Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se

Fem uppigande färgsättningar för sovrummet

Känner du dig stressad? Dessa uppiggande färgsättningarna blir en nystart.

”Hur kan jag använda kulörer för att ladda batterierna efter en flytt?”

Om du tycker att det är stressigt att flytta är du inte ensam – vår undersökning visar att ungefär hälften av alla som nyligen flyttat kände sig slitna efter flytten. Kombinera detta med ett hektiskt jobb och familjeliv – inte undra på att vi längtar efter lugn och ro i hemmet.

Färg och kulörer kan vara en snabbkur för ett trött sinne. Dessa fem färgsättningar för sovrum hjälper dig att vakna utvilad och redo att möta dagen (och eventuella kartonger som du inte har packat upp än).

Grönt är den perfekta balansen mellan vibrerande och vilsam; måla dina väggar i pigga nyanser för att komma igång direkt på morgonen
Vakna till en uppiggande gron fargsattning

1) Uppiggande gröna toner

Grönt är den perfekta balansen mellan vibrerande och vilsam, vilket gör den till den ultimata sovrumsfärgen. Måla dina väggar i pigga nyanser för att komma igång direkt på morgonen eller välj marinblått för en lugn men stärkande känsla.

Violett är en av de mest fridfulla tonerna på hela kulörspektrumet och främjar avslappning och välmående.
En avslappnad violett fargsattning for sovrum

2) Lugnande violetta toner

Violett är en av de mest fridfulla tonerna på hela färgspektrumet och främjar avslappning och välmående. Kulören sägs även hjälpa meditation – precis vad du behöver för att slappna av efter en hektisk flyttdag.

Livliga orange toner får dig garanterat att hoppa upp ur sängen på morgonen. Terrakotta och kopparnyanser är ett mjukare alternativ för din sovrumsinredning
Valj energigivande orange nyanser

3) Energigivande orange toner

Livliga orange toner får dig garanterat att hoppa upp ur sängen på morgonen. Starka orange nyanser har en vibrerande retrokänsla och fungerar bäst som accentfärg eftersom de är så intensiva. Om du vill måla hela väggen så är terrakotta eller kopparnyanser ett mjukare alternativ för din sovrumsinredning.

Gula nyanser verkar oftast starkare på väggarna än på färgkartan så för ett sovrum kan det vara en bra idé att välja ett par nyanser ljusare
Lugnande gult sovrum

4) Muntra gula toner

Ett solgult rum får dig på gott humör så fort du vaknar på morgonen. Gula nyanser verkar oftast starkare på väggarna än på färgkartan. För ett sovrum kan det därför vara en bra idé att välja ett par nyanser ljusare än du först tänkte, så att färgen inte blir för stimulerande.

Blått är en fräsch färgsättning som är förvånansvärt vilsam. Den är till och med så lugnande att den kan sänka din puls och hjälpa dig att slappna av i slutet av en stressig dag.
Kann lugnet i ett blatt sovrum

5) Lugnande blå toner

Blått är en fräsch färgsättning som är förvånansvärt vilsam. Den är till och med så lugnande att den kan sänka din puls och hjälpa dig att slappna av i slutet av en stressig dag. Du vaknar och känner dig utvilad och glad.

Bästa tipset

För ett subtilt sätt att föra in upplyftande kulörer i din färgsättning, välj en ombreeffekt med din utvalda kulör på nedre delen av väggen och låt den långsamt suddas ut till vitt halvvägs upp mot taket.

Vet du fortfarande inte vilken kulör du ska välja? Smygkika på hur olika kulörer ser ut på dina väggar med vår praktiska Visualizer app

Hämtar data, vänta...