Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Łączenie kolorów z Dulux Ambiance Ceramic - jak to robić?

Matcha och kombinera kulörer i Nordsjös Ambiance-paletter - hur gör man det?

När man renoverar ett hem eller annan form av utrymme är valet av kulör ett av de centrala besluten man måste ta. När allt kommer omkring påverkar kulörerna rummets estetik, så det är viktigt att välja kulörer som matchar varandra för att få en harmonisk balans. Denna uppgift är inte alltid så lätt men med hjälp av Nordsjös inspirerande Ambiance- paletter kan du på ett enkelt sätt kombinera och matcha kulörer.

Unik Nordsjö Ambiance-palettdesign


De fyra Ambiance-paletterna har en unik design - med hjälp av deras uppbyggnad kan du enkelt kombinera kulörer och få den perfekta effekten varje gång. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av inredning men kan vara säker på att du väljer kulörer som fungerar tillsammans. Vardera palett består av 10 kulörer, varav en av kulörerna utgör en neutral bas som smälter perfekt samman med alla de övriga kulörerna i paletten. Övriga 9 kulörer är ordnade 3 på vardera rad och 3 i vardera kolumn.

I den här artikeln introducerar vi fyra sätt att matcha och kombinera kulörer i Nordsjös nya Ambiance-paletter. 

Metod 1: Kombinera kulörerna vertikalt


Det första sättet att uppnå bra resultat är att använda tre kulörer intill varandra vertikalt.

Om du till exempel önskar måla med kulörer i Ambiance-paletten Timeless Neutrals finns Nordsjös Restful Sarcelles, Bakery Brown och Deep Roubaix i en vertikal. Kombinationen av dessa tre färger ser väldigt estetiskt tilltalande ut. Du kan till exempel täcka en av väggarna eller en del av den med en mörkare nyans och använda ljusare färger på resten av väggarna.

Mycket beror på dina önskemål och storleken på rummet, men en sak är säker - att kombinera intilliggande färger vertikalt ger alltid ett bra och tilltalande resultat! 

Metod 2: Kombinera kulörerna horisontellt


När du planerar att måla om kan du också kombinera kulörer som ligger horisontellt intill varandra på en palett. 

Till exempel har paletten Modern Heritage 10 kulörer som ger rummet en mycket lyxig karaktär. På en rad hittar du till exempel kulörerna Nordsjö Dandy dust, Dazzling Narvik och Camouflage green. Dessa kulörer harmonierar med varandra och ser väldigt bra ut när de kombineras tillsammans. Dra nytta av de noggrant designade Ambiance-kulörpaletterna och designa din inredning utan kompromisser.

Metod 3: Kombinera tre kulörer


Nordsjös Ambiance-paletter är mångsidiga, så du behöver inte alltid använda intilliggande kulörer vertikalt eller horisontellt. I huvudsak kan du kombinera alla kulörerna i en palett. Kom bara ihåg att högst tre kulörer vanligtvis används när du skall färgsätta interiörer så att det inte blir för mycket. Det är bra att hålla sig till denna regel. Hur kan en sådan kombination se ut i praktiken?

Om ditt mål är en inredning som hänvisar till naturen, använd paletten Sustainable future,. Som beskrivits ovan kan du kombinera tre kulörer från de nio. Föreställ dig hur sensationellt interiören kommer att se ut med väggar som du målar i till exempel Deep Rochefort, Forest retreat eller Mountain ridge. Dessa kulörer harmoniserar mycket väl med varandra, och den starkaste nyansen kan användas som ett viktigt dekorativt element på väggen som ska locka till sig uppmärksamhet.

Metod 4: Kombinera en neutral kulör med två valfria


Kom ihåg att varje Ambiance-palett har en neutral kulör. Det är en universell kulör som sätter tonen för andra kulörer. Därför är det fjärde sättet att kombinera kulörer att välja huvudkulör och sedan kombinera den med två andra kulörer ur paletten. Se hur den här idén fungerar för paletten Contemporary pop,. Du kan kombinera en neutral kulör (Bright Calais) och två hjälpkulörer (Clear Narvik och Sweet Embrace) för en perfekt estetisk effekt. 

Lek med kulörer i Nordsjös Ambiance-paletter


De nya Ambiance-paletterna från Nordsjö har oändliga arrangemangsmöjligheter. Använd dem genom att kombinera kulörer som finns på den valda kulörpaletten. Använd våra tips och prova ett av fyra sätt. Tack vare detta kan du enkelt uppdatera ditt hem eller något favoritutrymme och skapa din dröminredning! 

Skapa utrymmen med unik personlighet och stil

Förverkliga din inredningsdröm med inomhusfärg av högsta premiumkvalitet för väggar, tak och snickeri. Med Nordsjö Ambiance kan du låta din estetiska känsla flöda och utforska gränslösa möjligheter till uttryck. Sätt din personliga prägel med eget val av kulör eller utgå från någon av de redan framtagna Ambiance-paletterna med speciellt utvalda kulörer. 

Hämtar data, vänta...