Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

LJUVLIGT GRÖNT I TRÄDGÅRDEN

Det sköna gröna skänker stabilitet och är ljuvlig i kombination med naturens egna skatter. Vi hoppas ni ska inspireras av våra vackra gröna bilder och även uppmuntras till att skapa ett eget grönt sommarprojekt.


LJUVLIGT GRÖNT I TRÄDGÅRDEN

Den gröna kulörskalan påminner oss om naturens sköna harmoni och dess alla förtjusande och hänförande nyansskiftningar. Naturens gröna associeras ofta med energi, välmående och balans men sägs även fungera som stresslindrande. Så självklart vill vi måla och inreda våra utomhuspinaler i den underbara gröna färgskalan.

Vi hoppas ni ska inspireras av våra vackra gröna bilder och även uppmuntras till att skapa ett eget sommarprojekt och er egna gröna oas. 

MÅLA ODLINGSLÅDORNA

Att odla själv har blivit en skön grön trend i vårt samhälle och som bara fortsätter att växa år för år. Fler och fler av oss vill odla själv - även om det bara finns en liten plats i trädgården eller en balkong till förfogande.
För det är väl ändå som så att det är något alldeles speciellt med att gå ut och plocka dagens gröna favoriter och göra en frisk sommarsallad på sina egenodlade salladsblad och färska örtor.
  
Odlingslådor är perfekt för dig som kanske inte har en stor trädgård, men ändå vill njuta av färska kryddor och örter till matlagningen. Här har vi målat med kulörerna Soft Paris (längst fram), Bright Le Havre och Soft Rochefort. 

EN TRIVSAM PLATS ATT SLÅ SIG NER

Har man en lite större trädgård så är vårt tips att satsa på lite olika sittplatser här och var. En plats i morgonsolen där frukosten kan avnjutas, en lite mer skuggig plats där lunchen och tidningsläsandet äger rum. Sen en större plats för sommarmiddagarna där kvällssolen kan avnjutas så  länge det går.
Sen om man vill lyxa till det lite extra, så kan man även inreda en mys-lounge med sina favoritdynor och kuddar att krypa upp i hela dagen lång. 

Här har vi målat den klassiska cafémöbeln i den dämpade Djurgårdsgröna kulören Spring wind. 
Den rustika fruktlådan och den vackert patinerade krukan med vårelden planterad i sig - matchar vackert ihop med den dämpade gröna kulören. 

LOUNGEHÖRNAN

Loungehörnan har vi enkelt skapat med en praktiskt träbänk som är placerad mot väggen för att skapa en känsla av rum. Styla den sen med tåliga dynor, massa färgglada kuddar och gröna växter för en inbjudande känsla.  
Tips! Bygg träbänkarna öppningsbara, så får ni en perfekt  förvaring för kuddar och dynor.

Vi har målat denna ursnygga loungehörna i kulören Nordsjö summer sage. 

DEKORERA MED BLOMMOR

Glöm inte att dekorera dina hörnor och vrår med underbara sommarblommor och gröna växter. På sommaren hittar du de allra vackraste och färggladaste blommorna på närmsta äng, så ta tillvara på denna tiden och njut av vad naturen har att erbjuda.

Men glöm inte att även addera lite gröna växter för den där extra "boa" känslan. Här kan det vara värt att satsa på lite mer rejäla krukor som är anpassade för uteliv och som även enkelt kan flyttas runt. 

Planket på bilden till vänster är målat i kulören H3.04.72 och pallen samt den gröna krukan i den pigga H1.33.74. 


PAVILJONGDRÖM

En drömsk och grön paviljong drömmer vi väl alla om att mysa in i på semestern? Att få slå sig ner i denna vackert gröna paviljong med en god bok eller morgontidningen - drömmer i alla fall vi om i sommar. 
Vi har målat i vår Svanenmärkta produkt One Door & Window Tech i kulören S6020-G30Y.

PLANTERINGSHYLLA

Ett vackert planteringsbord  eller planteringshylla som gör både vattningen och planteringen enklare - är ett måste i en trädgård. Använd bordet däremellan som ett vackert stilleben antingen mot en husvägg eller som här ute i det gröna. 
Vi har målat vårt bord i den vackra kulören Scandinavian country style.  FÅGELKÄRLEK

Låt även våra kära små fåglar trivas i din trädgård genom att måla några dekorativa fågelholkar. 
Här har vi målat holkarna i den läckert gröna H1.33.74, den varmt grålila Nordsjö Heart Wood. Planket är målat i den mysiga kulören H3.04.72. GRÖN FRIGGEBODS-MAGI

På det gamla snickarbordet utanför den magiska lilla friggeboden, så väntar både blommor och färska kryddor på att få bli omhändertagna. Friggeboden är målad i den mysigt gröna kulören S 2010-G40Y. Här har man valt att måla både fasaden och husets detaljer i samma kulör för att skapa en harmonisk helhet.


 

EN GRÖN PYSSELSTUGA

På sommaren och under vår semester så är det extra viktigt att koppla av och ta sig tid att koppla ur. Vi behöver hämta ny kraft och hitta tid för återhämtning - och vad passar bättre än att göra det i trädgården? 
Det finns vetenskapliga bevis på att en hobby eller ett pysselprojekt har positiva effekter på den mentala och fysiska hälsan. I kreativiteten så producerar vi ett "må bra" hormon som kan få oss att känna ett lugn och kanske lättare släppa vardagens krav och måsten.

Här har vi valt att inreda gårdens friggebod till en inspirerande och kreativ pysselstuga. Här kan man antingen välja att sy en ny kudde till loungehörnan, laga en knapp på målarbyxorna eller varför inte måla en vacker tavla?

Insidan av friggeboden har vi målat i den pigga gröna kulören H1.33.74, utsidan i den mysiga J2.04.59.
ETT DRÖMSKT GRÖNT VÄXTHUS

Oavsett om vi har gröna fingrar eller inte - så är vi nog många som drömmer om en plats där vi kan odla våra egna små delikatesser och så våra favoritblommor. Så låt ditt odlingsintresse få blomma ut i ett vackert inrett växthus.

Med praktiska hyllor, vackra korgar, praktiska lådor och olika upphängningar - så får en bra ordning i ditt växthus. Tänk på att utnyttja höjden och platsen i växthuset bättre så du få mer plats till att odla.

Vi har målat hyllorna i den ljusa Light Fontaine och piffat upp trälådorna med den mjukt gröna K5.12.77.  
På den undre bilden så är lådan på golvet målad i kulören L7.13.61 den underbara gula heter Nordsjö victorian yellow.   

FÖRRÅD MED GRÖNA TING

Ta ut lite gamla lådor och skapa roliga och inspirerande gröna stilleben med oanvända krukor, saxar och annat smått och gott som finns att tillgå i förrådet.
Den populära knopplisten funkar lika bra utomhus och är perfekt att hänga upp sina favoritverktyg på.
Här har vi målat med med kulörerna S 3020-G20Y och S 5020-G10Y. 

MÅLA MED GRÖNA PRODUKTER

På Nordsjö har vi ambitionen att utveckla färgsystem med så liten miljöpåverkan som möjligt och arbetet med detta är ständigt pågående. Så välj en Svanenmärkt produkt som är bra för både dig och miljön! 

När ni ska måla era små och stora trädgårdspinaler så rekommenderar vi att man använder vår Svanenmärkta produkt - Nordsjö One Door & Window Tech. Det är en mycket snabbtorkande färg, vilket gör att du kan måla klart dina möbler på en dag. Den går att bryta i ett näst intill oändligt antal kulörer, har en bra täckförmåga och bevarar kulör och glans länge. Läs mer om produkten här.

MER TRÄDGÅRDSINSPIRATION

Vill du ha ännu mer trädgårdsinspiration? Läs vår underbara artikel om hur du släpper loss kreativiteten utomhus här.

Hämtar data, vänta...