Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

SÅ HÄR MÅLAR DU VÄGGARNA I BARNRUMMET

Dags att måla om barnrummet? Vi visar dig steg för steg hur du målar om väggar inomhus.


I barnrummet kan verkligen vad som helst hända! Här kan golvet bli ett stormande hav med hajar och sängen en mäktig borg för prinsar och prinsessor. Och så kan mellanmålet råka spillas ut. Och vattenfärgen hamna lite utanför pappret. Men trots detta så kan du ändå måla väggarna i barnrummet med en riktigt snygg färg. Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en vattenburen matt färg som enkelt går att tvätta av.

LÄNGE LEVE LEKLUSTEN OCH FINA BARNRUM!

Hvitelinjer målar färg på väggen


 

INSPIRERAT AV LEJON OCH SUPERHJÄLTAR

Inrednings-influencern Katrine Lindgjerdet inspirerades av lejon, superhjältar och en hemstickad tröja när hon valde signaturkulören Lion Heart - som hon sedan valde att måla barnrummet med. Se Katrines enkla guide nedan hur du målar väggarna i barnrummet. 

LÄS OCKSÅ: Läs mer om Katrines barnrums make-over här.DET HÄR BEHÖVER DU:

• Målartvätt
• Golvskyddspapp
• Maskeringstejp
• Pensel till sparmålning
• Stor rulle + tråg
• Liten rulle + tråg
• Väggfärg - Easy2Clean 
 

SÅ HÄR GÖR DU: 

 • Skydda hela golvet och listerna från färgstänk och dropp med täckpapper och tejp. Se till att fästa pappret ordentligt så det inte glider runt när du jobbar. Kåporna till elutagen skruvar du enkelt bort med en vanlig skruvmejsel. Kom ihåg att stänga av strömmen först.
   
 • Tvätta väggarna med Nordsjö Original Målartvätt. Skölj väl och låt torka.
   
 • Spackla över små hål och ojämnheter med Nordsjö Professional Mediumspackel. Låt torka enligt anvisning på förpackningen. Slipa spacklade ytor och borsta av slipdammet.
   
 • Öppna Easy2Clean burken och häll i önskad mängd i tråget. 
   
 • Börja måla vid kanter, hörn och lister med en pensel och stryk ut med en liten roller (sk sparmålning). Bästa resultat utan ojämnheter får du om det sparmålade området inte har börjat torka. Sparmåla därför en vägg i taget.

 • Doppa rollern i färgtråget och fyll rollern med så mycket färg det går utan att det droppar. Tips - du inte ska kunna se rollerns ludd. Börja med att rolla uppifrån och ner, och inte mer än två rollerbredder i taget för bäst resultat.
   
 • Packa in roller, tråg och penslar i en plastpåse efter första strykningen. Låt det första lagret färg torka och slutmåla sedan med ett lager till. Ta bort tejpen direkt när du är klar.
   
HviteLinjer barnrumsinspiration


 

EASY2CLEAN - EN FÄRG FÖR LIVET

BARNSLIGA OCH LEKFULLA ÄVENTYR KAN INNEBÄRA BÅDE MATRESTER OCH LERPÖLAR PÅ VÄGGARNA  

Det många tänker när det är dags att måla om eller renovera - är att om man ska ha en tålig och avtorkningsbar väggfärg - så måste man ha en högblank färg. Nej – nej – nej. Självklart så går det att kombinera snygga matta väggar med rummens alla funktioner och behov.

Nordsjö Perform+ Easy2Clean är en Svanenmärkt, matt väggfärg som både är smutsavvisande och lätt att tvätta ren - utan att påverka färgens matthet eller intensitet. Så äntligen kan du göra trendiga inredningsval samtidigt som du får funktionella rum gjorda att leva i. En färg för livet, helt enkelt.

LÄS OCKSÅ: Läs mer om produkten här. 


MÅLA SKARPA KANTER

Vill du måla tvåfärgade väggar med lyckat resultat?
 

1. Skissa med en blyertspenna hur du vill ha linjerna, ta hjälp av ett vatten- eller laserpass så linjerna blir helt raka.

2. Maskera dina linjer med maskeringstejp. Först och främst ska man se till att tejpen man använder är gjord för rätt underlag. Viss tejp sitter för hårt och medför att tapeten eller underlaget släpper när man drar loss den.

3. Tejpa längs med linjerna och måla sedan ett lager med underlagsfärgen. Med andra ord – är det en vit vägg bakom så måla först med en vit färg. När denna färg torkat målar man igen fast med den färg som är tänkt. Detta gör att ingen färg rinner innanför tejpen och linjen kommer att bli knivskarp.

Batman is in da house från @hvitelinjer
Färg: Nordsjö Perform+ Easy2Clean väggfärg
Matt väggfärg som ger en tvättbar yta och som är enkel att rengöra. Lämplig i rum som kräver en tålig yta t.ex. kök, hall, eller barnrum.
 

 

Fakta Easy2Clean


Antal strykningar/behandlingar: 2
Torktid: 2 timmar
Övermålningsbar efter: 6 timmar
Rengör verktygen med: Vatten
Verktyg: Pensel, roller, spruta

Färg: Nordsjö Ambiance Superfinish til sängen
Ambiance Superfinish helmatt är en unik helmatt polyuretanförstärkt kvalitetsfärg med extremt bra utflytning och reptålighet

Fakta Ambiance SuperFinish

Antal strykningar/behandlingar: 2
Torktid: 2 timmar
Övermålningsbar efter: 6 timmar
Rengör verktygen med: Vatten
Verktyg: Pensel, roller, spruta


 


 

Hämtar data, vänta...