Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Måla rosa - inred och måla med rosa nyanser

Dämpade gyllenrosa, pudrigt sammetsrosa eller varför inte en mjuk dusty pink? Den rosa paletten är trendigare än någonsin att måla med. Se vår härliga inspiration!


Vi är alla olika. Vi har olika personligheter och olika stilar. Detta avspeglas ofta i kläderna vi bär, musiken vi lyssnar på och i de rum som vi kallar för våra. Vi fyller våra hem med människor vi älskar, detaljer vi gillar och kulörer som faller oss i smaken. Det finns något fint i det, att kunna visa vem man är genom färg och kulör. 

Den rosa paletten har gått från att vara en barnslig och lekfull kulör till en trendig och stilren nyans. Inspireras av den rosa paletten - men låt framförallt din personlighet och din historia göra ett avtryck i ditt hem. Låt det synas att du känner dig som hemma. ​

Gyllenrosa, pastellrosa, en dämpad grårosa eller varför inte en mjuk dusty pink! Den rosa paletten - som kan användas i hemmets alla rum - bjuder på otroligt många fina nyanser att välja mellan. Så här gäller det bara att hitta din egen favorit och sen skapa en skön harmoni i rummet.
Om du känner dig osäker att använda rosa på stora väggytor kan du självklart välja att endast måla en fondvägg eller utvalda detaljer som insidan av en hylla eller en stol, vilket ger dig möjlighet att leka med den rosa paletten på ett enkelt men ändå effektivt sätt.

EN VACKER ROSA

Hösten och vintern innebär oftast lite varmare och mörkare kulörer i våra hem.
Genom att kombinera de murriga höstnyanserna med en dämpad gyllenrosa eller en dimmig pastellrosa – så kan ditt hem både bli en välkomnande och ombonad plats. 
För en vacker rosa kan verkligen muntra upp och väcka liv i rummet – utan att för den sakens skull ta över för mycket.

Sen som alltid när det gäller färg och kulör så handlar det om att hitta en bra balans och tänka på kontraster.
Kontraster är en viktig och rolig sak att jobba med och som gör färgsättningen och inredningen i hemmet intressant för ögat. Blanda och kombinera olika material - matt mot glansigt, hårt mot mjukt, mörkt mot ljust, kallt mot varmt – ett enkelt knep att få detaljer och kulörer att komma fram och få liv.DEN ROSA PALETTEN ÄR TRENDIGARE ÄN NÅGONSIN att måla våra hem med - och här nedan hittar ni massa härlig inspiration hur ni kan använda den i hemmets alla rum. 

Kulör på bilden nedan:
A6.07.70


ROSA I VARDAGSRUMMET

Vardagsrummet är platsen i vårt hem där vi kopplar av efter en lång dag på arbetet, umgås med vänner och familj, blir underhållen av en bra film eller bara njuter av en fängslande bok i favoritfåtöljen. 
Oavsett smak och stil så är vardagsrummet en plats i vårt hem där vi vill skapa en inspirerande miljö, en känsla av rofylldhet och ett rum där vi kan hitta ett lugn och samla ny energi.

Det sägs att den rosa paletten kan inge ett lugn och rofylldhet, så självklart är det en utmärkt kulör för ditt vardagsrum. Vill du balansera de rosa väggarna en aning så kan du med fördel välja lite stramare och stilrena möbler och detaljer. Här är material som trä och läder perfekta material att använda sig av.


Kulör vi har målat med nedan:
B7.25.50

-

Kulörer vi har målat med nedan:
Nordsjö irish rose

-

Kulörer vi har målat med nedan:
Nordsjö raspberry shake
Tranquil Dawn - Årets kulör 2020
Nordsjö darkened storm

KOMMER SOFFAN ATT PASSA TILL VÄGGFÄRGEN?

En fråga som vi på Nordsjö ofta får är; Kommer soffan att passa till kulören på väggen? 
Ett enkelt sätt att ta reda på det är att testa vår färgsättningsapp, Nordsjö Visualizer. Med hjälp av detta enkla verktyg så kan ni färgsätta väggarna direkt i rummet – utan att ens måla en droppe färg. 
Klicka här för att läsa mer.

Kulör vi målat med nedan: 
B9.15.55 DUSTY PINK

Hemma hos bloggaren och stylisten Kristina Hede Fogsgaard så föll valet på den mjuka dusty pink kulören - Restful Melun. Såhär beskriver Kristina kulören: 
”När jag började måla med Restful Melun tänkte jag att den var lite för feminin och mjuk för ett kök. Men så snart de svarta tavelramarna kom på plats och jag blandade in detaljer i mässing och grönt så blev helhetsbilden något helt annat. Det ljusgrå i köket som leder upp till tavelväggen har fått en extra glöd med den rosa nyansen på plats."
Läs mer om Kristina´s hem
här. 

Kristina får ofta ny inspiration till ommålning och där kan ibland valet av kulör vara en liten svårighet. Denna gång valde Kristina att testa Colour Tester, en ny typ av färgprov som är mycket mindre och innehåller färg och mini-roller i ett. Till skillnad från vanliga färgprov som kräver att man föreställer sig hur kulören kommer att se ut på väggen, visar Colour Testern precis hur kulören kommer att se ut direkt på väggen. 

Vill du se hur Restful Melun ser ut hemma på dina väggar
Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här! 

ROSA I SOVRUMMET

Drömmer du också om ett rosa sovrum? Som vi nämnde innan så sägs den rosa paletten inge en känsla av trygghet och rofylldhet. Så vad passar bättre än att färgsätta sitt sovrum med en vacker rosa.
Här kan man med fördel välja en lite mer smutsig, jordnära rosa – för att undvika att sovrummet ska kännas alltför lekfullt och barnsligt.

Kulörer vi har målat med nedan:
C2.06.68
D2.08.53 

-

Skapa läckra kontraster genom att inreda med svarta detaljer i sovrummet. En svart sänggavel kan verkligen rama in din säng och skapa en stilfull känsla till sovrummet. 

Kulörer vi har målat med nedan:
A3.20.13 (väggen till vänster) 
A5.06.64 (väggen rakt fram) 

-


LIVA UPP DITT TRÖTTA SOVRUM
Färg och form kan verkligen liva upp det tröttaste sovrummet. Att blanda en vacker rosa med anitingen en mjuk gul eller en mer färgstark och varm orange - är en kombination som fungerar och verkligen piffar upp. Addera detaljer som kuddar och täcken i härligt färgglada mönster. 


Kulör vi har målat med nedan:
Från vänster: Z2.06.81, E4.05.85 , H2.15.85 

-


Skapa energi i rummet med en vacker rosa och en varm orange. Skapa något intressant - ett blickfång - i rummet där en del är målad i en liknande men ändå annorlunda nyans. Som här nedan där vi har målat en ruta i väggpanelen med en avvikande kulör. Vi har även valt att måla den dekorativa sänggaveln i en vacker bränd orange för att få en möbel i rummet som sticker ut.


Kulörer vi har målat med nedan:
Tranquil Dawn - Årets kulör 2020
Copper Orange - Årets kulör 2015
Nordsjö raspberry shake
Nordsjö flame orange

SÄTT FÄRG PÅ TAKET
När vi målar om ett rum så glömmer vi ofta att skänka lite omtanke till taket. Men det man ska komma ihåg är att taket har en stor påverkan på rummet och upplevelsen av den nya kulören som ni väljer på väggarna och golv.

Och vem har sagt att taket måste vara vitt? Genom att måla taket i en avvikande och mörkare kulör än väggarna - så skapar du en hel annan känsla i ditt rum. 


Kulörer vi har målat med nedan:
Spiced Honey (taket) - Årets kulör 2019
B6.05.73
FN.01.79


ROSA I KÖKET

Är ditt kök redo för lite ny färg? Köket - hemmets hjärta som det även kallas - är verkligen familjens samlingspunkt där man både kan duka upp en god middag, sköta läxläsningar, föra djupa samtal med vänner och respektive och njuta av dagens alla goda måltider.

Så varför inte lägga ner lite extra tid och energi på att visa upp din personlighet i köket? Och en av de enklaste sättet att förändra ett rum - är såklart med färg. 


Kulörer vi har målat med nedan:
C4.41.40 (röda) och C9.05.78 (rosa) 


 

Skapa en glad och trivsam plats i köket genom att våga välja lite mer vågade kulörer. Här kan en fondvägg i bränd orange och rosa vara en vacker kuliss som garanterat väcker liv i både måltiderna och samtalsämnena.

Använd en delad effekt på väggen som vi gjort nedan på ett piggt och kreativt sätt. Måla även in hyllorna i samma kulör som den övre tredjedelen av väggen, för att få en vacker och naturlig övergång mellan kulörerna. Rama in det hela med en vertikal del med Tranquil Dawn för att balansera och mjuka upp livfullheten.

För att verkligen sätta pricket över i.et på stylingen och helhetsintrycket - färgkoordinera köksredskapen så att de matchar väggarna för att skapa en trendig popkonsteffekt.

 

Kulörer vi målat med nedan: 
Tranquil Dawn - Årets kulör 2020
Nordsjö flame orange
Nordsjö raspberry shake

-

Metaller som koppar, mässing eller silver - harmoniserar vackert tillsammans med den rosa paletten. 

Kulörer vi målat med nedan: 
Copper Orange - Årets kulör 2015
B1.33.50

ROSA I BARNRUMMET

Att barn älskar färg – det vet vi - och plötsligt så befinner även du dig i barnens magiska värld där du kan fantisera fritt och passa på att ta ut svängarna. I barnrummet kan du göra plats för lekfulla äventyr och busiga mästerverk, men även skapa ett rum med inspirerande och härliga kulörer som möjliggör både ett lugn och kreativitet.

En mysig sänghimmel är ett måste när man vill skapa ett drömmigt barnrum. Influencen @bloggaibagis har valt att inreda sina barnrum med en drömsk sänghimmel och en dekorativ ljusslinga som verkligen blir pricken över i:et i mysfaktorn!
Här samspelar det mustiga, guldgula tyget vackert med den mjukt varmrosa väggkulören Nordsjö tippy taupe.

Kulörer vi målat med nedan: 
Nordsjö tippy taupe

Bilder @bloggaibagis

-

Kulörer vi målat med nedan: 
Nordsjö Heart Wood - Årets kulör 2018
E0.03.72
B7.25.50
Z9.06.69 (dörr)
Y0.10.70
C3.06.78 (klädhängaren) 


FÖR DE ALLRA MINSTA

I bebisrummet kan man antingen använda en lite mer dämpad rosa på väggarna och istället satsa på detaljer i färg. Eller så mixar man olika kulörer och former hej vilt på väggar, möbler och andra detaljer i rummet. Här är det är bara en fråga om tycke och smak.

Kulörer vi målat med nedan: 
B6.05.73
Spiced Honey - Årets kulör 2019

SATSA PÅ DETALJERNA
Att handla på loppis eller auktion är en väldig rolig syssla men samtidgit otroligt bra för vår planet. Så en burk färg är perfekt för dig som vill ha en uppdatering eller få något gammalt att kännas nytt och fräscht - och samtidigt göra miljön och planeten en extra tjänst.

Bloggaren @viktoriaholmgren som brinner för en hållbar och harmonisk inredning - har skapat ett varmt och mysigt barnrum hos dottern Julie. Här har hon målat det antika skåpet i den vackra kulören Restful Melun. 
Vill du ha tips på hur du målar dina möbler? Läs mer om hur enkelt det är att måla möbler och andra snickerier 
här.

Läs mer om Viktorias barnrumsförvandling här. 

Bilder @viktoriaholmgren 

VARMROSA GARDEROBER
Förvaring i ett barnrum är A och O och det kan man helt enkelt inte ha för mycket av.
Beroende på rummets storlek så kan man antingen välja en platsbygd garderob, lådor under sängen, kubhyllor och färgglada krokar på väggen eller hyllor att ställa böcker och andra småsaker på.

Måla om din garderob i samma kulör som väggen! Stylisten Janniche Kristoffersen @bloggaibagis har målat med vår varmrosa kulör Nordsjö tippy taupe på både väggar och garderobsfronter.
Varför köpa nya fronter till garderober när man så enkelt kan måla om de befintliga? Läs mer om Janniches snygga och stilrena garderobs make-over HÄR. 

barnrumsinspiration, barnrums make-over, colour tester, barnrum, färg, rosa barnrum, måla garderober, DIY tips barnrum
barnrumsinspiration, barnrums make-over, colour tester, barnrum, färg, rosa barnrum, måla garderober, DIY tips barnrum
Bilder @bloggaibagis

-

MER INSPIRATION FRÅN @bloggaibagis
Janniches son Otis fick nyligen en make-over av sitt rum. Läs reportaget och se alla fina och inspirerande bilder 
HÄR.

blogga i bagis, barnrum, colour tester, barnrumsinspiration, måla om barnrum, shiny melun, modest white
blogga i bagis, barnrum, colour tester, barnrumsinspiration, måla om barnrum, shiny melun, modest white
Bilder @bloggaibagis


SÖTA PRINSESSDRÖMMAR
Ett rum som är helt perfekt för små prinsessor med rosa drömmar skapas enkelt med vackra rosa väggar, en prinsesslik himmelssäng, en glittrande lampa och en massa tyll. Soft Cannes heter den underbara väggkulören som valdes hemma hos @bohemdeluxe.

Vill du har mer barnrumsinspiration? Klicka här för massa lekfull inspiration. 

barrnum, rosa barnrum, prinsessrum, barnrumsinspiration
Bilder @bohemdeluxe 

ROSA I HALLEN

Hallen är nog det rum som de flesta av oss ägnar minst uppmärksamhet och omtanke - fastän det egentligen borde vara tvärtom. Hur den upplevs och på vilket sätt den inreds är faktiskt viktigare än man kan tro - här sätts nämligen tonen för resten av hemmet. 
Trots detta så prioriterar majoriteten av oss hellre en make-over av vardags- eller sovrummet. Men glöm inte bort att hallen är det första som man välkomnas av när man stiger innanför dörren - och det sägs ju att man bara få en chans att göra ett bra första intryck.

Testa gärna att leka med olika kulörer och nyanser för att skapa intressanta brytningar och en personlig miljö. Hallen förvandlas då till en spännande väg ut och ett riktigt kärt återseende när du kommer hem igen. För visst är borta bra - men hemma är ändå bäst

Kulörer vi har målat med nedan:
Z9.07.75 och Z9.32.39

-

EN GRÅROSA OCH VÄLKOMNANDE HALL
Heart Wood - Årets kulör 2018 - är en kulör som matchar och knyter an till naturens lugnande färger, som ett skogens hjärta helt enkelt.
Den här jordnära grårosa kulören kan användas i en rad färgkombinationer beroende på vilken atmosfär du vill skapa i ditt hem. 

​Kulörer vi har målat med nedan:
Nordsjö Heart Wood - Årets kulör 2018
B7.10.59
C0.23.18
YN.02.45
W9.10.13EN TOUCH AV ROSA 
Hemma hos Emily Slotte som bloggar på blogg.mama.nu/emilyslotte/ och driver instagramkontot @emsloo - har en tidigare bortglömd yta i hallen fått lite extra kärlek och ny uppmärksamhet med hjälp av lite färg.
Den dämpade gyllenrosa kulören på dörren heter Rosengång och väggarna och trappen är målad i kulören Dusky Sarcelles.

Bilder @emsloo
LÅT DÖRREN SPELA HUVUDROLLEN I HALLEN
En stor yta i hallen som ibland kan vara svår att utnyttja är insidan på ytterdörren och övriga innerdörrar. Så varför inte skapa ett härligt blickfång genom att måla dörren i en utstickande kulör? Här kan det krävas lite extra mod – men vi lovar att resultatet kan bli fantastiskt och unikt.

Influencern Jannicke @bloggaibagis har hemma i sin hall målat dörren i den skönt pigga, rosa kulören D6.07.77. Även elementet som ni kan skymta i bakgrunden är målad i samma kulör.


Drömmer du också om en inbjudande hall? Se vår fullmatade och inspirerande artikel om hallen här!

Bilder @bloggaibagisMÅLA MED RÄTT FÄRG

Hallen, köket, barnrummet, vardagsrummet eller sovrummet – naturligtvis vill vi ha lika snygga väggar i alla rum där hemma. Med tanke på hur mycket det kan kladdas, geggas, målas, slabbas och blötas ner i somliga rum så är det faktiskt inte självklart.

Nordsjö har ett sortiment av inomhusfärg för hela ditt hem och alla behov.
Läs mer om rätt färg till rätt plats här och hitta den bästa produkten till dina väggar.
Klicka här. 

Hämtar data, vänta...