Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

GE BARNRUMMET LIV GENOM ATT BLANDA GAMMALT OCH NYTT

Få saker skapar en så ombonad känsla som gamla föremål. Vackert slitna möbler har ofta en fin patina och förtjänas att visas upp, istället för att stå undangömda på en mörk vind. Addera sedan en vacker väggfärg för att ge det extra lyftet till möbeln.

PLOCKA FRAM DINA UNDANGÖMDA PINALER

Låt dina favoritmöbler och pinaler – oavsett om det handlar om farmors gamla linneskåp, morfars gamla leksaksbil eller det gamla fatet du hittade på loppisen i somras – stå framme och ta plats i ditt hem. Blanda gärna gamla möbler med nya! Det är just i blandningen av gammalt och nytt som skönheten föds och den personliga prägeln skapas. Att det sedan är bra för både plånboken och miljön är bara en bonus.

Vill man piffa upp en gammal möbel kan man alltid måla om den för att ge möbeln en lite fräschare look. Läs våra tips på hur du enkelt gör detta här.

LÄS OCKSÅ: SÅ HÄR ENKELT MÅLAR DU DINA MÖBLER


 

GE RUMMET LIV GENOM ATT BLANDA GAMMALT OCH NYTT

En som verkligen älskar att blanda gammalt och nytt med möbler och inredningsdetaljer med en själ och en historia bakom sig, är Alexandra Wedin. Alexandra som bor utanför Umeå med sin sambo och sonen Albert, äälskar att fota och har alltid en massa spänande inredningsprojekt på gång i hemmet. KIka in och inspireras av hennes projekt på hennes blogg nouw.com/aleweo och instagramkontot @alexandrawedin .

Hemma i sonen Alberts rum så har ett charmigt och antikt skåp fått ta plats och gett rummet den där ombonade och varma känslan, samt den personliga prägeln som vi alla vill skapa i vårt hem.
Även om ett barnrum enligt Alexandra ska innehålla lek och energi, så är det även viktigt att ett lugn infinner sig när det väl är dags att varva ner. DEEP PARIS - EN SOBER GRÅGRÖN KULÖR

Alexandra har valt att måla väggarna i vår vackra kulör Deep Paris. En kulör som går i grågrönt men i vissa ljus skiftar mer åt blågrönt. Visst är kulören helt underbar mot det vackra antika skåpet!

Deep Paris kan ibland upplevas mer grå än grön, och detta är bland annat beroende på hur ljuset faller i rummet. Därför är det alltid en god idé att provmåla en del av väggen för att se hur kulören passar i just det rum man planerar att måla om. Det är mycket som kan påverka en kulör och den kan till och med ändra utseende beroende på vilka andra kulörer som finns i rummet, på olika inredningsdetaljer, golvet, samt det naturliga ljusinsläppet och belysning.  


En av Mrs Mighettos sagolika prints harmoniserar fint mot väggfärgen. 

 

En annan influencer som blandat gammalt och nytt på ett fantastiskt sätt är Lena Lidman som driver IG-kontot lenalidman85 som satt upp ”ett stycke kärlek” i sin dotter Elsas rum. Kulören på väggen som verkligen gifter sig fint med den bruna träfärgen på skåpet heter Dusky Sarcelles.

lena lidman

Läs mer om Dusky Sarcelles

FÖRVARING ÄR VERKLIGEN A OCH O 

Förvaring i ett barnrum är A och O och det kan man helt enkelt inte ha för mycket av. Det viktigaste att tänka på gällande möbler är att ha en skön och mysig säng, ett funktionellt skrivbord för läxläsning och pyssel samt en bra förvaring för kläder och leksaker.
Beroende på rummets storlek så kan man antingen välja en platsbygd garderob, lådor under sängen, kubhyllor och färgglada krokar på väggen eller hyllor att ställa böcker och andra småsaker på.
TIPS! Tänk på att barnrummet ska inredas och anpassas efter barnets längd så att de kan nå allt. Både leken och städningen går enklare om barnen själv kan ta fram och städa undan leksakerna utan de vuxnas hjälp

DUSKY SARCELLES

Dusky Sarcelles är en varm kulör som drar lite åt det brun/gulröda/grå hållet. Denna kulör ger en om möjligt ännu varmare ton åt skåpet Lena valt samt de inredningsdetaljer som finns med i rummet. Vilken lycklig liten flicka som får bo här!

Vill du se om kulören Dusky Sarcelles passar hemma hos dig? Testa vår nyhet - Colour Tester som är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören – det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!

Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här 

Läs mer om Colour Tester här.

TÄNK PÅ FÖRVARINGEN NÄR DU INREDER


Förvaring i ett barnrum kan man inte ha för mycket av. Det viktigaste att tänka på gällande möbler är att ha en skön och mysig säng, ett funktionellt skrivbord för läxläsning och pyssel samt bra förvaring för kläder och leksaker.
Beroende på rummets storlek så kan man antingen välja en platsbyggd garderob, lådor under sängen, kubhyllor och färgglada krokar på väggen eller hyllor att ställa böcker och andra småsaker på.

Tips: Låt bara några av barnets leksaker finnas på rummet och göm undan några. När du sedan plockar fram leksakerna blir de som nya igen.


LÄS OCKSÅ: SÅ HÄR ENKELT SKAPAR DU ETT LEKFULLT OCH FÄRGGLATT RUM!

MER OM ALEXANDRA 

Namn: Alexandra Wedin
Ålder: 28år
Bor: I en villa på 255kvm i Brednoret utanför Umeå
Blogg: nouw.com/aleweo
Instagram: @alexandrawedin

 

MER OM LENA

Namn: Lena Lidman
Bor: Umeå
Instagram: @lenalidman85

 

TESTA KULÖREN DEEP PARIS HEMMA PÅ DINA VÄGGAR!

Vill du se om kulören Deep Paris eller Dusky Sarcelles passar hemma hos dig? Testa vår nyhet - Colour Tester som är ett smidigt verktyg med en praktisk inbyggd mini-roller. Genom att på detta enkla sätt provmåla kulören hemma på dina egna väggar får du en bra uppfattning om slutresultatet, samt hur din övriga inredning och ljusinsläpp i rummet påverkar kulören – det har aldrig varit enklare att välja rätt kulör!
Klicka hem din Colour Tester direkt till dörren här - https://colour-tester.nordsjo.se.

Läs mer om Colour Tester här.

Hämtar data, vänta...