Nordsjö Visualiser

Visualisera kulören direkt på väggen
Se
Ett sovrum med mörkblå väggar toppat med ljusare ränder

Få balans i ditt hem med kustfärger

Inspirerad av tidvatten, vågor och jordens naturliga rytmer kan Flow-paletten hjälpa till att skapa en känsla av kontinuitet och balans. Prova dessa fyra inredningsidéer för att få ditt hem att kännas i takt med naturen...

I dagens högteknologiska värld med hög stressfaktor kan det vara utmanande att göra det vi vet är bäst för vårt välbefinnande. Att uppnå bättre balans kommer från att känna sig i samklang med naturens regelbundna rytmer och hemma behöver vi ett utrymme som återspeglar den naturliga drivkraften.

Vår Flow-palett består av mjuka, flytande toner som är inspirerade av havet och stranden – skalrosa, stengrå, havsblå. De används tillsammans med Nordsjö Årets kulör, Wild Wonder TM, och är idealiska för att skapa ett utrymme med balans.

Flow-paletten är en blandning av ljusa och mörka nyanser och erbjuder oändlig potential för att experimentera med färgeffekter och ”colour-blocking” och eftersom det är varma havskusttoner fungerar de bra även i rum med lite naturligt ljus.

Skapa ett balanserat vardagsrum

 

De flytande tonerna i vår Flow-palett kan ge klarhet till ett hektiskt familjeutrymme, till exempel ett vardagsrum. Att skapa en delad väggeffekt som toppar blek lila med en mjuk vit ger omedelbar balans, medan en tunn rand av Nordsjö Årets kulör 2023, Wild WonderTM, ger värme och visuellt intresse.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Ghost Grey ON.00.78
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Silver Trophy TN.01.71

En delad väggeffekt med en skiljelinje i ett vardagsrum och stort fönster till höger

Öppna upp ett litet sovrum

 

Var smart med färg i ett litet och kompakt sovrum för att få utrymmet att kännas större. Väggar målade i mjuka neutrala kulörer från vår Flow-palett hjälper till att få detta rum att kännas större, medan en horisontlinje i Wild WonderTM drar ögat uppåt för att skapa en illusion av rymd.  Det här är toner som fungerar briljant med naturligt ljus, vilket ger värme och balans, oavsett tid på dagen.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Soft Sand F4.04.73
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Utopia F0.03.66

Ett sovrum med en delad väggeffekt och halmgult runt fönstret.

Använd färg för att zonindela

 

Det är lätt att experimentera med zonindelning när du arbetar med en sammanhängande palett. Här, tillsammans med en vägg målad i en mjukblå kulör, används en ljusare nyans för att definiera köksdelen - en effekt som betonas med en rand av Wild WonderTM. Eftersom kulörerna kompletterar varandra känns schemat flytande och balanserat.

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Bright Skies T0.10.70
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68
Nordsjö Infinite Sky S9.06.72

Ett kök med träenheter med vit bordsskiva definierade med en målad ljusgrå fyrkant.

Experimentera med color blocking

Tonerna i vår Flow-palett är perfekta för color blocking – och erbjuder dig spännande kombinationer som känns balanserade. Här reflekterar en mjukblå fondvägg det naturliga ljuset, medan en blek lila och Nordsjö Årets kulör, Wild WonderTM, ger värme och visuellt intresse. 

 

Vilka färger? Kulörnamn och kulörkod:
Nordsjö Bright Skies T0.10.70
Nordsjö Silver Trophy TN.01.71
Nordsjö Wild Wonder G0.16.68

Fondvägg målad i pastellblått mot ett fönster.
Hämtar data, vänta...