Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Vardagsrum med halmfärgade väggar

Känn naturens magi i ditt hem med Nordsjö Årets kulör 2023

Med en glödande och upplyftande ton får Nordsjö Årets kulör 2023, Wild WonderTM, oss att känna kontakt med naturen och hjälper oss att må bättre i våra hem. Ta reda på hur vi utser årets kulör och hur vi kombinerar den med trendande nyanser för att omvandla varje rum …

För att se till att vi väljer en Årets kulör som känns relevant och aktuell genomför vi omfattande global forskning. Varje år gör vi en trendprognos och ber en panel med internationella designexperter att dela med sig av sina insikter om vad som kommer att påverka vårt sätt att leva under de kommande åren. Genom att förstå vart världen är på väg kan vi svara med en kulör som matchar tidens stämning.

I år, med naturen som en del på den globala agendan, pratade vi om de olika sätt som naturen stödjer och inspirerar oss på. Våra samtal ledde oss till ett tema för Nordsjö Årets kulör 2023: seeds of wonder – en fras som kapslar in naturens omvandlande kraft – och till själva nyansen. Wild WonderTM är en glödande naturlig nyans som ger oss en koppling till naturen och en känsla av naturmagi i våra hem. Runt den har vi skapat fyra lättanvända färgpaletter: Lush, Buzz, Raw och Flow. De berättar historien om olika sätt som naturen inspirerar oss på.

Tillför mjukhet i ett kök 

 

Att få kontakt med naturen får oss att må bättre, och de lugnande skogstonerna i vår Lush-palett kan skapa en atmosfär av förankring och stöd. Här tillför en kombination av mjukt grönt och Wild WonderTM värme och mjukhet till ett kök.

Vill du ha fler idéer och inspiration för att använda Lush-kulörer? Klicka här.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Khaki Green G3.12.56
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Kök med tvåfärgad vägg

Skapa en glädjefylld miljö för familjen   

 

De livfulla nyanserna i vår Buzz-palett hyllar den biologiska mångfalden på en blomsteräng. Här lägger de till ett stänk med en klar kulör på en vägg målad med Årets kulör 2023, Wild WonderTM, och skapar en härlig familjemiljö som känns lekfull och livgivande.

Vill du ha fler idéer och inspiration för att använda Buzz-kulörer? Klicka här.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Street View B1.18.51
Nordsjö Deepest Soil D6.38.51 

Rum med randiga väggar och gunghäst

Skapa ett välkomnande sovrum

 

Vår Raw-palett är varm och berikande och påminner oss om rikedomen av naturmaterial runt om oss. Här kombineras en mjukt brun nyans med Nordsjö Årets kulör 2023, Wild WonderTM för att skapa ett sovrum som känns bekvämt och omfamnande.

Vill du ha fler idéer och inspiration för att använda Raw-kulörer? Klicka här.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Brave Ground E7.10.53
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Sovrum med mjukt bruna och gyllengula väggar

Få balans i en barnkammare

 

Vår Flow-palett handlar om att skapa balans i hemmet. Den här tvåfärgade effekten blandar mjukt blått med Wild WonderTM för att skapa en look som är lekfull men inte överväldigande – perfekt för en barnkammare.

Vill du ha fler idéer och inspiration för att använda Flow-kulörer? Klicka här.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Bright Skies T0.10.70
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Barnrum med spjälsäng och randig vägg
Kulörer laddas…