Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Så målar du vaggen

Måla vägg - så gör du

Rätt färg på rätt plats - Bloggaren @Krickelin visar dig steg för steg hur du målar om väggar inomhus.

Steg för steg med matta väggar som tål att tvättas.

  • Skydda hela golvet och listerna från färgstänk och dropp med täckpapper och tejp. Se till att fästa pappret ordentligt så det inte glider runt när du jobbar. Kåporna till elutagen skruvar du enkelt bort med en vanlig skruvmejsel. Kom ihåg att stänga av strömmen först.
  • Tvätta väggarna med Nordsjö Original Målartvätt. Skölj väl och låt torka.
  • Spackla över små hål och ojämnheter med Nordsjö Professional Mediumspackel. Låt torka enligt anvisning på förpackningen. Slipa spacklade ytor och borsta av slipdammet.
  • Börja att måla vid kanter, hörn och lister med en pensel och stryk ut med en liten roller (sk sparmålning). Bästa resultat utan ojämnheter får du om det sparmålade området inte har börjat torka. Sparmåla därför en vägg i taget.
  • Doppa rollern i färgtråget och fyll rollern med så mycket färg det går utan att det droppar. Tips - du inte ska kunna se rollerns ludd. Börja med att rolla uppifrån och ner, och inte mer än två rollerbredder i taget för bäst resultat.
  • Packa in roller, tråg och penslar i en plastpåse efter första strykningen. Låt det första lagret färg torka och slutmåla sedan med ett lager till. Ta bort tejpen direkt när du är klar.

Läs mer

krickelins allrum

Krickelins hem

@krickelin tavelvegg dimblå kulör2

Krickelin har tre rum som ligger i fil på mittenvåningen. Hon ville att de skulle vara helt olika men ändå höra ihop. Ett rum blev mörkt, de andra blev klart och ljust samtidigt som det tredje blev mönstrat med blå tranor upp på väggarna.

Se mer av Krickelins hem

 

Rätt färg på väggen :: Ambiance Xtramatt

Rätt färg på rätt plats Ambiance färg

Ambiance Xtramatt är en helmatt väggfärg som ger en vacker, djup och dämpad reflexfri yta. Trots att den är helmatt så är den avtorkningsbar och passer utmärkt i sovrum och vardagsrum.

Färgen kan användas på puts, betong, lättbetong, byggplattor, glasfiberväv mm.

Hämtar data, vänta...