Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Gutterommet i friske farger
Batman malt på veggen

Inspirerat av lejon och superhjältar

Inrednings-influencern Katrine Lindgjerdet inspirerades av lejon, superhjältar och en hemstickad tröja när hon valde sin signaturkulör till Nordsjös färgpalett Nordic Colours 2018.

När jag valde kulör till paletten hade jag min son Sanders rum i åtanke. Rummet skulle få sig en makeover och bli ett rum som passade bättre till en ”stor kille”, så det var viktigt för mig att ta hänsyn till hans intressen. Sanders stora hjälte är Batman, och han älskar lejon, så det blev min inspiration, säger Katrine.

Katrine Lindgjerdet är inrednings-influencer och driver bloggen www.hvitelinjer.no,  Instagram-kontot @hvitelinjer och @white.interior, som tillsammans har fler än 600 000 följare. Hon har blivit utvald som en av nio nordiska inredningsbloggare, att välja signaturkulörer till Nordsjös nya färgkarta, Nordic Colours 2018. Katrines färgval är både utmanade och överraskande enligt henne själv.

"Jag hade bestämt mig för att gå utanför min komfortzon genom att välja en mer distinkt kulör än vad jag brukar göra i inredning. Dagen vi skulle välja signaturkulörhade jag en ny gul tröja som min mamma hade stickat till mig. Jag var så nöjd med färgen på tröjan, så den påverkade mitt val.

Hon hade också tankar kring trender med sig i bakhuvudet.
"Jag ville ha en varm och mild färg som inte alla andra har, men som jag tror att vi kommer  se mycket av i framtiden, speciellt i inredning," säger hon.


Kulören hon till slut valde har fått namnet " Lion Heart", en varm gul kulör som skapar energi och värme. Som en kontrast till den gula, har Katrine valt att lägga till en mörk, klar grå färg som heter "Dragon Heart".

Måla barnrum före och efter

Barnrummet innan det målades om.                                        Det färdiga resultatet med kombinationen av den varma gula Lion Heart och mörkgrå Dragon Heart.

I hennes hem, som hon delar bilder av på bloggen och på Instagram, är Katrine mest bekväm med neutrala kulörer, speciellt på väggar och möbler. Hon använder starkare kulörer på textilier och dekoration.
- Den grå kulör jag valde passar mig bra, medan den gula är mer utmanande och i stark kontrast till mitt hem i övrigt. Men i ett barnrum är det en bra idé att använda lite starkare kulörer, så länge inte hela rummet går i den kulören.

Med överraskande kombinationer av de två kulörerna har Katrine skapat ett spännande barnrum.
"Jag ville göra ett lekfullt och tufft rum med de två olika kulörerna och använde olika tekniker  att måla väggarna med. Ingen av väggarna har blivit lik den andra och vi har också använt färgerna för att skapa olika zoner i rummet, säger hon.
Det finns flera sätt att dela en vägg i flera kulörer, och Katrine valde olika metoder för väggarna på sonens rum.

På den ena sidan valde jag att måla halva väggen i varje kulör. Skillnaden mellan dem är lite slumpmässigt gjort med en liten färgroller horisontellt mitt i väggen. På så sätt blev det lite mer ”ruff” än att bara dela färgerna med en rak linje ", säger Katrine.
På väggen vid sängen finns det en tydligare skillnad mellan kulörerna.
- Där använde jag maskeringstejp för att få en tydlig skarp linje. Jag använde också en stor gul triangel som löpte från hörnet i taket och ner till golvet bakom sängen.
Ett bra tips när en vägg är uppdelad i en ljus och en mörkare färg är att använda den mörkaste färgen längst ner. På så sätt får du tyngden ner mot golvet och ett ljusare intryck mot taket.

Barnrumsindeer - Måla Batman på väggen
Måla Batman på barnummet

För Katrine var det viktigt att välja en färg som fungerar bra i ett barnrum, som både är tålig och avtorkningsbar.
- Jag använde Nordsjö Perform + Easy2Clean, en barnvänlig färg som är lätt att rengöra och har en slitstark yta. Färgen är också matt, något jag tycker om.

Att ägaren av rummet, Sander på snart fyra år, var nöjd kan Katrine bekräfta.
- Han älskar det! Han är så stolt att han vill att alla som ringer på dörren ska komma in och titta på hans rum. Nu har han ett rum som passar hans ålder, och det är mycket bekvämare med de olika zonerna. Han har ett litet skrivbord som  han kan sitta och pyssla vid, plats att  med bygga lego, massor av förvaring för leksaker och en snygg sängstomme i form av ett hus. Kulörvalen  föll också i hans smak, så jag är väldigt stolt över projektet och de kulörer jag valde.

Läs också: Skapa en ny look med målade IKEA-möbler

 

Nordic Colours 2018
Nordic Colours 2018 är en kollektion med 9 kulörer skapade av 9 skickliga och kreativa nordiska bloggare, som alla arbetar med inredning. Varje bloggare har valt sin signaturkulör, som de tror kommer att prägla inredningen under 2018.

Hämtar data, vänta...