilen med bänkskivor i betong genom att måla skåpluckorna i den ljusa och mjuka Tranquil Dawn. Lägg till livfulla gröna växter för att ge en energikick. Skapa en lugn stämning genom att sprida ut utvalda glasburkar och vaser för att ge en avslappnad stil.
 

Kulörer på bilden nedan:
Nordsjö bluish haze/ T5.03.76
Tranquil Dawn/ J5.03.71

2. Skapa ett färgglatt kök med klara kulörer 

Skapa en glad och trivsam plats i köket genom att våga välja lite mer vågade kulörer. Här kan en fondvägg i bränd orange och rosa vara en vacker kuliss som garanterat väcker liv i både måltiderna och samtalsämnena.

Använd en delad effekt på väggen som vi gjort nedan på ett piggt och kreativt sätt. Måla även in hyllorna i samma kulör som den övre tredjedelen av väggen, för att få en vacker och naturlig övergång mellan kulörerna. Rama in det hela med en vertikal del med Tranquil Dawn för att balansera och mjuka upp livfullheten.

Sen för att verkligen sätta pricket över i.et på stylingen och helhetsintrycket - färgkoordinera köksredskapen så att de matchar väggarna för att skapa en trendig popkonsteffekt.
 

Kulörer vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Nordsjö flame orange/ C6.49.48 
Nordsjö raspberry shake/ B7.06.78 

3. Skapa ett minimalistikt och avkopplande kök med Tranquil Dawn

Kombinera liknande kulörtoner i ditt kök för ett fridfullt flöde. Här har vi valt att måla det största färgblocken i en kall grå nyans som kompletterar den ljust gröngrå Tranquil Dawn.
Måla köksluckorna och hyllorna i samma askgrå kulör för att skapa en skön och minimalistisk enhet. Här skulle vi tipsa att måla med vår matta snickerifärg, Ambiance Superfinish 5, för en matt och stilren yta. 
 

Det sofistikerade utseendet som ett minimalistiskt kök ska ha - skapar du genom att inreda med få, väl utvalda detaljer för en avskalad och enkel stil. Lägg till detaljer i trä och gärna lite gröna växter för att addera lite värme.

Behöver du lite hjälp med att kombinera toner? Beställ Colour Tester från Nordsjö idag. De levereras smidigt till din brevlåda och är ett enkelt sätt att se vilka kulörer som passar bäst intill varandra.
 

Kulörer vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71 
Nordsjö lichen grey/ NN.01.54 
Nordsjö cobalt night/ T3.04.12

4. Visa upp dina matlagningskonster i ett kreativt kök 

Färg är ett enklare och mer prisvärt alternativ till ett stänkskydd och med Easy2Clean gör den tåliga och tvättbara ytan - att du kan torka av fläckar om och om igen.

Här har vi valt att måla med en vacker olivgrön kulör som adderar en härlig krydda till rummet. Rama in det utrymme i köket där maten tillagas och skapa sedan en vacker övergång till resten av rummets väggar, som ni målar i Årets kulör 2020 Tranquil Dawn för att göra rummet luftigt och ljust.

Förstärk det rustika temat i köket genom att inreda med vackra krukor, trädetaljer och handgjorda glaskannor. Visa upp hur mycket du älskar att laga mat eller baka genom att servera dina senaste skapelser på inbjudande fat.
 

Kulörer vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn/ J5.03.71
Nordsjö cinnamon cake/ F1.35.35 

Tänk vad lite färg kan göra

Är ni osäker på vilken kulör ni ska välja till köket? Köp Colour Tester som är ett smidigt litet verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller så kan ni testa kulören direkt på väggen - tillsammans hela familjen!

Prova er fram och hitta era favoritkulörer tillsammans.

Beställ hem favoriterna redan idag - klicka här för att komma till beställningssidan.

Måla med Svanemärkta Easy2Clean

Det många tänker när det är dags att måla om eller renovera köket - är att om man ska ha en tålig och avtorkningsbar väggfärg - så måste man ha en högblank färg. Nej – nej – nej. Självklart så går det att kombinera snygga matta väggar med rummens alla funktioner och behov.


Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en Svanenmärkt, matt väggfärg som både är smutsavvisande och lätt att tvätta ren - utan att påverka färgens matthet eller intensitet. Så äntligen kan du göra trendiga inredningsval samtidigt som du får funktionella rum gjorda att leva i. En färg för livet, helt enkelt. 
Läs mer om produkten här.

Mer inspiration med Årets kulör 2020

Vill ni ha ännu mer årets kulör 2020 inspiration? Inspireras och se hur ni kan förändra vardagsrummet med Tranquil Dawn, årets kulör 2020 och den övriga trendpaletten. Klicka här för vardagsrumsinspiration.

Eller är ni kanske redo för lite förändring i barnrummet? Klicka här för massa lekfull inspiration till barnrummet.

Hämtar data, vänta...