Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hyllor och vägg i samma kulör

Att måla möbler i samma kulör som väggen är en smart och dekorativ lösning. Ögat får mer rymd att titta på, vilket ger intrycket att rummet är större än det är. Men kom ihåg att väggen behöver en annan sorts färg än hyllan- rätt färg på rätt plats som vi brukar säga.

Måla monokromt

Att måla möbler i samma kulör som väggen är en smart och dekorativ lösning. Det ser exklusivt ut och ögat får mer rymd att titta på, vilket ger intrycket att rummet är större än det är. Men kom ihåg att väggen behöver en annan sorts färg än hyllan- för väggen fungerar till exempel Ambiance Xtramatt toppen, och för möblerna rekommenderar vi Ambiance Superfinish.

 

Vägg och hyllor i samma kulör @tildabjarsmyr

@tildabjursmyr måla hylla i samma kulör
@tildabjursmyr måla hylla i samma kulör

Så här skriver Tilda på sin blogg: – Ville ha en platsbyggda hylla längs med hela kortsidan av rummet och gärna i samma färg som övriga väggen. Åkte till Nordsjö i Mölndal och bad dem hjälpa mig blanda fram denna grå/blå perfekta färg som blev bättre än jag någonsin kunnat tro. Så galet nöjd. Tänk att lite färg och ett gäng tråkiga Billy-bokhyllor från Ikea kan bli så fint ihop!

Färg till vägg är Ambiance Xtramatt och färg till hyllor är SuperFinish. Båda i kulör R4.05.62

Copyright bild © @tildabjarsmyr Läs mer på bloggen

@annakubel om att inspirera

@annakubel måla hylla i samma färg
@annakubel måla hylla i samma färg

Så skriver Anna på sin blog: – Min ikeahylla som tagit instavärlden med storm, så roligt att så många gjort likadant och att den synts både i bloggar och magasin. Nyligen syns jag och min hylla i ett tyskt inredningsmagasin. Tänk att något så enkelt som att ställa två hyllor åt fel håll och måla dom lite kan ge så mycket inspiration. Det är det jag älskar med sociala medier!

Knepet är att lägga ner bokhyllan på sidan istället så att två hyllor ryms ovanpå varandra, och sedan måla dem i valfri färg. Lite småpill återstår, som att spackla över hålen för originalbenen (eftersom de hamnar på sidan istället för under), men fint blir det! Bokhylla Välje från Ikea.

Färg hyllor Ambiance Superfinish 5 och färg vägg Ambiance Xtramatt. Samma kulör på båda; Sofistikerad.

Copyright bild © @annakubel Läs mer på bloggen

Den platsbyggda känslan hos @emsloo

@emsloo målad hylla
@emsloo målad hylla

Så skriver Emily Slotte: – Det här är antagligen det billigaste tricket att få en hylla att se platsbyggda ut! Jag köpte tre Billys bokhyllor på Ikea, den smalare varianten. Det passade helt enkelt bäst för utrymmet men har du en längre vägg hade jag varierat med den längre varianten också. Sedan skruvade jag ihop dem med varandra och fäste hyllorna med skruvar i väggen. Jag valde hur jag ville sätta hyllplanen, va noga här för de går inte att ånga dig sen.

Vidare använde jag mig av snickerispackel och spacklade igen de små hålen där de är meningen att du ska kunna placera om hyllplanen. Detta fick upprepas ett par gånger för ett slätt resultat. Slipa sedan där du spacklat samt hela hyllan med ett finkornig sandpapper, detta för att rugga upp ytan och få färgen att fästa bättre. Torka med en fuktig trasa.

För att få de platsbyggda känslan så använde jag mig av samma kulör som väggen, Deep Paris från Nordsjö. Typen av färg jag använde mig av heter Nordsjö Ambiance Superfinish 5 som är en helmatt färg, precis som väggfärgen är. Jag målade hyllorna två varv. Tada, färdigt! Jag är SÅ nöjd och älskar verkligen att variera med leksaker, små finheter, filtar och korgar i hyllorna.

Copyright bild © @emsloo Läs mer på bloggen

Tips!

Använd Nordsjö Original Häftgrund först på hyllan så sitter färgen ännu bättre.

Läs mer om hur du målar möbler här

Hämtar data, vänta...