Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Kreativa barnrumskulörer för föräldrar som fastnat i gamla hjulspår när det gäller kulörval

Liva upp rummet med dessa fem inspirerande kulörkombinationer.

”Vi vill måla barnrummet i en annan färg än rosa eller ljusblått, men vet inte var vi ska börja. Finns det några intressanta alternativ?”

I ett barnrum har du alla möjligheter att testa olika kulörer på ett lekfullt sätt.

Våra experter har valt fem inspirerande kulörkombinationer som garanterat får din kreativitet att flöda.

Varma och passionerade citruskulörer blir mycket effektfulla när de kombineras med diskreta, svala neutrala kulörer. Tänk fräscha nyanser av citron, apelsin, kiwi och blodapelsin.
Citrongult sovrum

Citrusexplosion

Varma och passionerade citruskulörer blir mycket effektfulla när de kombineras med diskreta, svala neutrala kulörer. Tänk fräscha nyanser av citron, apelsin, kiwi och blodapelsin.

Även små doser av dessa starka färger skapar en atmosfär av ungdomlig energi som passar den lilla personen som ska bo i rummet.

Använd Nordsjö Visualizer-appen innan du bestämmer dig, om du inte är van att inreda med djärva färger.

Med den användarvänliga appen kan du direkt se hur rummet ser ut när det är målat. Håll upp din smartphone eller surfplatta mot den vägg som du vill måla, välj en kulör på Nordsjö-färgpaletten och tryck på skärmen för att se färgen på väggen.

Vilka kulörer?

Clear Toulouse
Glowing Rochefort

Varför inte måla väggarna med grön färg och taket med blå färg på samma sätt som de återfinns i naturen?
Grönmålat barnrum

Inspiration från naturen

Ogillar du blått och grönt? Tänk om! Förutom att gräsgrönt och himmelsblått ger en härlig färgpalett inspirerad av naturen, är det rogivande nyanser som skapar en känsla av lugn och ro i barnrummet.

Kulörerna kontrasterar varandra på ett vackert sätt. Blått ger en känsla av rymd och frihet, medan grönt tillför djup och värme.

Varför inte måla väggarna med grön färg och taket med blå färg på samma sätt som kulörerna finns i naturen?

Vilka kulörer?

Illuminated Fontaine
Illuminated Cognac
Glowing Paris

Rosa är alltjämt en populär nyans för många. Om du vill tänka lite utanför ramarna kan du testa att kombinera klarrosa med turkos.
Rosa och turkost barnrum

Rosa möter turkos

Rosa är alltjämt en populär nyans för många som väntar en flicka. Om du vill tänka utanför ramarna kan du testa att kombinera klarrosa med turkos. Kulörerna kan först verka som en alltför djärv kombination, men i små mängder blir det överraskande snyggt.

Om du vill skapa en preppystil kan du kombinera smaragdgrönt med en mjuk, mättad rosa kulör som dimrosa. Vill du skapa ett stiluttryck? Välj mossgrönt på väggar och tak och måla en vägg med en stark rosa kulör, till exempel fuchsia eller orkidé.

Vilka kulörer?

Illuminated Lyon
Deep Cognac
Glowing Cannes
Dazzling Cannes

Ge den pulserande och uppiggande turkosa kulören en urban touch genom att kombinera den med en varm och mättad grön kulör.
Sovrum med urbant färgschema

Urban blandning

Ge den pulserande och uppiggande turkosa kulören en urban touch genom att kombinera den med en varm och mättad grön kulör. Den här moderna kulörkombinationen passar perfekt för dig som ännu inte vet vad bebisen har för kön eller som vill skapa ett tidlöst barnrum.

Matcha med möbler i naturtoner, som brunt och vitt, vilket också ger en tidlös look.

Vilka kulörer?

Restful Le Havre
Clear Valence

Ge pastellkulörer en modern touch genom att kombinera dem med en mjuk brun nyans. Tänk smågodis när du väljer pastellnyanser: ljusrosa, citron och blåbär.
Rosa och brunt barnrum

Smågodis

Ge pastellkulörer en modern touch genom att kombinera dem med en mjuk brun nyans. Tänk smågodis när du väljer pastellnyanser: ljusrosa, citron och blåbär. Var för sig har de här kulörerna en tendens att se för sockersöta ut men om de kombineras med en varm, neutral färg, som mocka, choklad eller latte, ger de en modern och sofistikerad känsla.

Godisfärgade pastellkulörer blir också fantastiska tillsammans med mycket vitt och varma trätoner som ek och furu.

Vilka kulörer?

Soft Marseille
Shiny Melun

Bästa tipset

Om du fortfarande har svårt för att bestämma kulör kan du i stället välja ett tema för barnrummet. Sedan följer kulörerna naturligt. Ett skogstema ger till exempel grönt medan ett strandtema ger blått och gult.

Hämtar data, vänta...