Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Idéer till neutrala barnrum för föräldrar som gillar överraskningar

Vi visar hur du gör för att skapa ett neutralt barnrum som inte kompromissar med elegansen.

”Vi vill inte veta barnets kön innan det är fött men vi misstänker att ett neutralt färgschema kan bli lite intetsägande. Hur gör vi för att få ett mer personligt färgschema?”

Enligt Nordsjös undersökningar säger ungefär två tredjedelar av blivande föräldrar att barnets kön inte är det viktigaste när det gäller barnrumsinredningen. Att inreda barnrummet neutralt har blivit alltmer populärt. Du kanske inte har tagit reda på barnets kön under graviditeten eller gillar helt enkelt inte traditionella rosa och blå färgscheman.

Ett könsneutralt rum kan dock verka lite kallt och intetsägande. Därför visar vi fyra färgglada idéer som tillför mer personlighet i färgschemat.

Tänk enkelhet när du väljer neutrala färgscheman. Syftet är att skapa en vacker, neutral målarduk som kan dekoreras med textilier och andra inredningsdetaljer när bebisen är född.
Barnrum med gula accenter

 

1. Välj naturbeige, mjukt turkos och ockragult

Tänk enkelhet när du väljer neutrala färgscheman. Syftet är att skapa en vacker, neutral målarduk som kan dekoreras med textilier och andra inredningsdetaljer när bebisen är född.

Det är exakt vad den här färgpaletten med naturbeige, mjuk turkos och mjukt gult har att erbjuda.

Dessa rogivande och ombonade nyanser kan användas tillsammans som effektfulla lika stora ränder på en vägg. Eller så kan du använda en nyans på alla eller de flesta väggar och bryta av med en list eller fondvägg målad i de andra nyanserna.

Vilka kulörer?

Restful SarcellesRestful Cognac och Intense Grasse

Grönt är känt för sina harmoniska egenskaper, vilka gör det till en perfekt neutral nyans i barnrummet.
Underbara gröna nyanser

2. Blanda olika nyanser av grönt

Grönt är känt för sina harmoniska egenskaper, vilka gör det till en perfekt neutral nyans i barnrummet. Precis som i naturen fungerar de flesta nyanser av grönt utomordentligt bra tillsammans. Grönt anses också vara en av de mest rogivande kulörerna.

Börja med en mörkare nyans, till exempel ormbunke, skogsgrönt eller grönblått, på väggarna i barnrummet. Använd en ljusare nyans som blekt havsgrönt på lister och i taket. Skapa intresse och djup genom att lägga till mönster och strukturer i olika nyanser av djupgrönt, till exempel smaragdgrönt.

Vilka kulörer?

Illuminated LyonClear Lyon och Mystical Fontaine

 

Fondväggar behöver inte vara färgstarka. En accentvägg i en diskret kulör passar alla barn och är ett utmärkt alternativ till ett helvitt färgschema om du dras till neutrala kulörer.
Fondvägg med mjuk lila nyans i barnrum

 

3. Ett subtilt uttryck för din stil

Fondväggar behöver inte vara färgstarka. En accentvägg i en diskret kulör passar alla barn och är ett utmärkt alternativ till ett helvitt färgschema om du dras till neutrala kulörer.

Tänk underbara puderpasteller som lila, aprikos och pistasch eller mullvad.

Kombinera med en vit spjälsäng, inredningsdetaljer i liknande kulörer och mjuka bomullsgardiner för ett lågmält barnrum som både du och bebisen trivs i.

Vilka kulörer?

Soft Versailles

 

Ta in en bit av naturen med ett skogsinspirerat färgschema.
Barnrum med inspiration från naturen

 

4. Skapa intressanta blickfång med teman

Om du är ute efter något spännande och annorlunda, varför inte ta in en bit av naturen med ett skogsinspirerat barnrum? En mättad färgpalett med grönt, blått och grått håller stilen frisk och fräsch, medan subtila glimtar av varmgult och ekbrunt ger en ombonad känsla.

Sätt personlig touch på barnrummet genom att skapa konstverk av schabloner som bebisen kan titta på. Håll det enkelt med en eller två kulörer till att börja med eller släpp loss kreativiteten genom att måla löv eller frukter med i olika nyanser med schabloner.

Vilka kulörer?

Dusky LyonBright Paris och Sparkling Calais

 

Bästa tipset

Skapa intressanta blickfång i barnrum med ett diskret färgschema genom att använda väggkonst i vintagestil. Leta upp affischer med karaktärer från tecknade serier eller barnböcker från din barndom och rama in dem i enkla träramar. Du kommer ju också att tillbringa mycket tid i barnrummet.

Hämtar data, vänta...