Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Ombre - Målartekniker som gör ditt hem unikt

Våga dig på ett spännande uttryck på väggen. Testa Ombre! Klicka på filmerna och få både råd och inspiration på hur du kan gå tillväga!Blanda olika kulörer och skapa nyansskiftningar, så kan du få fram ett uttryck som känns både harmoniskt och personligt. ”Ombre” är en målarteknik som används flitigt av inredningsdesigners och stylister och får verkligen väggen att bli mer levande.

Ombre har inga begränsningar, de kan göras vertikalt och horisontellt, centrerat på väggen eller nära en kant, mjuk eller hård övergång, med två färger eller mer.

 

Ombre rosaröd färg
Ombre rosaröd färg

 

Måla ombre – och få levande nyansskiftningar på väggen!

Våga dig på ett spännande uttryck på väggen. Blanda olika kulörer och skapa nyansskiftningar, så kan du få fram ett uttryck som känns både harmoniskt och personligt. ”Ombre” är en målarteknik som används flitigt av inredningsdesigners och stylister och får verkligen väggen att bli mer levande. Ombre har inga begränsningar, de kan göras vertikalt och horisontellt, centrerat på väggen eller nära en kant, mjuk eller hård övergång, med två färger eller fem – ja, valet är ditt. Låt fantasin flöda!


Så här enkelt skapar du din egen ombre-effekt

1. MÅLAVälj två kulörer som du tycker passar ihop. Har du rätt färg från början på väggen, så behöver du bara använda din accentfärg. Välj en nivå på väggen och måla allt där under i accentfärgen. Använd gärna en roller för att få en slät finish.
Börja med att måla den översta halvan av väggen. Måla uppifrån och ner med oregelbundna rörelser med hjälp av både roller och pensel. För en mjuk effekt, byt vinkel på penseln och rollern allt eftersom du målar.
Det är nu dags för den andra färgen. Obs! Det är viktigt att du fortsätter att måla innan färgen torkar för att få dessa mjuka skiftningar. Fortsätt att använda dig av oregelbundna rörelser. Låt linjen mellan de två olika kulörerna vara ojämn. För att få en mjuk kant vid övergången måsta den rollade färgen suddas ut.

 

 

2. SUDDA

För att få en mjuk kant vid övergången måsta den rollade färgen suddas ut. Använd en pensel. Börja i accentfärgen och dra uppåt mot den omålade ytan. Fortsätt tills allt är suddat.
Använd slutligen en mjuk pensel för att putsa bort alla kanter och på så sätt skapa en vacker finish.
 

 

3. TVÄTTA

Tycker du att det är ojämnt någonstans? Använd en trasa för att sudda ytterligare på de ytorna.

Tips! Använd Ambiance väggfärg för bästa resultat. 
 

 
 


 

INSTRUKTIONSFILM - Måla lager på lager  

Kika på vår enkla instruktionsfilm för att se hur du enkelt skapar en ombre effekt på din vägg. 

 

 

 

 

Hämtar data, vänta...