Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Hemma hos Kristin Lagerqvist - Krickelin

Kristin Lagerqvist, mest känd som Krickelin, är en framgångsrik bloggare, inredare och fotograf. Hennes villa i Varberg har en spännande historia och har renoverats med kärlek och mycket blått – följ med oss på rundtur!

Ett hus med historia

Villan – som utöver Kristin bebos av mannen Jonas, deras tre söner samt katten Siv – har en lång och vindlande historia.

Tomten köptes 1926 av förman C A Freckman för 4 000 kronor. Han lät sedan arkitekten Thorwald Söderberg, som även designat det gamla stationshuset i Varberg, rita huset. Under de nästan 100 åren sedan dess har huset brukats som bageri, butik, antikhandel, klädaffär och reklambyrå. Mångsidigt med andra ord och med ett läge som placerade det i händelsernas centrum:

– På ena sidan låg kvarnen och på andra sidan gick förr begravningstågen, från torget och Varbergs kyrka på väg mot kyrkogården. På tomten stod tidigare en lagårdslänga tillhörande det intilliggande snickeriet där man tillverkade likkistor, berättar Kristin.

@krickelin matsplats

"Vi vill ha det!"

Det var från början Kristins man Jonas som var mest entusiastisk över huset och hade drömt om att äga det medan Kristin var mer tveksam och drog sig inför allt jobb hon föreställde sig skulle komma med huset. Men redan vid första visningen utbrast Kristin i hallen att "vi vill ha det!" medan Jonas hyssjade henne och försökte spela lite svår inför säljarna som skrattade gott.

Huset var dessutom i fint skick, så hennes farhågor om hur arbetsamt det skulle vara besannades inte.

– Vi målade om alla rum och tapetserade så att det blev våra färger. That’s it. Jag har alltid haft blå som min färg. Det är något lugnande och tröstande med de olika tonerna från himmel och hav.

Skjutdörrarna är målade i kulören Dark Dijon.

@krickelin blå dörrar
@krickelin blå dörrar

Dimblått vardagsrum

Historien bakom kulören Krickelin Dimblå, en kulör som blivit oerhört efterfrågad, startade med en jakt på en ljust blå kulör som inte skulle kännas babyblå.

– Min lokala Nordsjö butik hjälpte mig att blanda fram två alternativ som jag sedan gick hem och testmålade på väggen för att se hur kulören skulle göra sig i både dagsljus, kvällsljus, bland skuggor, till våra tavlor och våra möbler. Jag ville också att kulören skulle fungera ihop med den storblommiga tapeten i hallen och eftersom det är ett genomgångsrum så ville jag att det skulle vara en vacker passage in till matrummet som är målat med den fantastiskt vackra nästan vita kulören Light Dijon, med de stora mörkt blå skjutdörrarna i kulören Dark Dijon i mellan.

Väggarna målades med Nordsjö Ambiance Xtramatt, som ger ett vackert djup till rummet och sammetsmatta väggar som är så himla fint. Färgen lyfter dessutom mörka kulörer extremt bra.
 

Allrum med mycket aktiviteter

Ett genomgångsrum där barnen tillbringar mycket tid målades med Nordsjö Easy2Clean eftersom det då går att torka av väggen enkelt ifall det går vilt till bland tv-spel, saft och glass.

– Jag valde Nordsjös Årets kulör 2017, Denim Drift, en härligt blågrå kulör. Dels för att den passar den grå heltäckningsmattan samt lyfter de vita skjutdörrarna på ett vackert vis, men också för att kulören skulle vara i harmoni med de övriga rummen.

Så här blev resultatet! Helt plötsligt blev det jättemysigt för oss alla att hänga här. Både med och utan tv-spel.

@krickelins allrum
@krickelins allrum

Provmåla alltid först kulören

Kristins tips vid val av kulörer är att man alltid ska ta hem ett prov och måla lite av väggen först. Vem vet hur ljuset faller just i ditt rum och hur kulören presenterar sig där mot dina inredningsdetaljer. Kanske blir det inte alls som man tänkt sig.

Så målar du vaggen

Ett hem att leva och trivas i tillsammans

Kristin inreder gärna med vintagefynd, massor av konst och små keramik stilleben. Och framförallt mängder av gröna växter.

– Prylar är bara prylar. Dock tycker jag att växter är viktiga i ett hem. Fast familjen och vardagen som bor däri är viktigast. Det ska finnas många umgängesytor att leka och hänga på, men även rum att kunna gå undan och vara i fred i. Jag tycker att vi har funnit en bra mix i det här hemma.

@krickelin matsal imålade i dimblå färg
@krickelin matsal imålade i dimblå färg

Mer om Kristin Krickelin Lagerqvist
 

Namn: Kristin Lagerqvist

Bor: I en villa i Varberg

Familj: Mannen Jonas, sönerna Simon, Otto och Igor samt katten Siv

Jobbar som: Digital marknadsförare, bloggare, inredare och fotograf

Blogg: krickelin.elledecoration.se

Instagram: @krickelin

Hämtar data, vänta...