Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Nordsjös kulörexpert avslöjar sina bästa tips för ett perfekt barnrum

Nordsjös kulörexpert, och nyblivna föräldern, Marieke van der Bruggen visar hur du gör för att skapa ett vackert barnrum

”Jag planerar ett barnrum och behöver lite experthjälp – särskilt när det gäller att använda kulörer. Kan ni hjälpa mig?”

När Nordsjös kulörexpert Marieke fick reda på att hon var gravid insåg hon att hon hade en inredningsutmaning framför sig. Hennes enda extrarum var litet och hade inte tillräckligt med naturligt ljus. Som kulörexpert vet hon hur viktigt kulör och mönster är för barnets utveckling. Hon ville använda starka nyanser på ett sätt som gör att de inte tar över rummet. Hon ville också använda smarta inredningsdetaljer och förvaringslösningar för att öppna upp rummet och skapa en illusion av rymd.

Marieke förklarar hur hon designade det perfekta barnrummet till sitt barn:

Ockragult ger en varm och solig glöd när det fångar ljuset.
Solskensinspirerat färgschema

Soligt färgschema

Barnrummets färgschema är vitt, ockragult och rosarött. För att skapa det här färgschemat valde jag först en varm, mättad gul kulör som skulle vara rummets blickfång. Rummet är litet men den ockragula kulören fångar solljuset varje morgon och ger rummet en underbar, varm glöd och en solig känsla.

Sedan kombinerade jag den med en mättad rosa som har en liten gnutta rött i sig. Det gör att rummet känns modernt men ändå sött. Gult och rosa är varma kulörer som ser fantastiska ut tillsammans.

Vilka kulörer?

Intense Montpellier, Soft Marseille och Light Melun

 

Växter tillför en hemtrevlig, fräsch och naturlig känsla i ett rum.
Växter

 

Växtkraft och grön färg

Jag vill ha mycket växter hemma. Det ger rummet en hemtrevlig, fräsch och naturlig atmosfär.

Vårt barnrum är ganska litet så jag har köpt en stor växt och använder den för att definiera min stil. Jag har ställt den på en stol bredvid den ockrafärgade väggen eftersom grönt och gult fungerar så bra tillsammans. De är naturkulörer och kontrasterar fint mot varandra.

 

Ett vitt skåp med lösa hyllplan är en utmärkt plats att förvara blöjor och andra babyvårdsartiklar.
Rosa barnrum med hyllplan

 

Smart förvaring i barnrum

Eftersom vi har begränsat med förvaringsutrymme fick vi utnyttja ytan maximalt. Endast nödvändiga saker fick plats i rummet. Vi bestämde oss för ett vitt skåp och flera hyllplan där vi kunde lägga blöjor och andra babyartiklar och några favoritböcker.

Vi målade skåpet och hyllorna och placerade dem mot en av de vita väggarna. Det vita skåpet och den vita väggen lurar tillsammans ögat att tro att rummet är större än det är.

 

Genom att luta en stor spegel mot en vägg ger du intryck av att rummet blir större.
Förstora utrymmet med en spegel

 

Spegelmagi

Mot den andra vita väggen ställde vi en stor spegelgarderob som täcker nästan hela väggen. Speglar är ett smart sätt att skapa en illusion av rymd. De reflekterar ljuset runt i rummet och får det att verka dubbelt så stort.

Genom att luta en stor spegel mot en vägg ger du intryck av att rummet blir store. Dessutom brukar bebisar vara fascinerade av speglar!

 

Några få, väl valda, inredningsdetaljer skapar intresse i färgschemat.
Matchande inredningsdetaljer

 

Finslipa looken

Vi köpte enkla och vita möbler eftersom vi ville att den ockragula väggen skulle dominera. Vi valde tyger med mättade grå och turkosa kulörer för både sängen och fåtöljen för att bryta av mot de varma tonerna på de rosa och gula väggarna. Grått och grönt sticker verkligen ut mot den ockragula väggen.

Vi har placerat sängen i mitten av rummet så att rummet ska kännas rymligare. Vi kan gå runt sängen och Mina kan se hela rummet. För att göra det ombonat har vi hängt ett myggnät runt sängen. Det blir som en kokong för henne att sova i.

 

Bästa tipset

Om du använder dig av två varma kulörer, som gult och rosarött, är det viktigt att du tillför mycket vitt för att balansera utrymmet och ge accenttonerna en chans att glänsa.

Hämtar data, vänta...